reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

no i pogoda się popsuła - pada i jest burza:(
Mam pytanie, w czym śpia Wasze dzieci? Bo moja się zaczeła tak pocić, mimo,że ubieram ją teraz w body na krótki rękaw i spodenki cienkie i skarpetki. Normalnie ma plecy cale mokre ;/

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie fotelików samochodowych. My mamy taki do 13kg no i powiem Wam,że Hania jeździ tylem do kierunku jazdy ale ma nogi juz za dlugie w nim, Wasze też? Tak się zastanawiam, bo zanim ona będzie miec te 13kg, to nogi będzie musiala miec zgięte w tym foteliku a one sa tylko do jazdy tyłem. Na roczek chce zrobic zrzute na prezent i kupic Hani bardzo dobry fotelik 9-36kg, tylko nie wiem czy szybciej nie bedzie trzeba. Lece spac babki. Udanej majówki :tak:
antosia śpi w cienkiej piżamce (bluzeczka na długi rękaw i spodenki) i w śpiworku.

Co do fotelika to jest tak że nie należy się sugerować tylko wagą dziecka. O tym czy zmienić fotelik na kolejny model decydują 3 czynniki: 1. waga dziecka, 2. wystawanie nóżek (jeśli chodzi o pierwszy fotelik), 3. wystawanie główki. Jeśli któryś z nich wystąpi należy wymienić fotelik.
u nas też już wystają nóżki i musimy wymienić z tym że musimy kupić nowy pokrowiec.
Mamy dwa "nowe" foteliki. Jeden maxi cosi odkupiony od kolegi a drugi (ma lepsze testy) Romera odkupiony od mojej siostry. Oba wymagają zakupu nowego pokrowca a oryginalny nie jest tani :(

reklama
Hej babeczki.
U Nas też pogoda taka sobie, wczoraj było nawet ciepełko to poszliśmy z Antkiem i moją koleżanką na spacer na plaże ale tylu komarów, much i meszek nie widziałam póki żyje :szok:

I nie wiem sama co z tą spacerówką mam zrobić , nie wiem jaką kupić, za ten wózek dałam ponad dwa tyś i myślałam że małemu posłuży a tu taki badziew się okazał że głowa mała, nie chciałabym żeby tak było i ze spacerówką:wściekła/y::wściekła/y:

Ja zmieniłam już fotelik na taki
Britax Evolva 123 Plus - autoryzowany sklep Römer Britax ja mam też wkładkę do niego dla niemowląt.
i jestem zadowolona , kupiłam ja go z polecenia :-)

yo!
Ja fotelika na razie nie zmieniam, nózki wystają lekutko ale tylko w buciszach i to zależy jak usiądzie. Więc się wstrzymam. Ale już mamy zakupiony recaro- dostaliśmy na chrzciny w prezencie.

Jagmar
o jacie, musze przyjechać pokazać Emili, może pozazdrości i też zacznie, bo na razie to wciąż pełza tak jak ostatnio, pluz zaczęła sie łapać wszystkiego co sie da i podciągać nachwytem- w łóżeczku, o huśtawkę czy fotelik, a nawet o szafki.
Chociaż podejrzewam, że tak jak jeszcze jakiś czas temu miałaś Marysię- której jakby nie było widac to nikt by nie zauważył, to teraz mega absorbuje, bo jednak strach zostawić :)

Justyś
ja też jestem średnio zadowolona bo gondola była extra ale spacerówka mi nie odpowiada w ogóle, ale sama nie wiem czy ta akurat którą mam czy w ogóle spacerówka sama w sobie. Kupowaliśmy z myslą aby posłużyła nam na dwójkę dzieci, ale już wiem, ze spacerówkę szybko będę chciała zmienić i nie iem teraz tez co robić, czy nie sprzedać tego wozka całkiem i nie kupić innego. I jednak potwierdza sie moje pierwsze spostrzeżenie, ze jak coś jest do wszstkiego to jest do niczego....;/ lepiej kupić osobno gondolę i spacerowke na to wychodzi...
A na FB nie doczytałam sie jak to z tymi brwiami- na długo sie utrzymują?

teraz sprawdziłam i w naszym foteliku nie ma pozycji leżącej tlyko wychylenie o 25 st. troche mało co nie?

