reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Dzień Doberek :))

A ja dzisiaj się już z pracy melduję a i tak pierwsza nie byłam ! Mały z
babcią , mam nadzieję, ze sobie dadzą radę. Pobudkę zrobił jak tylko wyszłam z pokoju i asystował mi przy zbieraniu się do pracy. Mam nadzieję, ze potem jeszcze poszedł spać i dał babce odespać .

dobra wdrażam się do roboty papa

reklama
Bisia, milego pierwszego dnia w pracy w takim razie:tak:
Kasiadz, odnosnie tych wiesci z pracy, czy tzn, ze jednak wracasz do swojej poprzedniej roboty?

Dziewczyny, ktorych dzieci skonczyly juz 24 tydzien (o ile urodzone byly w terminie) - są jakies symptomy kolejnego skoku?

Hej
Asionek, ale spryciula z Twojego synka:))
Gratuluje ząbków!!

Maja nadal szczerbata, a mamy 5 mcy i 2 dni. Niby widać pod dziąsłem 2 dolne jedynki, ale nic się nie dzieje z nimi.

Co do ubierania ja jak najbardziej ubieram rajstopki ze starszą upodobałam sobie śpiochy, a teraz śpiochów nie używam prawie wcale.

Maja ulewa bardzo mało, sporadycznie. Za to starsza do 6 mca była wiecznie obrzygana, pralka hulała non stop, ale, ze przybierała prawidłowo to lekarze mówili, że to normalne i, że po 6 miesiącu przejdzie i faktycznie przeszło.

Maggie to nieźle strachu się najadłaś, ja od urodzenia nie zostawiam Małej na łożku samej, zawsze kładę do łóżeczka lub zapinam do bujaczka jak coś muszę zrobić. Też jestem zdania, że lepiej nie wyrabiać sobie złych nawyków. Dzisiaj nie pełza, ale jutro zacznie i spadnie... Wolę nie ryzykować.

Musimy łóżeczko obniżyć na środkowy poziom.

cześć Dziewuszki !!!

tak mało zaglądam ale wiecznie się coś dzieje ...
Milena wyzdrowiała i poszła dziś do przedszkola a Paulina od soboty ma 38.5 a dziś w nocy nawet 39.3 gorączki ...
całą noc jej okłady robiłam na nóżki i czółko ... nie zapłakała ani razu ...
dzielna dziewczynka ... potem do przedszkola zaspałam bo ładnie zasnęła nad ranem jak mi się udało zbić do 38.5 ...
nie obudziła się od 4 do 8.30 as cyce to myślałam że mi wybuchną bo ostatnimi czasy co godz się budziła ...

byliśmy nie dawno u lekarza no i mamy tak brzydkie gardełko że antybiotyk po raz pierwszy poszedł w ruch ...
a przytulaśna się taka zrobiła że w szoku jestem ... siedzi okrakiem mi na kolanach i wtula się w cyce :)
zresztą ciągle rączki ...

Helo!

My po wietrzeniu sie na podworku:-D Matka pranie wieszala a dziecie gaworzyla ze az sasiadki zaczepialy...
Wczoraj spedzilismy caly dzien na dworku, zrobilismy jej nawet sesje na trawce...
Wiosna u nas pelna para, az nie chce sie wierzyc ze taka pogoda w ponurej angli... Moj w pracy do 14 i znow wybywamy na jeziorko, polezec sobie na trawce... No z ta pogoda to roznie bywa, jutro moze juz jej nie byc...

Kingolinka - moja tez wstaje dalej starego czasu, i wychodzi na to ze spimy do 10:cool::cool:

Asionek - moja potrafi caly dzien nie spac, i jeszcze do polnocy wytrzymac...:baffled::baffled:A ja padam na pysk i nie wiem jak sie nazywam...

Maggie - ja nie pomoge, bo ja nie liczylam tyg i nie pamietam zeby ona miala jakies skoki. Normalnie caly czas jest...

Przyzybela - tak wlasnie myslaam ze ona nie jest gotowa jeszcze. Wczesniej przed deserkami, robila kupki 5-6razy dziennie, a teraz 1-2max...Nie wiem czy to przez owocowki ma zaparcia?

Dzisiaj testowalismy sloiczek marchewka- ziemniaczek ale musiala zapijac cyckiem, i wyszlo na to ze obydwoje bylismy w marchewce:baffled::baffled:Ale zjadla pol sloiczka...:cool::szok::szok: I odrazu kupki dwie:confused:

Mam do was pytanie, karmie caly czas cyckiem, jem wszystko bo mala nie ma na nic alergi. No ale chcialabym wprowadzic jej butelke z MM. I torche sie boje ze beda zaparcia, ze nei bedzie chciala pic. No a pozatym MM podaje sie o stalych porach. A ja cycka podaje kiedy ksiezniczka zechce! NIe wazne gdzie, wywalam cycka pod pielucha np w PARKU:confused::confused: Wstyd..Ale coz! POMOCY!!
Dziekuje za mile pryzwitanie!!:-p:-p

cześć, a ja mam doła.... nie wiem co się dzieje z moją Ola ;/ coś nie ma apetytu na jedzenie, a o piciu to już nie wspomne żeby cokolwiek się napiła herbatke, soczek to musze jej ze strzykawki dawać bo inaczej nic z tego ;/ czy któraś z was też ma taki problem z dzieciaczkiem odnośnie picia wody, herbaty, soczku że nie chce?

