reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

u mnie 17 tc:) a czy dziewczynka czy chłopiec to jeszcze nie wiemy bo maleństwo nóżki krzyżuje:(
a źle się czyje ze względu na dolegliwości ciążowe których nie miałam z tośką a które teraz już powinny ustąpić czyli wymioty, nudności i do tego bóle brzucha
Imię Tosia też mi się podoba ale nie wiedziałam że jest ono tak popularne, gdybym wiedziała to chyba szukałabym innego:) Teraz jeśli będzie chłopiec to będzie Franek a dziewczynka to nie wiemy:)
jeśli chodzi o łóżeczko to mi zdecydowaliśmy się na takie: ŁÓŻKO TAPCZANIK MAX SZUFLADY 160 X 80 BIAŁE RÓŻ (2599267510) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. a więc barierki już ma, ale z tego co widziałam to na allegro można kupić osobno:)

reklama
Cześć :)
asik jak robiliśmy remont mieszkania to podobało mi się, że można było wybrać nowe kolory scian, płytek, paneli. Nowe meble, dodatki itp. Chętnie wróciłabym do takiego planowania pomimo tego, że kosztowało mnie to sporo czasu spedzonego przed laptopem w poszukiwaniu wzorów i kolorów.

Elifit Zosia tak jadła w nocy co 1,5-2h. W końcu zaczęłam ją karmić butlą bo wymiękłam. Spałam na siedząco i zamiast bawić się z dzieckiem zasypiałam na dywanie pomiędzy zabawkami

kasia oby szybko minęły Ci te dolegliwości. Tapczanik baaardzo mi się podoba. Ja kupiłam dla Zosi na 140cm i w sumie trochę żałuję bo to jednak na krótko starczy tym bardziej, że ona jest wzrostem o rok do przodu.

My też czasem chodzimy na zamknięte place zabaw. Pewnie zima będziemy tam częściej bo wiosną szkoda nam było ładnej pogody, latem tym bardziej a teraz też korzystamy ze spacerów w obawie, że przyjdzie załamanie i kicha. Poza tym to wcale nie jest tanie dla dwójki 30 zł na 3h :szok:

Tak piszecie o rozmiarach ubrań to my dopiero nieśmiało wchodzimy w rozmiar 74 a body z h&m mamy w rozmiarze 4-6 miesięcy (buhahaha) i jeszcze jest luz. Ostatnio Marysie mierzyłam to ma 68 cm i wszystkie ubranka które Zosia nosiła mając 10-11 miesięcy jeszcze przed nami. Ubranka zimowe są na nią za duże i raczej do nich nie dorośnie a Z nosiła je mając 7-10 miesięcy . W ogóle to śmiesznie Marysia wygląda taka malutka i niziutka drepcze sobie na nóżkach.

Hejka

Jagmar, moja nie wiele wieksza od twojej.
Wlasnie podziwiam ze planujecie juz kombinezony na dzieciaczki, jak moja taki kordupel...
na codzien nosimy rozmiar 6-9 ktory jest wsam raz, na 9-12m czyli 80cm uuuuuuuu jeszcze daleka droga, podwijac rekawy musze...
Rozm 74cm tez za duzy, a roczek zbliza sie juz duzymi krokami...
I nie chce jej kupic za duzej sukienki by nie wygladala jak w worku po kartoflach...\
Moze jeszcze przez 3tyg urosnieee

No i musimy sie pochwalic, do 11 miesiaca mielismy tylko dwa zabki:)
A kilka dni temu przebily sie CZTERY zeby naraz gorne jedynki i dwojeczki...:baffled::baffled: Marudzila, slinila sie i gryzla co sie dalo...
zaczela produkowac zabki bo nastraszylam ja ze nie bedzie mogla ugryzl tortu urodzinowego :szok::-D

my kupujemy to łózko z myśla że na dłużej starczy, w moich planach do 10rż:)
jeśli chodzi o rozmiary to kupiłam kombinezon 80 i dobrze że nie większy bo pasuje super a w większym to by się utopiła:)

kasiadz piękne łóżeczko!!! Ja poszukuje białych mebelek bo wszedzie są z jakimiś akcentami.

