reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

reklama
hejka

ja piszę z pracy :) wróciłam do ludzi i mi z tym dobrze. Tęsknię za małym ale wiem że mu z babcią dobrze. Wczoraj jak wróciłam to się obraził na mame i cyca nie chciał
:szok::-D

Justyś, szykuje się ciekawy wyjazd.

a ja jestem mega szczęśliwa, przedwczoraj zakosztowałam bigosu, tylko troszeczkę bo bałam się że Oli dostanie wzdęć, a tu NIC:-) zaraz jedziemy do mojej mamy, trochę jej pomóc na święta, i pisanki podrzucić :)

eh a ja dumam jakie to swieta bez jajek .( chyba ze bede tylko zoltko wydlubywac, a tak to jzu wole sobie ukrecic z cukrem(smak dziecinstwa). I jak to zycie bez czekolady, normlanie skreca mnie jak widze nasza szafke gdzie naplywaja wciaz nowe czekoladowe smakowitosci, ale dopoki cyc to nie przejdzie..

u nas leci jakos, dzien za dniem, ledwo jest poniedzialek i juz piatekm moj synek ma ostatnio faze ze probuje ryczec njak lew i czeka az ja robie to samo , efekt-obydwoje jestesmy zachrypniecie(chociaz nie robiemy tego glosno):-)

anek - mysle o tobie cieplo za kazdym razem jak widze Twoj wpis, tyle czasu sama a ja narzekam ze moj na kilka dni wyjezdza..

justys - nie slyszalam o tej ksiazce, szczerze mowiac u nas jest tak,ze jak jest normlany dzien to maly idzie do lozeczka, dostaje smoka i zasypia. Budzi sie najdalje co 3 godz ale nie zbede go ani smoczkiem, ani kolysaniem, ani chodzeniem, ani spiewaniem, ani moj nie - pachnacy-mlekiem maz.. TYLKO CYC . neiw eim czy mam za chude mleko i on naprawde budzi sie glodny czy ma taka silna potzebe pocyckowac sobie..szczezze mowiac czekam na cud ,zeby sam zaczal sypiac dluzej(naiwniara, heheheh)

ja myslalm zeby go stopniowo odzwyczajac od smoczka, czasmai zasnie jak ma dobry humor i naprwde jest senny, na spacerach juz nie uzywam... moze sie uda za jakis czas

a tak wogole to

Wesolych swiat

Witam sie przedswiatecznie!
Faktycznie wyludnilo sie troche, a znajac zycie to jak bedzie ladna pogoda, to dalej nie bedzie tloczno i chociaz jeden plus ze nie bedzie duzych problemow z nadrabianiem;)

Elifit, no widzisz taki maly brzdac, a juz focha strzela, ze mamusia do pracy poszla:) Najwazniejsze ze w dobrych rekach dziecko, to przywyknie do sytuacji:)
Monika, moj to tez szczesliwy jak jakies dzikie glosy nasladuje, ale wlasnie potem gardlo siada;/ A ostatnio podlapal zabawe z cyklu "gdzie jest bobas?'' i teraz sam mnie zaczepia i sie pieluszka nakrywa, a potem cieszy miche jak go odkryje:D

Aaaa jakbyscie mialy ochote na temat snu i usypianaia poczytac, to znalazlam taka ksiazke dosc ciekawa i sobie sciagnelam, ale znalazlam tez wersje online dr Eduard Estivill
Justys jestem ciekawa czy podobne metody sa tam zastosowane, ktore Wy stosujecie...
Tylko ja mam o tyle watpliwosci, ze po pierwsze ja to bym nawet przetrzymala placz mlodego jakby co, ale mam tez Kaye, a ona musi sie wyspac przed przedszkolem, wiec nauka samodzielnego przesypiania 11-12h bez jedzenia, to raczej ciezka bedzie. A zreszta motywacji i tak mi brak, bo mimo ze Max zasypia najczesciej przy piersi, to i tak przesypia od 8-9, do ok 4 i dopiero potem dostaje piers i dalej spi do 7 (juz ze mna, bo z lenistwa wole spac dalej niz czekac jak sie naje i go odkladac. Za to chyba te metody musze wyprobowac w ciagu dnia, tylko ja sie strasznie buntuje przed zyciem zgodnie z zegarkiem, a niestety te wszelkie metody w duzej mierze sie na tym opieraja...

