reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

witam ponownie.
Gratuluję nowym mamusiom.
Ja miałam mdłości od 3 miesiąca do około 7 dzień w dzień. Jak się nie skończyło do 13 z zegarkiem w ręku to siedziałam cały dzień i całą noc. Lekko pomagała tylko czekolada! Dzięki temu przytyłam 35 kg i żadnej tego nie życzę bo po ciąży zrzuciłam tylko 15 z nadwagi. Paradoksalnie moję dziecko nie lubi czekolady :-D Chyba się po prostu przejadł będąc w brzuszku :-)

reklama
Iwonka ja przytylam 30kg a czekolady nie jadalam
szok.gif

Sprobuje cos o sobie,mam metlik w glowie(przepraszam nie mam polskiej klawiatury)Wpasc w wieku 32 lat i po trojce dzieci to trzeba byc wybitnym,ale ja chyba podswiadomie bardzo chcialam miec jeszcze jedno ,tylko balam sie to powiedziec glosno.Bo przeciez juz mam trojke!!!Moj pierworodny ma prawie 9 lat ,a blizniaki 7,5.Tak po glowie mi chodzi ,ze to moze dziewczynka?Troche sie boje bo w tym zeszlym tygodniu bralam przez 5 dni antybiotyki.Jutro rano ide do lekarza,ciekawe co mi powie.A wedlug komputera to mam termin na 8 pazdziernika.

no ja przytyłam 17 kg a jakbym nie wymiotowała to pewnie bylo by ze 25 :tak: teraz juz mam wage z przed ciazy ale łatwo nie bylo no a brzuszek nadal mam wiekszy :(:( ale nie to jest najwazniejsze wazne ze dziecko jest zdrowe itd !!!!!

Sprobuje cos o sobie,mam metlik w glowie(przepraszam nie mam polskiej klawiatury)Wpasc w wieku 32 lat i po trojce dzieci to trzeba byc wybitnym,ale ja chyba podswiadomie bardzo chcialam miec jeszcze jedno ,tylko balam sie to powiedziec glosno.Bo przeciez juz mam trojke!!!Moj pierworodny ma prawie 9 lat ,a blizniaki 7,5.Tak po glowie mi chodzi ,ze to moze dziewczynka?Troche sie boje bo w tym zeszlym tygodniu bralam przez 5 dni antybiotyki.Jutro rano ide do lekarza,ciekawe co mi powie.A wedlug komputera to mam termin na 8 pazdziernika.

inne kobiety chcą a nie mogą miec dzieci wiec jesli Bóg was obdarował jeszcze jednym dzieckiem to nie ma sensu sie martwic !! jestes młoda przeciez ,wiec po co te obawy !!!! bedzie dobrze :* no pewnie lekarz tylko potwierdzi ciaze wiec ja bym poczekała ze 2 3 tygodnie wtedy serduszko bedzie juz bic prawdopodobnie :)

karolina....GRATULUJĘ..... I witam w październikówkach....hihi ale fajnie coraz nas więcej

dziewczyny ale miałam dzień....nie potrzebnie się uczyłam bo nie miałam sprawdzianu.... a na dodatek jakiś osioł wjechał mi w auto...i jeszcze darł się że moja wina....ile nerwów straciłam too masakra...dobrze że tak naprawde nic się nie stało ani mojemu ani tamtemu samochodowi....

masakra... mam dosyć

Ostatnia edycja:
jhihi to fajnie....mnie narazie mdliło na zapach smażonego..... i niekiedy mam silne zawroty głowy.... ii bóle pleców.....

karolina a skąd ty jesteś......twoje dzieciaki mają tak egzotyczne imiona...

alllleeeeeeee tu pusto

Ostatnia edycja:
reklama
Ło matko, ale się rozpisałyście :szok:

Ja przytyłam 20 kg za pierwszym razem, z czego ponad 7 w ostatnim miesiącu :dry: Początek był super bo miałam tylko niewielkie mdłości i ani razu nie wymiotowałam :-) Za to koniec ciąży to była istna masakra - nadciśnienie, obrzęki, w końcu stan przedrzucawkowy, zapalenie pęcherzyka żółciowego, cc w ostatniej chwili i na koniec jeszcze gronkowiec we krwi :crazy: To i tak nie wszystko co się wydarzyło, ale ludzie mi nie dowierzają że to wszystko mogło się wydarzyć w jednej ciąży.

Jak zobaczyłam dwie krechy to się bardzo ucieszyłam, ale z drugiej strony CIĄŻA mnie przeraża :baffled: Ze stresu już mi trochę ciśnienie skoczyło i mam kłopoty ze snem :-( A najgorsze jest to, że wiem, że niepotrzebnie się nakręcam.

Do góry