jagmar tyle że on nie chce nic innego, będzie sie darł że my wpycham plastik :( dobrze że jutro sobota

Jagmar - my powolutku wyrastamy z 74 ale 80 są jeszcze przyduże. Za to z wagą u nas kiepsko. Ważymy 8.860. Trochę to lekarza zaniepokoiło i pod koniec września mamy przyjść na kontrolę wagi.
Ale Filip z tych niejadków - musi pierw powąchać, pomlaskać i jak mu posmakuje to raczy zjeść, jak nie podejdzie mu smak, albo się już coś opatrzyło to za chiny nie zje. Woli być głodny dziadyga mały.

WerkaMirek - Gratuluje takiego przybytku :) Pocieszyłaś mnie trochę z tymi ząbkami - bo mój nie dorobił się jeszcze ani jednego - może mu też tak "ekspresem" wyjdą :D

kasiadz - my będziemy mieć to sosnowe normalne na 160.
Mam nadzieję, że te dolegliwości szybko Ci miną i reszta ciąży przejdzie już bezproblemowo :)

Elifit - popatrz w ikei na kolekcję stuve - może przypadną Ci do gustu. Są całe białe, albo białe z kolorowymi frontami (niebieskie, zielone).

Witam kochane :tak:
U mnie kocił straszny, ja nie wiem ja ja to ogarne .
Zacznę od tego ze dostałam się do szkoły na technika dentystycznego i za mna pierwszy tydzień, zachciało mi zię po 5 latach studiów szkoły na stare lata haha a wiec tak teraz jak jestem w szole to siedzi z małym moja babcia ale w srode wraca mój m wiec cztery tyg on potem znów babcia i tak do końca. Strasznie przezywam rozłąkę z małym chociaz jestem w szole max 6 h ale dla mnie to wieczność i ciągle o nim mysle co robi i czy wszystko jest okey. Po za Tym noce sa do kitu płacze, wierci sie , siada, wstaje jak biore go do łóżka jest to samo wiec uwierzcie mi ledwo żyje i naprawde nie mam czasu na bb a tak załuje :wściekła/y:

Justys- ja tez jestem w podobnej sytuacji. Tez od tygodnia chodze do College. I strasznie sie czuje. Nie ma mnie max 5h ale strasznie przezywam... Jeden tydz zajmuje sie Mirek a jeden opiekunka. I tak na zmiane.
A ja?! Nie moge sie skubic na lekcjach, bo Laura jeszcze nigdy nie byla tak dlugo sama z ojcem i co?
Bylam pod wrazeniem, posprzatal, ugotowal obiad dzieciaka na karmil, polozyl do drzemki...:szok::szok::szok::-D:-D:-D

ja jeszcze nie mysle o wymianie lozeczka, moja strasznie sie wierci z lozku i zagladam do niej nieraz kilka w nocy bo albo nogi w szczebelkach a to glowa gdzies powedrowala... :happy::happy:
Moja raczej przesypia cala nocke ostatnio ok 21- 7 a potem cyc i do 9 dociagamy:-)

Asik - balam sie ze zabkowanie bedzie ciezkie. Ale Laura nie przechodzi jakos tego strasznie... Bogu dzieki nie marudzi, no czasem ale chyba z nudow jak wszystkie zabawki przeleci:)

reklama
ja też bym nie przechodziła na normalne łóżko ale że w drodze jest kolejne maleństwo to trzeba będzie zwolnić łóżeczko:)

Werka to mąż pięknie się spisał -może nianie po kryjomu wynajął;-)

my jutro mamy w planach wycieczkę do zoo:)

Do góry