reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

hehe, Kasiadz, dzieki Tobie forum odzylo:-)

Herbata, nie wiedzialam ze Wy tez z 14.10. Najlepszego zatem i duzo zdrowka! Mnie tez cos od wczoraj rozklada, bo w deszczu caly dzien na miescie spedzilam.
I tez pada tu od rana, nosa nawet nie wystawie;-)

reklama
To i ja sie do gratulacji dolaczam!:) Miedzy mna a siostra jest niespelna rok i 2 miesiace roznicy wieku, a jestesmy sobie bardzo bliskie od zawsze, fakt ze pierwszych kilka lat z mala roznica wieku to moze byc ciezko dla rodzicow, ale mysle ze z czasem tylko bedziecie sie cieszyc z tego:) Normalnie to potem ciezko sie tak swiadomie decydowac na kolejne dziecko jak sie z pieluch wreszcie uwolni:) Trzeba byc dobrej mysli, mam nadzieje ze mozecie liczyc na jakas pomoc najblizszych:tak:

Mnie bylo malo bo maly sajgonik w domu przezywalam, nie dosc ze mlodemu cos sie ze spaniem pozmienialo i bez cyca bylo wielkie darcie sie, to jeszcze Kaya miala cos anginopodobnego, z czego w sumie wyszla zanim sie do lekarza dostalismy, ale 5 dni goraczkowala, a jeszcze czekamy na wynik szczegolowego posiewu z gardla, bo pierwszy (na poczekaniu) na paciorkowca wyszedl ujemny, ale cholera wie co to za infekcja byla... Jak cos wyjdzie, to jeszcze bedzie musiala antybiotyk wziac, chociaz juz zdrowa w sumie....
U Maxa tez sie juz polepszylo (obym nie zapeszyla), nie wiem czy to jakis skok czy jak, ale troche nerwowki mialam, bo nie wiedzialam o co kaman...

Jejciu moj Max juz 9 miesiecy skonczyl i normalnie do kazdego kata mi zaglada i paprochy zbiera, w szufladzie kuchennej namietnie grzebie i lazi przy meblach, niedawno chcial cos utopic w kibelku, a siniakow i upadkow, to juz nie zlicze... trzeba mu uszyc kombinezonik z folii babelkowej:D
Na szczescie dobry ma apetyt ale za chiny nie chce sam jesc raczkami warzyw (w zupce pycha), po prostu rozgniata paluchami, i w ogole ma manie wgniatania roznego jedzonka w jedyny dywan jaki mamy w mieszkaniu;/ Nie ma co, wesolo mamy:D

bardzo wam wszystkim dziękuję za gratulacje
już powoli się oswajam z tą myślą ale mam świadomość że będzie ciężko, tym bardziej że dziadkowie są pracujący:( ale damy rade ;)
do lekarza wybieram się na koniec miesiąca, szybciej chyba nie ma sensu bo i tak pewnie usłyszę że to za wcześnie żeby stwierdzić ciążę
jeżeli chodzi o objawy to od jakiegoś czasu cały czas chce mi się spać, a w pracy to dosłownie oczy mi się zamykają -masakra, a przy młodej to nawet nie ma jak się zdrzemnąć, dzisiaj chciałam wykorzystać że mąż był w domu, położyłam się ale młoda tak się darła/płakała że nic z tego:(

i martwię się pracą, bo na koniec października miałam mieć przedłużoną umowę o 1,5 roku, a w tej sytuacji to chyba mi nie przedłużą, bo chyba tak długo nie uda mi się ciąży ukryć? ale może to będzie dobry moment żeby porządnie zacząć szukać czegoś nowego?

:-) Kasiadz super wiadomość !! I nie martw, nawet się nie obejrzysz a będziesz mieć dwa skarby w domu !! ( i mąż trzeci ;-)) tylko nie uciekaj od razu z październikówek 2012 do lutówek 2013?? dobrze wyliczyłam ??:confused:
tak termin wypada na połowę lutego:)

Kasiadz gratki!!! super ;) dawno nie zaglądałam tzn wczoraj zaczęłam nadrabiać a tu dzisiaj cynka na fb dostałam wiec śmignęłam od razu na BB. Roznica wieku będzie w sam raz, Antosia już ogarnieta będzie, chodzić będzie umiala i może bez pampów już smigac będzie. Mojego męża kuzynka urodziła w listopadzie 2011 i po 3,5 miesiąca zaciązyła już i w grudniu bedzie drugie i to troche mała róznica bo starsza jeszcze az tak samodzielna nie będzie. Zdawaj nam relacje na bieżąco ;)
a kto na fb takie info rozsiewa? :) bo nie zauważyłam

a forum faktycznie ożyło:)

gratulacje dla wszystkich dzieciaczków które dzisiaj kończą 8 miesięcy!