Ostatnia edycja:
a ja z mojego wózka jestem zadowolona. Dałam za niego tylko 1500zł razem z fotelikiem i zarówno w gondoli jestem zadowolona jak i teraz ze spacerówki, jedyny minus to waga, ale w takich wózkach 3w1 jest ona niestety wysoka, zaletą jest na pewno to że cię dobrze prowadzi szczególnie po bruku którego u nas sporo i do tego buda jest tak duża że osłoni całe dziecko przed słońcem. Na chwilę obecną nie mam planów zakupu nowej -lekkiej spacerówki:)

idziewczyny a jakie macie te wózki 3w1 z ktorych jestescie niezadowolone? ja mam jedo fyn 4ds. Może rzeczywiście to jest myśl by go sprzedac i kupic lepsza spacerówkę...

Heej Kobietki!

Tez musze pomyslec o zamianie fotelika, mam po Kayi i krotko przed urodzeniem Maxia zmienilismy jej na wiekszy, wiec ten styknie... Ewcia, u nas to chyba tez sie fotelik za bardzo nie wychyli, ale to przede wszystkim ze wzgledu na brak miejsca, bo jednak oparcie kierowcy przeszkadza.... W ogole to fotelik, fotelikiem ale budowa auta tez ma duze znaczenie, bo siedzenia sa roznie tez wyprofilowane...

Jagmar, spryciula z Marysi:) Moj ma tylek za ciezki, to mu sie jeszcze wspinac nie chce hehe. I niby podejmuje proby raczkowania, ale bardziej sie na swoj sposob przemieszcza i musze przyznac ze w dosc szybkim tempie to robi. Kaya z kolei nie raczkowala wcale tylko na kolanach "chodzila" . Masakra to byla, bo mielismy wtedy wykladzine dywanowa i wszystkie spodenki miala tak powycierane na kolanach, ze nic po niej nie zostawilam, wszystko szlo od razu do kosza:D

A ja dzisiaj sobie siedze z dwojeczka w domu, bo mnie R zalatwil drugi raz tak samo... Zartow mu sie zachcialo...
Wczoraj zostawilam klucz w drzwiach, czesto mi sie zdarza jak daje Kayi zeby otworzyla drzwi i R wyciagnal jak przyszedl z pracy ale wlozyl sobie do kurtki i zapomnial:baffled: No i juz drugi raz mi sie tak zdarzylo, ze wychodzimy rano do przedszkola, zwarci, ubrani, gotowi, a tu ciemna du...pa... Szukam klucza jak durna, dobrze ze mnie tknelo zeby do R zadzwonic, to sie przyznal no i tym sposobem mam dlugi weekend z dziecmi:)

Częśc

Jak czytam o cenach waszych wózków i fotelików to mi sie słabo robi.. ja też w planach mam zakup lekkiej spacerówki ale za nie więcej niż 300zł.. nie zawsze to co tanie jest badziewne, czasem wręcz przeciwnie

no ja spacerówkę chciałabym jak najtańszą ale fajną :) ale w fotelik zainwestuje, wolę taki z atestami. Naoglądałam się różnych programów w tvn turbo :( aż strach myśleć... u mnie też ciężko z kasą. Małego trzeba zaopatrzyć w letnią garderobę, mąż też już nie bardzo ma w czym chodzić a o sobie lepiej nie mówić.... wszystkie bluzki za krótkie, wszystko już jakieś nie takie, zrobiłam porządek w szafach wywaliłam co się nie nadaje do noszenia i nie mam w czym chodzić kompletnie. Jak były teraz upały to w dżinach śmigałam bo nie było co na 4 litery włożyć :( no to sie wyżaliłam :(

reklama
Elifit
ja też myslę o jakiejś taniej i chyba nawte używanej- wtedy może dostane dobrą firmę a w niższej cenie.

Boże laski jak mi sie Emiulka odparzyła po 1 kupie! szok!!!! płakała przy myciu jak szalona.
za porada jagmar poszedł w ruch bepanthen i troche spuściłam z krzyża bo zaczełam panikowac ale na szczęście jagmar podniosła na duchu. dzięki :*

i ogólnie to sie chyba przez to odparzenie obrażę na Dady i jutro kupie huggies lub pampers.

Do góry