reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Nie ma bata - ja też dziś robię ogórkową... Nie wiem co to wogóle ma być, że ogórki kiszone nie są ogólnie dostępne na całym świecie jak np. oliwki...:-):-)

wielka szkoda!!! ale teraz jak mamy zupęogórkową na wątku to mi za każdym razem bedzie mi ślina lecieć...
zupko nie kupie Ci ogórków bo jeszcze prom się zatopi od ciezaru :)::)
karolinka mam nadzieje,że jakiś super fryz zrobilaś na "kaśce" i ginek bedzie zaskoczony:)
ps. może fryzurka na jeżyka??
trzymam kciuki

reklama
jestem ;) wczoraj tak zniklam bez porzegnania , ale mialam male zalamanie , polezalam z moim mezem i jakos mi przeszlo ;)
ja mam straszne mysli typu , jak dam rade byc w tej ciazy tyle miesiecy , i ze nie chce miec w brzuchu dziecka :( mowie wam padlo mi na mozg :/ hormony mnie dobijaja , do tego coraz gorzej wygladam :( syfki itd. juz wszedzie :/
oby to przetrwac !!! najgorsze to sa te cholerne mdlosci i to od switu do nocy :( wstaje juz z bolem glowy i juz mi jest zle , a pozniej to juz coraz gorzej tylko ....

Witam sie z rana z wielkimi mdłościami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Boże mam ochote isc spać i nie wstawać z łóżka !!!!!!!!!!!!!!!! Ale to nie możliwe :( Ratunku Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sorki ze tak narzekam, ale sama siebie nie poznaje juz !!!! Zawsze starałam sie myślec pozytywnie, trzymać sie mimo wszystko ale te zawroty , senność, mdłości załamały mnie i to bardzo !!! Bo nie moge normalnie funkcjonować !!!!!!!!!!!!!

Mamusia ja ciebie rozumiem w stu % .... mam to samo , nie poznaje sama siebie , jakas rozlazla jestem maruda straszna , nic mi sie nie chce i do tego to koszmarne samopoczucie ... takze glowa do gory sama nie jestes ;) hehe ale cie pocieszylam

Hej dziewczyny :). Czy moge sie dołączyć??
Jestem dopiero po zrobieniu testow,pozytywnych oczywiscie :). No i wychodzi mi ze na ok 20 pazdziernia termin mam :).
Na razie poza bólem piersi i mega senności nic mi nie dolega i mam nadzieje ze tak zostanie :).
Mam juz 3 letniego synka,a o druga dzidzie staralismy sie od sierpnia :).
Pozdrawiam Was serdecznie i mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona :)

witaj u nas ;) no i gratulacje !!!

Dziewczyny może to głupio zabrzmi ale Wy tez odczuwacie jakies pykania w brzuchu?? Tzn to są ruchy jelit z pewnośćią, ale to jest tak wyczuwalne ze masakra, dzis to taką serie mialałam zanim wstałam najpierw po lewej stronie pare pyknięć a za pare minut w prawej częśći ale bardziej po boku niz na środku brzucha !!!!!!!! Ale to nie jest zawsze takie jednorazowe pykanie tylko taka seria pykań , teraz znów i pyka po prawej stronie !!!!!!!!!!!!!! Macie tak tez???
Aha i dziś małemu zabrałam telefon rano i podłożyłam sobie go troszkę pod brzuch to juz w ogóle te pykania były bardzo wyczuwalne w miejscu gdzie był telefon !!!!!!!!
Ja nie zwariowałam, wiec sobie nie myślcie ze mam coś z głową, ale pytam Was czy macie coś takiego tez :p bo to zdarza sie codziennie pare razy zwłaszcza jak leże na płasko !!!!!

ja tak mam , ale rzadko ;) mialam tak nawet bez ciazy hehe , ja ogolnie mam dziwny ten brzuch ...

Hello

W CZMP w Łodzi koszt 450zł pierwsze USG, 300zł drugie - ja np jako matka z pozytywnym wywiadem rodzinnym mam refundowane.
Testy PAPP tez ze skierowaniem mam refundowane i będę robiła w Kielcach w Specjalistycznym Centrum Matki i Noworodka

Powiem wam że gdyby nie to że mam dziecko chore to napewno nie dałabym się zwariować!!!!!!!