antosia ostatnie 3 dni spać w nocy nie mogła, ale dzisiaj w dzień malutko spała i padła zaraz po kąpieli -nie ukrywam że się cieszę:)

no dobra nadrobione wkońcu coś się dzieje
Kasia gratuluje będzie dobrze
co do nocnika to ja kupiłam z fisher price taki niby z rolką papieru i narazie czeka w szafie
Pryzybela zawsze mam uśmiech na twarzy jak czytam twoje posty
a co do pogody to wole się nie wypowiadc bo leje aż niemiło a w dodatku to nam tak balkon przecieka że szok w poniedzialek jade na rozmowe z wice prezesem spółdzielni i nie popuszcze im bo płacimy 500-600 złoty czynszu (mieszkanie własnościowe ) a takie cyry są

Kasia toż to poczta pantoflowa :-D

Kochana a jeśli chodzi o umowę do porodu czyli lutego masz automatycznie przedłużoną, potem macierzyńki od zus a potem bezrobotny przez pół roku. W sumie do końca 2013 jesteś urządzona. :)

swoją drogą w październiku będziesz w 4/5 miesiącu więc może nie będzie jeszcze widać? W każdym razie wstrzymaj sie do 12 tyg z tą rozmową :tak:

A tak z innej beczki to wczoraj cały dzień chodziłam i pytałam męża "kiedy robimy dzidziusia" ale jak przyszło co do czego to cykora złapałam ;p

faktycznie forum nareszcie żyje- może nie tak jak za czasów ciązy ale zawsze:)
dzieki Kasi naturalnie!

Kasiadz
w sumie fakt faktem, że może ciąża nie będzie widoczna, ale z drugiej strony wydaje mi się żepierwszą u Ciebie w tym czasie już było widać, a podobno drugą widac jeszcze szybciej... chyba że zmienisz arderobę na wszystko luźniachne i jakos przetrwasz. A jesli nie, to może spadaj na l4 bo po co masz robić, jesli i tak Ci potem umowy nie przedłużą... a tak zaoszczędzisz na opiekunce i więcej czasu poświęcisz dla domu, męża i Antosi...

elifit
ja tak czułam, ze jak tlyko któraś zaciąży to Tobie łatwiej będzie sie zdecydować. Tak więc do roboty maleńka!
ja jednak wstrzymuję się i jak mnie nic nie zaskoczy to za 2 może 3 lata dopiero.

anek
właśnie z takich względów ubezpieczyliśmy mieszkanie i za takie zacieki na ścianie które sie nam zrobiły właśnie od balkonu dostaliśmy odszkodowanie. Może pomyśl o ubezpieczeniu...

ja dziś zakupy a jutro szykowanko bo rodzice przyjadą (ale się cieszę!) a w niedziele absolutorium

za to w następnym tygodniu musze zainwestować jeszcze troszke kasy i poważnie biorę sie za tipsy (jeśli klientki znajde oczywiście...)

aaaa no i też sie zabieram za poszukiwanie jakiegoś kursu angielskiego z certyfikatem, bo już sporo mi z głowy uleciało- w ogóle nie używałam już od dawna języka, a wszystkie ogłoszenia o prace tego wymagają...

Cześć:)) No to u nas chyba zaczyna sie troche rozjaśniac, moze to prawda, że jutro juz upały mają być ale uwierze jak zobaczę;-)
Jejciu moj Max juz 9 miesiecy skonczyl i normalnie do kazdego kata mi zaglada i paprochy zbiera, w szufladzie kuchennej namietnie grzebie i lazi przy meblach, niedawno chcial cos utopic w kibelku, a siniakow i upadkow, to juz nie zlicze... trzeba mu uszyc kombinezonik z folii babelkowej:D
Na szczescie dobry ma apetyt ale za chiny nie chce sam jesc raczkami warzyw (w zupce pycha), po prostu rozgniata paluchami, i w ogole ma manie wgniatania roznego jedzonka w jedyny dywan jaki mamy w mieszkaniu;/ Nie ma co, wesolo mamy:D

Dobre!!:-D Taki kombinezonik to byłby niezły patent, może ktoś zacznie produkować :biggrin2:

No to chyba niedługo niektóre z Nas pozazdroszczą Kasiadz i się posypią następne ciąże jak już Elifit się zastanawia :-D Zobaczymy kto następny :-D

Mojego małego wczoraj posadziliśmy na nocniku, siedzial zaaferowany co to za nowe krzesełko az mu sie nie znudziło. W każdym razie rezultatów brak, ale niech sie przyzwyczaja ;)

Bisia, NabAwe hahaha :-D:-D:-D prosze mnie tu nie namawiać, chociaż nie ukrywam że już bym chciała.. ale nawet 3 miesięcy w pracy nie jestem..
ochronę mam do marca więc zobaczę co dalej. Do października umowa, jeśli mi nie przedłużą to napewno zaczniemy starania wcześniej :-p

Ewa a co 3 lata będziesz czekać! Im mniejsza różnica wieku tym lepiej :tak:

fajnie ze forum odżyło trochę, powinniśmy temat ciąż tylko na bb exclusive! :-D

reklama
Do góry