reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

no i pogoda się popsuła - pada i jest burza:(
Mam pytanie, w czym śpia Wasze dzieci? Bo moja się zaczeła tak pocić, mimo,że ubieram ją teraz w body na krótki rękaw i spodenki cienkie i skarpetki. Normalnie ma plecy cale mokre ;/

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie fotelików samochodowych. My mamy taki do 13kg no i powiem Wam,że Hania jeździ tylem do kierunku jazdy ale ma nogi juz za dlugie w nim, Wasze też? Tak się zastanawiam, bo zanim ona będzie miec te 13kg, to nogi będzie musiala miec zgięte w tym foteliku a one sa tylko do jazdy tyłem. Na roczek chce zrobic zrzute na prezent i kupic Hani bardzo dobry fotelik 9-36kg, tylko nie wiem czy szybciej nie bedzie trzeba. Lece spac babki. Udanej majówki :tak:
antosia śpi w cienkiej piżamce (bluzeczka na długi rękaw i spodenki) i w śpiworku.

Co do fotelika to jest tak że nie należy się sugerować tylko wagą dziecka. O tym czy zmienić fotelik na kolejny model decydują 3 czynniki: 1. waga dziecka, 2. wystawanie nóżek (jeśli chodzi o pierwszy fotelik), 3. wystawanie główki. Jeśli któryś z nich wystąpi należy wymienić fotelik.
u nas też już wystają nóżki i musimy wymienić z tym że musimy kupić nowy pokrowiec.
Mamy dwa "nowe" foteliki. Jeden maxi cosi odkupiony od kolegi a drugi (ma lepsze testy) Romera odkupiony od mojej siostry. Oba wymagają zakupu nowego pokrowca a oryginalny nie jest tani :(

reklama
Hej babeczki.
U Nas też pogoda taka sobie, wczoraj było nawet ciepełko to poszliśmy z Antkiem i moją koleżanką na spacer na plaże ale tylu komarów, much i meszek nie widziałam póki żyje :szok:

I nie wiem sama co z tą spacerówką mam zrobić , nie wiem jaką kupić, za ten wózek dałam ponad dwa tyś i myślałam że małemu posłuży a tu taki badziew się okazał że głowa mała, nie chciałabym żeby tak było i ze spacerówką:wściekła/y::wściekła/y:

Ja zmieniłam już fotelik na taki
Britax Evolva 123 Plus - autoryzowany sklep Römer Britax ja mam też wkładkę do niego dla niemowląt.
i jestem zadowolona , kupiłam ja go z polecenia :-)

yo!
Ja fotelika na razie nie zmieniam, nózki wystają lekutko ale tylko w buciszach i to zależy jak usiądzie. Więc się wstrzymam. Ale już mamy zakupiony recaro- dostaliśmy na chrzciny w prezencie.

Jagmar
o jacie, musze przyjechać pokazać Emili, może pozazdrości i też zacznie, bo na razie to wciąż pełza tak jak ostatnio, pluz zaczęła sie łapać wszystkiego co sie da i podciągać nachwytem- w łóżeczku, o huśtawkę czy fotelik, a nawet o szafki.
Chociaż podejrzewam, że tak jak jeszcze jakiś czas temu miałaś Marysię- której jakby nie było widac to nikt by nie zauważył, to teraz mega absorbuje, bo jednak strach zostawić :)

Justyś
ja też jestem średnio zadowolona bo gondola była extra ale spacerówka mi nie odpowiada w ogóle, ale sama nie wiem czy ta akurat którą mam czy w ogóle spacerówka sama w sobie. Kupowaliśmy z myslą aby posłużyła nam na dwójkę dzieci, ale już wiem, ze spacerówkę szybko będę chciała zmienić i nie iem teraz tez co robić, czy nie sprzedać tego wozka całkiem i nie kupić innego. I jednak potwierdza sie moje pierwsze spostrzeżenie, ze jak coś jest do wszstkiego to jest do niczego....;/ lepiej kupić osobno gondolę i spacerowke na to wychodzi...
A na FB nie doczytałam sie jak to z tymi brwiami- na długo sie utrzymują?

teraz sprawdziłam i w naszym foteliku nie ma pozycji leżącej tlyko wychylenie o 25 st. troche mało co nie?