Rabbit ja zapytałam lekarza w pierwszej ciąży - amerykańskiego luzaka- a on na to że tak na 100% to nie ma wyników badań co do farb więc jeżeli dam radę to proponuje poczekać do II trymestru...tak też robię i teraz choć wyglądam jak "idź stąd" :laugh2:

wiesz Rudson ja mysle , ze w twoim wypadku jest to calkiem normalne , ze bedziesz robic badania dodatkowe , ja mysle , ze druga fasolka jest calkiem zdrowa !!! ale w razie co ( odpukac ) moze uda sie juz w brzuszku naprawic cos ....ale tak jak pisze bedzie dobrze !! :)
co do wlosow to ja tam uwazam , ze te dzisiejsze farby nie zaszkodza , nie wnikaja przeciez do krwiobiegu , a smrodu nie ma takiego jak kiedys , niektore farby wogole nie smierdza pomimo amoniaku , takze spoko , gorsze rzeczy niekiedy sie wdycha na zewnatrz :/

Witam się z rana , ale z was ranne ptaszki, ja to jeszcze nie przytomna jestem:tak:
Kasiulka- gratuluję fasolki !
jak się czujecie, bo ja okropnie przez te mdłości i przytulanie się z muszlą , muszę wygonić męża po tą herbatkę Imbirową , mam nadzieje że trochę pomoże

Miłego dzionka!

ja to sie slabo czuje , wiec witamy w grupie ;)

witam dziewczynki jak tam dzionek? nie czytam do tyłu bo i tak się nie połapię za dużo produkujecie hehe. Mi narazie mdłości mineły jedynie pewne zapach sprawiają mi trudność. nie wiem czy pisałam ale byłam wczoraj u gin i wszystko jest ok

super , ze z fasolka wszystko jest dobrze !!!

zupa ogórkowa jeśli masz katar to wsadź sobie kawałek cebuli do dziur pd nosa i pochodź trochę z tym!!!
też ponoć pomaga,syrop z cebuli, mleko z miodem i czosnkiem...

a w ogóle to mam ochotę na zupę ogorkową

co do cebuli sie zgodze ;) moi szefowie w Szwajcarii jak byli chorzy czy ich dzieci , krojili cebule w plasterki , kladli na spodku przykrywali folia spozywcza i na chwile do mikrofali , pozniej ustawiali te talerzyki w sypialni gdzie spali , a reszte nakladali tak pod oczami przy nosie ;) dziwnie to brzmi sama sie z nich smialam na poczatku , ale oni nigdy dluzej nie mieli kataru niz 2 dni dzieki temu ;) do tego inhalacje kilka razy dziennie i wsio
aha mozna tez wpuszczac sol fizjologiczna ;)
ziemniaki tez dobre , maja w sobie wlasiwosci wyciagajace ;) mejego Ex mama tarla ziemniaka ( tylko syurowego ) kladla papkne na noge gdzie miala guza od kilkunastu lat , owijala bandarzem i zniklo jej to :szok: sama w szoku bylam hehe
takze naturalne skladniki sa niekiedy super ;)

i blagam nie piszcie o ogorasach , bo sie zaslinie :( u mnie tez nie ma , a mam na nie straszna chec , a o zupce juz nie wspomne , to chyba jedyna rzecz ( no oprocz maca hehe ) na ktora mam chec ;)

zupka jest taki babciny sposób na kaszel,ino sie ze mnie nie śmiej....
inne dziewuchy,proszę to zanotować!!! bo to pomaga
ugotuj ziemniaki,odcedź i ubij i potem jak są ciepłe (tylko żebyś gardła nie spaliła)przykladasz na szyję i dekolt,owijasz szalikiem i śpisz!!!! kartofle mają takie właściwości wyciagające z organizmu choroby

Ja słyszałam też że kapusta ma właściwości wyciągające...szczególnie na zatoki się ją poleca...:)