Bisia, milego pierwszego dnia w pracy w takim razie:tak:
Kasiadz, odnosnie tych wiesci z pracy, czy tzn, ze jednak wracasz do swojej poprzedniej roboty?
jak nie znajcę nic nowego to wracam do starej pracy

HejMusimy łóżeczko obniżyć na środkowy poziom.

my właśnie wczoraj to zrobilićmy:)
zmykam bo zaraz przeprowadzam rekrutacje na opiekunkę ;)

Ostatnia edycja:
Kasiadz, zacytowalas moja wypowiedz, ale nie skomentowalas;-) Chyba cos Ci ucielo;-)
I daj znac jak po rozmowie. U nas dzis byla niania pierwszy dzien, poki co na 3h i ja caly czas bylam w domu. Nie bylo lekko, bo Kuba dzis bardzo marudny:sorry2:

btw, w szpitalu go wazyli znow i wazy 8800 :baffled::baffled::baffled:

reklama
hej :)

u nas pogoda super wiec lazikujemy sobie :)

dzisiaj bylismy na kontroli u pediatry , maly wazy 8120g
przybylo mu w niecaly miesiac kolejne 3 cm :)
wszystko super ogolnie i teraz kolejna wizyta w 9 miesiacu juz ze szczepieniem :/

ja od jakiegoś czasu chciałam młoda przestawić na późniejsze spanie i zmiana czasu mi w tym pomogła, wcześniej była kąpiel ok 19.30, a dzisiaj o 20, a docelowo będę chyba chciała o 20.30 zrobić. bo z pracy będę wracała o 16 i trochę czasu z dzieckiem będę chciała spędzić a nie od razu kąpiel i spanie ;)

no ja chce na lato , zeby spal pozniej a nie jak teraz bywa przed 19 :))

Dzień Doberek :))

A ja dzisiaj się już z pracy melduję a i tak pierwsza nie byłam ! Mały z
babcią , mam nadzieję, ze sobie dadzą radę. Pobudkę zrobił jak tylko wyszłam z pokoju i asystował mi przy zbieraniu się do pracy. Mam nadzieję, ze potem jeszcze poszedł spać i dał babce odespać .

dobra wdrażam się do roboty papa

i jak minal dzionek ?? :)
no i babcia czy dala rade ?

witam po baaardzo długiej nieobecnosci ale moj juz w tym tygodniu wylatuje i bylam zajeta zakupami pakowaniem

hej :) oby czas bez meza zlecial szybko !!

Hej
Asionek, ale spryciula z Twojego synka:))
Gratuluje ząbków!!

dziekujemy :)

cześć Dziewuszki !!!

tak mało zaglądam ale wiecznie się coś dzieje ...
Milena wyzdrowiała i poszła dziś do przedszkola a Paulina od soboty ma 38.5 a dziś w nocy nawet 39.3 gorączki ...
całą noc jej okłady robiłam na nóżki i czółko ... nie zapłakała ani razu ...
dzielna dziewczynka ... potem do przedszkola zaspałam bo ładnie zasnęła nad ranem jak mi się udało zbić do 38.5 ...
nie obudziła się od 4 do 8.30 as cyce to myślałam że mi wybuchną bo ostatnimi czasy co godz się budziła ...

byliśmy nie dawno u lekarza no i mamy tak brzydkie gardełko że antybiotyk po raz pierwszy poszedł w ruch ...
a przytulaśna się taka zrobiła że w szoku jestem ... siedzi okrakiem mi na kolanach i wtula się w cyce :)
zresztą ciągle rączki ...

kurcze biedna niunia :( zdrowka duzo !!

Helo!

Asionek - moja potrafi caly dzien nie spac, i jeszcze do polnocy wytrzymac...:baffled::baffled:A ja padam na pysk i nie wiem jak sie nazywam...

Mam do was pytanie, karmie caly czas cyckiem, jem wszystko bo mala nie ma na nic alergi. No ale chcialabym wprowadzic jej butelke z MM. I torche sie boje ze beda zaparcia, ze nei bedzie chciala pic. No a pozatym MM podaje sie o stalych porach. A ja cycka podaje kiedy ksiezniczka zechce! NIe wazne gdzie, wywalam cycka pod pielucha np w PARKU:confused::confused: Wstyd..Ale coz! POMOCY!!
Dziekuje za mile pryzwitanie!!:-p:-p

wow niezle , moj to taki wytrzymaly nie jest .... wlasnie z drzemki wtsalismy :)

ja tam wole cyca dawac ( dzisiaj tez w parku byl ) niz sie bawc z butla ... wygodniej i nie uwazam , ze wstyd karmic dziecko :) juz przywyklam hehe

cześć, a ja mam doła.... nie wiem co się dzieje z moją Ola ;/ coś nie ma apetytu na jedzenie, a o piciu to już nie wspomne żeby cokolwiek się napiła herbatke, soczek to musze jej ze strzykawki dawać bo inaczej nic z tego ;/ czy któraś z was też ma taki problem z dzieciaczkiem odnośnie picia wody, herbaty, soczku że nie chce?

moj nie chcial pic nic , bo nie lubi ani butli , ani niekapka :/
zaczelam mu dawac z kubeczka normalnie i pije ladnie , moze tak sprobuj ??

btw, w szpitalu go wazyli znow i wazy 8800 :baffled::baffled::baffled:

wow niezla waga :)))

Do góry