Ostatnia edycja:
a ja z mojego wózka jestem zadowolona. Dałam za niego tylko 1500zł razem z fotelikiem i zarówno w gondoli jestem zadowolona jak i teraz ze spacerówki, jedyny minus to waga, ale w takich wózkach 3w1 jest ona niestety wysoka, zaletą jest na pewno to że cię dobrze prowadzi szczególnie po bruku którego u nas sporo i do tego buda jest tak duża że osłoni całe dziecko przed słońcem. Na chwilę obecną nie mam planów zakupu nowej -lekkiej spacerówki:)

idziewczyny a jakie macie te wózki 3w1 z ktorych jestescie niezadowolone? ja mam jedo fyn 4ds. Może rzeczywiście to jest myśl by go sprzedac i kupic lepsza spacerówkę...

Heej Kobietki!

Tez musze pomyslec o zamianie fotelika, mam po Kayi i krotko przed urodzeniem Maxia zmienilismy jej na wiekszy, wiec ten styknie... Ewcia, u nas to chyba tez sie fotelik za bardzo nie wychyli, ale to przede wszystkim ze wzgledu na brak miejsca, bo jednak oparcie kierowcy przeszkadza.... W ogole to fotelik, fotelikiem ale budowa auta tez ma duze znaczenie, bo siedzenia sa roznie tez wyprofilowane...

Jagmar, spryciula z Marysi:) Moj ma tylek za ciezki, to mu sie jeszcze wspinac nie chce hehe. I niby podejmuje proby raczkowania, ale bardziej sie na swoj sposob przemieszcza i musze przyznac ze w dosc szybkim tempie to robi. Kaya z kolei nie raczkowala wcale tylko na kolanach "chodzila" . Masakra to byla, bo mielismy wtedy wykladzine dywanowa i wszystkie spodenki miala tak powycierane na kolanach, ze nic po niej nie zostawilam, wszystko szlo od razu do kosza:D

A ja dzisiaj sobie siedze z dwojeczka w domu, bo mnie R zalatwil drugi raz tak samo... Zartow mu sie zachcialo...
Wczoraj zostawilam klucz w drzwiach, czesto mi sie zdarza jak daje Kayi zeby otworzyla drzwi i R wyciagnal jak przyszedl z pracy ale wlozyl sobie do kurtki i zapomnial:baffled: No i juz drugi raz mi sie tak zdarzylo, ze wychodzimy rano do przedszkola, zwarci, ubrani, gotowi, a tu ciemna du...pa... Szukam klucza jak durna, dobrze ze mnie tknelo zeby do R zadzwonic, to sie przyznal no i tym sposobem mam dlugi weekend z dziecmi:)

Częśc

Jak czytam o cenach waszych wózków i fotelików to mi sie słabo robi.. ja też w planach mam zakup lekkiej spacerówki ale za nie więcej niż 300zł.. nie zawsze to co tanie jest badziewne, czasem wręcz przeciwnie

no ja spacerówkę chciałabym jak najtańszą ale fajną :) ale w fotelik zainwestuje, wolę taki z atestami. Naoglądałam się różnych programów w tvn turbo :( aż strach myśleć... u mnie też ciężko z kasą. Małego trzeba zaopatrzyć w letnią garderobę, mąż też już nie bardzo ma w czym chodzić a o sobie lepiej nie mówić.... wszystkie bluzki za krótkie, wszystko już jakieś nie takie, zrobiłam porządek w szafach wywaliłam co się nie nadaje do noszenia i nie mam w czym chodzić kompletnie. Jak były teraz upały to w dżinach śmigałam bo nie było co na 4 litery włożyć :( no to sie wyżaliłam :(

reklama
Elifit
ja też myslę o jakiejś taniej i chyba nawte używanej- wtedy może dostane dobrą firmę a w niższej cenie.

Boże laski jak mi sie Emiulka odparzyła po 1 kupie! szok!!!! płakała przy myciu jak szalona.
za porada jagmar poszedł w ruch bepanthen i troche spuściłam z krzyża bo zaczełam panikowac ale na szczęście jagmar podniosła na duchu. dzięki :*

i ogólnie to sie chyba przez to odparzenie obrażę na Dady i jutro kupie huggies lub pampers.

Do góry