Heja zaraz ide pizdogrzebka ,trzymajcie kciuki zeby bylo wszystko ok!zdam relacje jak wroce.Wiecie czego tu nie ma -korzenia pietruszki w sklepach.Jak sie pojawia to kosztuje ok 2 euro za 2 sztuki!ostatnio z Polski przywizlam 5 kg i pomrozilam.Teraz jak ide do kolezanki na kawe to niose ze soba pietruch i wszystkie sa wdzieczne.Jedynie w ruskich sklepach mozna od czasu do czasu dostac Dziwny kraj co mnie tu zawialo?????????????

Trzymam kciuki za wizytę....

Asionek ja jak na razie czuję się dobrze...tylko troszke podbrzusze mnie dziś pobolewa...ale nie cały czas...i wszystko mnie wkurza...normalnie nie poznaję siebie...

Ostatnia edycja:
Heja zaraz ide pizdogrzebka ,trzymajcie kciuki zeby bylo wszystko ok!zdam relacje jak wroce.Wiecie czego tu nie ma -korzenia pietruszki w sklepach.Jak sie pojawia to kosztuje ok 2 euro za 2 sztuki!ostatnio z Polski przywizlam 5 kg i pomrozilam.Teraz jak ide do kolezanki na kawe to niose ze soba pietruch i wszystkie sa wdzieczne.Jedynie w ruskich sklepach mozna od czasu do czasu dostac Dziwny kraj co mnie tu zawialo?????????????

no pietruszki to i u mnie nie ma :/

a tu to nie ma sera bialego, wiec moje ulubione ruskie jem z ziemniakami i marchewka zamiast serka :(

sera tez nie mam :( buuu zjadlabym sobie twarozek , albo swierza bulke z serem i sola !!

Hopee no ja siebie tez nie poznaje :( biedni nasi faceci hehe

Witam sie cieplutko z rana :) Ja nadal bezwymiotnie i zapachy mi nie przeszkadzaja :eek: Jak czytam jak sie bidulki meczycie, to mi was szkoda :baffled: Rano zrobilam powtorke testow, wieczorkiem moj odbierze wyniki i bedziemy telefonowac do pana gin co by powiedzial czy wszystko ok i umowic sie na jutrzejsza wizyte. I przez te braki zlego samopoczucia to az sie boje.. Moze cos nie idzie jak trzeba??:szok:

Ivi tradycyjnie kop w doopę!!!! za takie myślenie!!!!
asionek u mnie znajoma znalazła ser biały tylko chyba ukraiński,nie polski ale taki podobny do naszego pl białego.
tylko że trza jechać ze 20km do miasta zeby go kupić...

reklama
Witam sie cieplutko z rana :) Ja nadal bezwymiotnie i zapachy mi nie przeszkadzaja :eek: Jak czytam jak sie bidulki meczycie, to mi was szkoda :baffled: Rano zrobilam powtorke testow, wieczorkiem moj odbierze wyniki i bedziemy telefonowac do pana gin co by powiedzial czy wszystko ok i umowic sie na jutrzejsza wizyte. I przez te braki zlego samopoczucia to az sie boje.. Moze cos nie idzie jak trzeba??:szok:

raczej zamiast sie martwic to sie ciesz , ze dobrze sie czujesz ;) nie tak dawno Mamusia narzekala , a teraz ledwo zywa jest wiec uwazaj ;))

Ivi tradycyjnie kop w doopę!!!! za takie myślenie!!!!
asionek u mnie znajoma znalazła ser biały tylko chyba ukraiński,nie polski ale taki podobny do naszego pl białego.
tylko że trza jechać ze 20km do miasta zeby go kupić...

hmmm ciekawe gdzie bym kolo siebie znalazla ;)) marne szanse niestety :(

moj facet chyba tez ma mnie dosc, ale ja jego tez, wiec jest po rowno.

oj widze , ze nie tylko ja wczoraj mialam przejscia z mezem ;))
juz mi przeszlo dzisiaj , ale wczoraj mialam go ochote rozszarpac :/

Do góry