reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

tak, Tosia lubi się bawić z dziećmi
Pracy szukam bo 60% mojego wynagrodzenia mnie nie urządza
opiekunkę mam ale ciężko mi z tym że kasy nie ma, ja w domu siedzę i opiekunkę mamy, ale szkoda nam z niej rezygnować i do tego szukam pracy więc powiedzmy że mogę znaleźć ją w każdej chwili i co wtedy z dziećmi? wiec mamy opiekunkę:)

na jedną rozmowę nie poszłam bo poczytałam o firmie i zrezygnowałam, na 16.30 jade na test do UM :)

reklama
Ewuś - początek napewno będzie trudny, zanim wszyscy przyzwyczaicie się do siebie i to rytmu dnia. Fajna jest mała różnica wieku pomiędzy dziećmi, ale to też ciężka harówka nie ma co ukrywać - życzę z całego serducha braku kolek - wtedy będzie duuuużo łatwiej. A nie masz kogoś, kto mógłby się przynajmniej chwilowo po urodzeniu maluszka zająć Emi? Może jakiś żlobek?

Mój Filip ciągle leci na używanych ciuchach - albo z SH, albo z allegro, albo po kuzynie. Rzadko kupuję mu coś nowego, no chyba że mówimy o butach, czapkach i bieliźnie typu majteczki, rajstopy i pościel (tego bym nie kupiła) cała reszta oczywiście że tak, no i oczywiście przed założeniem porządnie piorę w pralce.

mariolcia - ciarki przechodzą po plecach jak się czyta o tych lekarzach... poczytałam o tej leukocytozie i aż zamarłam - jak to zdiagnozowaliście? przy badaniach morfologii kontrolnych? coś wskazywało na problem? Na kiedy macie kolejną wizytę?

Hej
Ewa moje córki i ja mamy dużo rzeczy z SH bądź allegro, wiadomo nowe też kupuję
Przed założeniem piorę w odkarzaczu np. vanish hygiene. Ja nie widzę w tym nic złego:tak: Mam porządne markowe ubrania za grosze, no wiadomo trzeba się nabiegać po lumpeksach by skompletować ubiór, ale warto:-D jak kupuję to tylko w idealnym stanie bądź bdb zreszta na fb masz fotki i sama powiedz czy one są źle ubrane?
potem nie szkoda oddać lub sprzedać za grosze
Co do opieki nad dziećmi ja mam dosyć dużą różnicę wieku, też nie mam nikogo do pomocy ( wsensie babcie, dziadków, nianie) i czasem "wysiadam" i nie nadążam ze wszystkim na czas

Ja właśnie mam faze kupowania w SH, kasy nie ma a tam zawsze coś fajnego wyszperam za pare złotych a do tego kupuje sobie bluzki takie szersze maskujące sadło bo wszystko co mam jest dopasowane i zbytnio juz się nie nadaje do ubrania z moim sadłem :D

kasia 3mam kciukasy!!!

ja gdybym zaszła w ciążę 3 mce szybciej to miałabym i kase i macierzynski rok, a tak to mam fige z makiem :( i finansowo cięzko bo tylko mąż pracuje, a jeszcze mam własnie takie "dziane" sąsiadki, bo mieszkam na nowym osiedlu gdzie wszyscy raczej kasiaści, więc czasem czuje sie troche przy nich jak szmatławiec:p ale jestem zdania że pieniądze to nie wszystko i ciesze sie w ogóle z tego co mam...

Ewa - nie ma co się przejmować, kupuj w SH i na wyprzedażach, nie ma żadnego wstydu - a naprawdę można znaleźć niezłe perełki - kiedyś kupiłam super kieckę na maturę za 2 zł, a koleżanka na studniówkę za 5zł i wszystkie jej zazdrościły gdzie taką kupiła.

Właśnie dzwonili do mojego męża że drzwi przyszły dla nas, a miały być pod koniec maja :szok: bardzo się cieszę.

asik, zaczęło się od tego ze Oliwier od stycznia non stop chorował, 2 razy zapalenie krtani, pod koniec lutego miał rotawirusa, aż na oddział musieliśmy pojechać na kroplówki, a ze to był oddz. ogólnopediatryczny to na sali mieliśmy chłopca z zapaleniem płuc... po wyjściu ze szpitala po dwóch dniach kolejna infekcja dróg oddechowych... dwa tygodnie później ubustronne zapalenie ucha środkowego... za kazdym razem antybiotyk:-(
leukocyty pojawiają się przy infekcjach w organizmie, przy tylu infekcjach co on miał to normalne ze tych leukocytów we krwi miał duzo, ale w tym momencie od juz jest zdrowy, ostatni antybiotyk skończyliśmy 10 kwietnia, więc leukocyty powinny chociaż odrobinę spadać a tak naprawdę ani nie maleją ani nie wzrastają...
mozliwe ze po antybiotykach, lekach ma sie tyle leukocytów ale pewnie juz poczytałaś o tym ze niestety nie zawsze

ja nawet nie dopuszczam do siebie takiej myśli.... boję się ale chcę mieć nadzieję ze to minie, ze to nic poważnego...

a wykryliśmy to przy normalnej morfologii którą pediatra zleciła przed szczepieniem... oczywiście szczepienie nie odbyło się..

wpadłam na chwilkę i już lecę bo jutro mam kolokwium z fizjologii i komunię :szok::-D
na 9 jadę na mszę, później na uczelnię kolosa napisać i z powrotem na komunię...

i muszę korzystać póki mojego szkraba nie ma to się trochę pouczę...

miłęgo weekendu:-):-)

reklama
Mariolcia - trzymam kciuki za Twojego maluszka. Oby to tylko po antybiotykach się tak trzymało, a maluszek zdrowo rósł.
Jak komunia się udała i kolokwium?

Do góry