reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

hej
elifit ja też ostatnio miałam stracha chociaż u mnie do ciąży dojść nie powinno. Mimo wszystko robiłam test i doszłam do wniosku, że jeszcze chwile i miałabym ciążę urojoną bo zaczynałam fiksować. Byłam potwornie zmęczona jak w pierwszym trymestrze. Jeszcze chwilę i zaczęłabym czuć ruchy :/. Coś mi ta moja mirena nie służy. Boje się, że mimo jej skuteczności zajdę w ciążę i dziecko na tym ucierpi bo będzie miało koło główki cały ogromny czteroletni zapas hormonów :/
a ja znowu słyszałam gdzieś (nie pamietam gdzie) że po rączkach nie powinno się bić nawet lekko bo one są silnie podatne na bodźce, unerwione i dzieci przez to mogą mieć depresję...
Wiem i po łapkach to u nas jest po wewnętrznej stronie. Bo faktycznie łapki są mocno unerwione i żyłki są... Ale najczęściej samo "bo po łapkach skutkowało". Dzisiaj stwierdziłam, ze Marysia ma na to wyłożone. Robi co chce i włazi gdzie chce. Żadne groźby nie skutkują. Zresztą nie ma się co dziwić bo w końcu ona jeszcze niewiele kuma. Dzisiaj wlazła na stół jak poszłam z Zosią do toalety i zjadła Z pół obiadu i w tym serek biały na który jest uczulona.

Jagmar a co mają migdałki do zajścia/nie zajścia w ciążę?:confused:
Maja i to sporo. Poza tym, że powodują częste anginy i przeziębienia wpływają też na nieregularne cykle. U mnie tak było i miałam robione sporo badań hormonalnych, które wypadały całkiem nieźle. W końcu pani laryngolog mi powiedziała, że problemy tego typu są przy migdałkach. W moim przypadku cykle były bezowulacyjne i miały np. po 40-50 dni. Też bym nie przypuszczała, że to może być przyczyną. Ginekolog mnie wyśmiał a jak wycięłam migdałki to miesiączki pojawiły się regularnie i przestałam chorować.

Znowu mi włosy z głowy poleciały i jestem wściekła bo mam łyse zakola. Byłam dzisiaj u dermatologa i zapisała mi jakieś specjalne suplementy, szampon i tonik na porost i wzmocnienie włosów. 130 zł zostawiłam w aptece. MASAKRA. Kuracja na miesiąc a mam ją stosować co najmniej 3 miesiące. właśnie przepadły mi nowe jeansy.

Zasnęłam dzisiaj po południu usypiając Zosię i razem z dziewczynkami spałyśmy ponad 2h. Dla mnie to zabójstwo bo teraz spać nie mogę ;(.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny, w końcu mam internet u siebie, ale nie wiem na jak długo. u was dzieciaczki chorują i mi tez oliwier zachorowal. akurat przed samym zjazdem. Pobiłam rekord, nie spalam 4dni. ale oplacalo sie Oliwier już zdrowszy, a kolokwia zaliczone na 5, z biochemii na 4.
a maly tak mial zawalone gardlo ze az na antybiotyku leci. Do tego mnie zarazil.wpadne do was dzis pozna noca bo sie Oli na laptopa mi wpycha...
Elifit, super data:-):-)
wybaczcie mi ze tak nikomu nie odpisuje, ale z tym gagatkiem to nie jest takie proste... do zobaczenia wieczorem.

wczoraj tu pisałam ale widze że posta mi wcięło;/

pisałam to na fb ale i tu sie pożalę! psy zjadły mi 2 nowe smoczki aventa! normalnie mam chęc im spuścić łomot...

