reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

Kasiu - to super, że Tosia nie jest zazdrosna o Franka. Życzę jak najszybciej przespanych nocek i braku kolek :)

U nas Filip znowu ma w nocy pobudki, nawet nie o to chodzi, że się budzi ale krzyczy przez sen (bardzo krótko) i idzie dalej spać. No ale my już wybudzeni. Ja to jeszcze przyłożę głowę do poduszki i zasypiam, ale mój mąż się męczy nieraz godzinę zanim uśnie.

reklama
Hej
Kasiu przyjmij w końcu moje zaproszenie na fb, to pooglądam sobie Twoje dzieciaczki:tak:

Asik Maja też się wybudza, jak myślę, że to zęby dają jej w kość. Ma 11 i 3 "w drodze", dziąsła popuchnięte strasznie, czasem stan podgorączkowy
Ostatnio daje popalić, że jestem tak zajechana, że szok

Asik a Ty pracujesz?

mikusia ale ja tego zaproszenia nie widzę:baffled: może wyślij jeszcze raz :) a zdjęć jeszcze nie dodałam, czekam aż młodemu z twarzy zajdą zadrapania a dzisiaj dopiero zeszły potówki po ukropie w szpitalu, żeby się pochwalić gładziutką skórką:rofl2:

Mikusia - tak pracuje, więc ciężko się wstaje rano o ile Filip nie wstanie wcześniej :D
My mamy dopiero 5 zęboli :D

Wczoraj jak jechaliśmy na zakupy z młodym, a było +6stopni na plusie to się zorientowałam że brakuje mi kurteczki przejściowych. Wystroiłam go w rozmiar 74 :D i dłuższy polar pod spód. Na szczęście rękawy i na szerokość była dobra (ale mój szczupły jest). Dzisiaj jadę do 5-10-15 po kurteczkę (są fajne z linii outweer od 49zł do 70zł) więc biorąc pod uwagę koszty wysyłki nie opłaca mi się kupować używanej. Tylko zastanawiam się nad rozmiarem czy wziąć na 86 i będzie ładnie leżała czy wziąć na 92 przydużą i może będzie jeszcze dobra na jesień...

Cześć.. dawno mnie nie było na bb..

Kasiadz również życzę przespanych nocek!! Jak sobie radzisz z dwójeczką dzieciaczków?

U nas z nowości to byłam na dwa dni z dala od mojego Aru, na delegacji za granicą.. a że my jeszcze coś tam cycamy to po 24h bez ssaka moje piersi były jak kamienie:szok:. Nawet stanika nie potrzebowały. Następnym razem laktator biorę, no chyba że prędzej przestanę karmić ;-)
Ogółem za miesiąc minie mi okres ochronny w pracy i kończy się godzina karmienia piersią i będę wychodzić z pracy 2h później, zamiast o 13 - o 15.. wieeeelką róźnicę mi to robi no ale cóź ;/

asik my się budzimy w nocy raz, coraz częściej zdarzają się przespane nocki.. może ząbki mu idą? U nas takie krzyki to były na trójki :dry:

Miłego dnia, niechże wiosna przyjdzie bo mam deprechę straszną :dry::dry:

Elifit - po części zazdroszczę tej delegacji - odpoczęłaś, wyspałaś się, stęskniłaś się :D Ja do czasu aż się nie skończy budowa mogę zapomnieć o jakimś wolniejszym popołudniu chociażby na fryzjera, Paweł każdą wolną chwilę poświęca na budowę. Czasem mnie to drażni, bo wyjeżdża o 8 i wraca do domu na 20stą... więc całe popołudnia sama jestem z Filipem - niech już zawita wiosna, to przynajmniej na spacer będzie można wyjść :) też mam deprechę, z pracy do domu i ciągle w czterech ścianach.

Ostatnio jak mi tak krzyczał to wyszła mu czwórka niezauważalnie.. może i zęby.

Ale postęp na budowie jest. Góra pomalowana, w dwóch pokojach już są panele. Jeszcze został gościnny/gabinet i holl.
Na dole - kafle położone, zafugowane, łazienka się dziś kończy fugować i sprzęt będzie montowany. Zostaje nam pomalowanie i meble... ufff później kanalizacja, ogrodzenie, wyrównanie podłoża, posianie trawy.... i można się wprowadzać :D

hej

asik uwierz mi dobrze mi zrobiły takie dwa dni, przed wyjazdem to narzekałam że a to nie mam sie w co ubrać.. a to że mi sie nie chce.. a jak już pojechałam to odżyłam, pomimo jazdy samochodem która męczy, ale za to jadłam inne jedzenie, oddychałam górskim powietrzem (bo w Alpach Austriackich ;) i wolne od pracy miałam. No i stęskniłam się za synem a nawet za mężem ;)

hej
Kasia oj szkoda, że nie dodałaś jeszcze fotek Małego, ale za to pooglądałam sobie Antosię !

Asik, Elifit nawet nie wiecie jak ja Wam zazdroszczę normalnej pracy!!!
No ja teraz nie mam żadnej i się nie zanosi - niestety:sorry2:

Asik a co do kurtki to ja bym wzięła większą, teraz jak znowu odłożyłam stertę ciuchów to aż w szok się wbiłam, na szczęście dużo ciuchów podostawała Maja w prezencie na różne okazje i też miałam trochę używanych, bo tak to masakra... Nie ma sensu kupować dużej ilości małych rozmiarów

Powiem Wam, że moja starsza coś co nieco pochodziła dopiero ok rozmiaru 98-104, a tak niektórych rzeczy nawet nie zdążyła założyć

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Hej kurteczkę wziełam większą, dokupiłam jeszcze kilka sweterków wiosenno-jesiennych na 92. Może jeszcze starczą mi na jesień. Wszystko z allegro. Kurteczkę za 22zł, sweterek (taki norweski wzór) za 9,90 i kilka po 5zł :) Będzie miał do biegania i wytarcia :)

Do góry