Dobra uciekam, bo zaraz R do domu sciagnie, bo na 1 na zabieg; trzymajcie kciuki za nasze jajka!:-D
I tym optymistycznym akcentem, sie pozegnam i zycze Wesolych Swiat, mokrego dyngusa i milych spotkan rodzinnych na wypadek jakbym juz nie miala czasu nic napisac, chociaz sie postaram zagladac:)

hej :)
ja dzisiaj caly dzien sprzatania lacznie z tarasem i w koncu padlam z malym po 17 :)

u nas ok ,Nat juz sam siedzi , lozeczko opuszczone na dol , bo za duzo kombinacji bylo , lacznie z wieszaniem sie na maskotkach od karuzeli ;)))
teraz moge spac spokojnie i nie stresowac sie , ze wyleci z lozeczka ...

wsadza ale ją asekuruje ;) jak jest tak dużo wody to ma większą radochę:)

ale dzisiaj zauważyłam na główce bardzo suchą, białą skórę - łupież czy ciemieniucha:confused:

no wiecej wody to wiadomo radocha lepsza ;)
smarujesz oliwka ? jak glowka juz lepiej ?

Asionek, Max tez wlasnie jak sie zaciagnie ta woda to sobie kinola przeczyszcza z "sucharow" i u nas to bardziej humanitarne niz jakis psik do nosa i frida (bo tego nie lubi);-)
I Ty nas z tym ciepelkiem nie denerwuj lepiej!!!:-)

Kurcze swieta za pasem, a ja z robota w lesie, ale sama w domu za wiele nie podzialam, a byc moze ze bedziemy u nas spedzac, a nie u tesciowej, bo moj R sobie w koncu ta wazektomie "funduje" zaraz przed swietami i nie wiem czy bedzie w nastroju gdzies sie goscic:-p

hehe dobry termin maz wybral ;))
czyli sa jekies plusy wciagania tej wody :))
jak pogoda ?mam nadzieje , ze juz lepiej !

Witam się i ja w ten pochmurny dzień. Ja humor mam dzisiaj do bani, Oli się wczoraj pogorszyło z kaszlem więc rano już byliśmy u lekarza i kolejny antybiotyk poszedł w ruch :( tym razem dała nam zawiesinę zobaczymy jak będzie, za tydzień mamy przyjść do kontroli. Dodatkowo muszę ją oklepywać pokazała nam lekarka jak.... biedna Ola płakała, ale podobno tak trzeba żeby wszystko się oderwało bo sama tego odkaszlnąć nie umie. Tylko ja zapomniałam zapytać ile razy dziennie ją oklepywać i jak długo... może któraś z was wie?

o kurcze biedna :((( zdrowka duzo !! oby szybko przeszlo ...

Cześć

Chciałam spytać czy wasze maluszki też się złoszczą na was i ze złości gryzą?? Mój marszczy nos i mnie specjalnie w sutka gryzie jak mu coś nie pasuje. Boli to jak cholera a jeszcze nie ma zębów:eek::zawstydzona/y:

moj gryzie , a ma zeby i to jest masakra ... bol okropny ostatnio w palucha mnie dziabnal , az krew poleciala :szok:
Nat specjalnie nie gryzie tylko jak sie zapomni i chce baka puscic , albo kupa idzie ... kiedys bylo to samo , ale bez zebow hehe

Babeczki, zmienily sie Waszym dzieciakom oczka? Bo u nas od urodzenia niebieskie i juz chyba nie zapowiada sie na zmiane..hmm..:rofl2:

zmienily ;) moj ma takie kurcze sama nie wiem jakie :rofl2: niebiesko , zielone tak bym powiedziala :) raz widac , ze ciemne , a na zewnatrz mega niebieskie , ale nie jasne takie w granat wpadajace matowy jakby , no ciezko opisac , ale fajne sa i takie moglby miec :)

Asionek górna jedynka wyszła chociaż zapowiadało się na dwójkę bo tez prześwituje nieźle.

no u nas tez juz przeswituja te gorne zabki , ciekawe kiedy wyjda ? :)

Cześć Wam dziewuszki.
U Nas spokojnie, dziecko grzeczne, mama wypoczęta tylko tata podupadł od tego wstawania :tak: I cały czas powtarza- żona ja Cię podziwiam :zawstydzona/y:

Także stosujemy metodę z książki od wczoraj, położyliśmy go spać tak jak zawsze o 10 tej rano ale bez smoka płakał 35min a ja razem z nim ale wchodził do niego m więc dałam rade, dziecko się uspokoiło i zasneło i kolejny raz po południu obyło się bez płaczu, w nocy pieknie spał od 20tej do 3ciej, zjadł i spał do 6.30 sam w łóżeczku , o 5tej troche płaczu ale znów zastosowaliśmy metodę i po 10 min wycia spał - na dzień dzisiejszy jestem zadowolona - ponoć prawdziwe efekty są po 3 dniach , wtedy powiem czy się sprawadziła ta terapia.

Jedyne co mnie martwi to że mało je, wiem wiem że dobrze wygląda ale wiecie jak to mama ;-)

super , ze maz pomaga ;) widzisz przynajmniej docenia ciebie !!
a mozesz tak troszke jak bedziesz miec czas oczywiscie , opisac jak ta metoda dziala ? bo ja juz sporo poczytalam i zastanawiam sie czy to znowu bedzie to samo czyli zostawic niech placze hehe
moj tez mniej je w dzien cyca , za to noca nadrabia ...