Elifit
zrobiłaś test??

jutro wracam do domu po feriach na wsi. Jak zawsze żal opuszczać rodzinne strony ale już mi tęskno zwłaszcza za moim niewdzięcznym mężem :p

Hej dziewczynki
U Nas wszystko po staremu. Tosiek łobuzuje na maxa czasami się zastanawiam po kim on to ma, wszędzie go pełno i gada jak szalony haha ale z tego co widzę po wpisach nie tylko mój taki ruchawy :tak:
Antek też ma zapędy do bicia po twarzy ja wtedy biorę go za ręce i mówie że nie wolno on sie wtedy złości ale powtarzam do skutku aż ustąpi- narazie działa;-)
Byliśmy teraz 5 dni w górach , odpoczeliśmy nawet na nartach pojeździłam :tak: W poniedziałek jadę z moimi rodzicami tym razem na 7 dni niestety bez męża :-(

Elifit dobrze widziałam?? Czyżby fasola????;-)

Oj oj ale nam przybywa podwójnych mamuś :) super, choć ja pozostaje przynajmniej na razie przy jednym :)
Kasia, Ewa - jak tam dolegliwości? Kasiu - na kiedy masz dokładnie termin, bo to już chyba tuż tuż.
Elifit - czekamy czekamy na info.

hej
Jagmar mi też lecą włosy z głowy strasznie, została mi 1/3 objętości dawnych. Też byłam u dermatologa i masakra wypisała mi Loxon i Revalid i kazała przyjść za 2 mce, stosuje loxon od sylwestra i włosy nadal się sypią, ale podobno na początku to normalne. A Ty jaka masz kurację i czy wiadomo czym to wypadanie jest spowodowane?

Ewa super, że masz umowę, ale jak była zawarta na początku ciąży to licz się, że ZUS może Cię skontrolować, moja koleżanka miała umowę jak tylko zaciążyła tak od 2 mca ciązy miała kontrole i musiała oddawać kasę:crazy: masakra, ale to chyba komputer losuje kogo skontrolować albo jakieś donosy. Jak masz do dnia porodu to macierzyński Ci się należy jak najbardziej.

Elifit daj znać co i jak:)

Magda co do spania Kuby to ciesz się, że chłopak lubi pospać- moja starsza to śpioch od początku, a Maja niestety nie lubi spać - tylko tyle co konieczne, tak więc normą są pobudki o 5-6 rano :szok:

asik
mnie (chyba- odpukać) przezzły mdłości! Mogę normalnie jeść i nawet nie żąłuję ! :p za to wieczorami boli mnie brzuch tak jakby jajniki. Ale daje radę!
Ewa super, że masz umowę, ale jak była zawarta na początku ciąży to licz się, że ZUS może Cię skontrolować, moja koleżanka miała umowę jak tylko zaciążyła tak od 2 mca ciązy miała kontrole i musiała oddawać kasę:crazy: masakra, ale to chyba komputer losuje kogo skontrolować albo jakieś donosy. Jak masz do dnia porodu to macierzyński Ci się należy jak najbardziej.
ale czemu musia la oddawać kasę?
no ja mam umowę też jak tlyko zaciążyłam :p

Ewa spokojnie ona miała tylko umowę, a w pracy nie była i umowa była u kogoś z rodziny, ZUS skontrolował i doszedł do wniosku, że było to wyciągnięcie kasy. Na zwolnienie poszła po 3 m-cach...

reklama
hej
Mikusia ja tez dostałam revalid kapsułki i novoxidyl szampon i tonik. Mi włosy wypadły po ciąży i zrobiły mi się łyse placki nad czołem. Oczywiście tzw. grzywka je zasłania ale mimo wszystko czuję się niekomfortowo. Te właśnie placki ciągle mi się pojawiają. Jak tylko włosy odrosną to zaraz znowu wypadają. Dermatolog stwierdziła, że to z osłabienia i trzeba je odżywić, żeby nie wypadły jak tylko odrosną.

Nabawe ja tez podpisałam umowę z dniem pierwszego marca a ciążę potwierdziłam 2 tygodnie później. "Pracowałam" do 6 miesiąca żeby przypadkiem nikomu nie podpaść.

Z nowości to Marysia ma znowu temperaturę. Mam nadzieję, ze to od zębów ;/

Do góry