Lasencje do kiedy macie zamiar cyckowac?? Bo kurnia mnie sie jakos nie spieszy do odstawienia...

nie wiem ja narazie do roku mysle :)
ale najpierw mialam nie karmic , pozniej max 3 miechy , pozniej 6 , minelo dzisiaj hehe i nastepna data rok :) obym do 18 nie doleciala :)))

a tak na powaznie moj nie chce butli , niekapka i planuje do roku , a pozniej ominac MM i leciec na normalnym mlakeu , jogurtach i ominac zabawe cala z uczeniem w tym wieku butli , zreszta pewnie jak nie chce teraz to poznniej tez nie zechce :/
a wsumie mi pasuje teraz karmic do roku , bo u nas lato , plazowanie itd. i jakos nie widzi mi sie ciaganie wszystkiego ze soba na caly dzien
a tak cyc zawsze gotowy :))

hejo

Mó mąż dostał sporą podwyżkę, chodzę i zacieszam :-D:-D

tez dzisiaj na tarasie dzialalam ;))
super gratki podwyzki !!

Hej
Forum pustoszeje :shocked2: Ja tak nie chce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:no::wściekła/y:
.

moze przed swietami tak pusto ??

HEJ
ciężko jest a to dopiero początek,tymbardziej że dopiero się zacznie jak mój dotrze do swojej bazy i zaczną się patrole,dziś jadę już na Święta do rodziców a potem to już tylko wytrzymac do wakacji bo też uciekam do Krakowa i nad morze.

szybko zleci , cale szczescie to wiosna , lato , a te miesiace zawsze szybko leca , nawet za szybko ;)

Cześć :)

A propos wakacji, gdzie się wybieracie? My chyba ze znajomymi nad Solinę jak się uda zgrać urlopy. Też mają dzieci małe to zawsze lepiej niż samemu jechać, bo łatwiej z wyjściami , można się podzielić dzisiaj kobitki szaleją a chłopy niańczą albo na odwrót. :tak:Mam nadzieję, że ten wyjazd nam wyjdzie.

ja chyba nigdzie ... moj prace zmienil , urlopu od razu nie dostanie :( wiec jak juz to moze uda sie jesienia gdzies poleciec ?? !!
o tyle dobrze , ze ja i tak mieszkam nad morzem i w regionie turystycznym i tutaj wieczne wakacje wiec nie bede tego tak czula , ze nie jade nigdzie ...

Aaaaaa :szok:

UWAGA UWAGA!
Wiktor dostał się do konkursu "New face" organizowanego przez
Centrum Filmowe ATV Film
Ładnie prosze
GŁOSUJCIE na niego! =]
SMS o treści ATV26051 na numer 7235
(koszt SMS 2zl + vat)

Prosze prosze prosze ! :tak:

powodzenia !! a co to za konkurs ??
ja nie wysle bo sie nie da :( ale trzymam &&&&&&&&&&&&&&& :)))

witam, wpadłam tylko szybko życzyć wesołych świąt!!!!
my właśnie wyjeżdżamy do rodziców;)

Wam rozniez !! :)))

Witam,
Wpadłam podreperować frekwencję.
Uff znów trochę mnie nie był,ale syskie tsy się rozchorowały i żeby było śmiesznie każdy na co innego.Zuza miała krup,Julka dziwnego 4-dniowego wirusa,a Gabryś-katar,ale już po wszystkim.
Kurcze ja jak was czytam,to w kompleksy wpadam,dzieci same śpią,do pracy wracacie,diety stosujecie,a ja jakaś rozlazła chyba,bo młody śpi z nami nadal i nie potrafię go odzywczaić,jak go tylko włożę do łóżeczka,to po 10 min już wyspany,cyca w nocy jeszcze z 5 razy chce,a ja dałam się owinąć wokół palca i hmmmm dobrze mi z tym,chociaż fajnie by było się rozwalić na swojwj połowie łóżka.
Misiu sam jeszcze nie siedzi,jak go posadzę składa się jak scyzoryk do przodu.
Widzę,że już też myślicie o wakacjach.My jedziemy od 7-14 lipca i strasznie sie boję tego wyjazdu,bo młody niestety uwielbia rutynę,no i te upały-jedziemy zresztą jak co roku na Florydę i kurka drżę o to żeby za przeproszeniem nie odwalał.
Misia gratulacje i trzymam kciuki,za małego gwiazdora,
AsionekHAPPY 6-th month's dla Nata.
Co to ja jeszcze miałam napisać......

Windows Photo Viewer Wallpaper.jpgAch przy okazji złożę WAM życzenia spokojnych,rodzinnych,zdrowych ŚWIĄT WIELKIEJ NOCY,samcznego jajeczka,mokrego dyngusa i wszystkiego naj naj naj.
WESOŁEGO ALLELUJA!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry