reklama
NabAwe
mamusia Emilki :)
heloo
ciężki dzień miałam, padam sama nie wiem czemu. A jutro szczepienie wiec rano trzeba wstać dlatego ide za chwile do wyrka
mam w sobote egzamin wiec pewnie znowu mało mnie tu bedzie bo bede zakuwać.
kurcze dziewczyny ale wy gonicie ze wszystkim do przodu... ja nawet nie myśle jeszcze o spacerówce.
mleczka też podajemy 120
ciężki dzień miałam, padam sama nie wiem czemu. A jutro szczepienie wiec rano trzeba wstać dlatego ide za chwile do wyrka
mam w sobote egzamin wiec pewnie znowu mało mnie tu bedzie bo bede zakuwać.
kurcze dziewczyny ale wy gonicie ze wszystkim do przodu... ja nawet nie myśle jeszcze o spacerówce.
mleczka też podajemy 120
kasiadz
Fanka BB :)
nie byłakasiadz a Antosia nie była chora ostatnio albo co? bo moja Hania jak chora byla to przez 2 tygodnie przybrala tylko 100gram, a teraz po chorobie przybiera około 350 gram w 2 tygodnie.
kurde co jej dawać do jedzenia żeby bardziej przybrała?
jemy tak:
6 - cyc
ok 10 - kaszka na bardzo gęsto - łyżka stoi
ok 13 - obiad, 3/4 słoiczka zupki lub dania
ok 15.30- 2bszkopty w 60ml mleka, zagęszczone lekko kleikiem
ok 16.30 cyc
ok 18 - deserek
ok 18.30 cyc
ok 19.15 cyc
ok 20 cyc
i to tyle
K
karolina1978
Gość
Kasiadz a ile twoja wazy ,bo nie doczytalam?
Moja tez jest drobniutka,ale sie nie przejmuje bo jest aktywna i pogodna tzn ma sie dobrze.
Moja je tak
OK 6.30 120 MM
10.00 60ml wody dwie lyzki mm Plus grysik plus pol sloika owocka
11.30-12.00 mleko ok 120ml
ok 14 obiadek ziemniak plus np marchewki ze sloika dwie lyzki plus jakies miesko to tak 2/3 porcji mi zjada ,ale do tego musi popijac jaka woda ,albo soczkiem.Moze jej za geste i dlatego?
Okolo 15.30-16 znowu mleko
Ok 18 taki sloiczek z seri na dobranoc Hippa najlepiej jej wchodzi marchewka z kukurydza to jest na bazie mleka .I
I 19.30-20 mleko mm z lyzeczka kleiku ryzowego.Probowalam z grysikiem ,ale smoczki z Aventa mi zatykal i mloda dostawala szalu.
No i w nocy raz sie budzi na flache tak ok 2 .Robie 150 ale zadko sie zdarza ze wypija cala.
Czasami w miedzyczasie daje siateczlke z bananem ,albo gotowana marchewka ,czasami ciasteczko,ale zauwazylam ze przy tym sie wkurza bo to slodkie a jje za powoli rozmieka
Ja w weekend dalam jej gotowane zoltko -to wpuierdzielala az jej sie uszy trzesly,probowla ju bitej smietany i muffinsa))))Narazie nie ma alergi na nic ,takze chyba spoko
Robilam zupe brokulowa i do zmiksowanej dodalam lyzke ricotty -to taki twarozek to bardzo jej smakowalo.
Moja tez jest drobniutka,ale sie nie przejmuje bo jest aktywna i pogodna tzn ma sie dobrze.
Moja je tak
OK 6.30 120 MM
10.00 60ml wody dwie lyzki mm Plus grysik plus pol sloika owocka
11.30-12.00 mleko ok 120ml
ok 14 obiadek ziemniak plus np marchewki ze sloika dwie lyzki plus jakies miesko to tak 2/3 porcji mi zjada ,ale do tego musi popijac jaka woda ,albo soczkiem.Moze jej za geste i dlatego?
Okolo 15.30-16 znowu mleko
Ok 18 taki sloiczek z seri na dobranoc Hippa najlepiej jej wchodzi marchewka z kukurydza to jest na bazie mleka .I
I 19.30-20 mleko mm z lyzeczka kleiku ryzowego.Probowalam z grysikiem ,ale smoczki z Aventa mi zatykal i mloda dostawala szalu.
No i w nocy raz sie budzi na flache tak ok 2 .Robie 150 ale zadko sie zdarza ze wypija cala.
Czasami w miedzyczasie daje siateczlke z bananem ,albo gotowana marchewka ,czasami ciasteczko,ale zauwazylam ze przy tym sie wkurza bo to slodkie a jje za powoli rozmieka
Ja w weekend dalam jej gotowane zoltko -to wpuierdzielala az jej sie uszy trzesly,probowla ju bitej smietany i muffinsa))))Narazie nie ma alergi na nic ,takze chyba spoko
Robilam zupe brokulowa i do zmiksowanej dodalam lyzke ricotty -to taki twarozek to bardzo jej smakowalo.
kasiadz
waży 7200 z tym że w przeciągu miesiąca przybrała tylko 200gram, a dokładniej 250
Kingolinka
kasiadz a karmisz w nocy? Mój młody je tyle co Twoja tyle, że na obiad to zje cały słoiczek, deserku tez cały słoiczek i na kolację 150 ml kaszki na gęsto, a reszte to cyc i przybiera prawidłowo, tyle że w nocy wstaje 4 razy na cycka i ssie dość dużo. Kurcze ale dzieciaczki teraz chyba powinny troche mniej przybierac na wadze wiec mzoe nie powinno Cie to martwić?
Tak wogole to sie witam porannie Do piątku jeszcze dwa dni (sondowanie), a ja juz sram w gacie ehhh:-(
Szymek po mięsku robi mi królicze kupy to normalne??? Eh zwariuje ciagle się o coś martwie: nie ma kupy, jest kupa, za mało zjadł, za dużo zjadł, nie chce jesć, nie chce pic... Kurnia nie chce wyjsc na nadopiekuńczą matkę, mąż już krzyczy zebym dupy wołowej z syna nie robiła:-(No ale coz mam poradzic jak ja sie wszystkim przejmuje ehh
Tak wogole to sie witam porannie Do piątku jeszcze dwa dni (sondowanie), a ja juz sram w gacie ehhh:-(
Szymek po mięsku robi mi królicze kupy to normalne??? Eh zwariuje ciagle się o coś martwie: nie ma kupy, jest kupa, za mało zjadł, za dużo zjadł, nie chce jesć, nie chce pic... Kurnia nie chce wyjsc na nadopiekuńczą matkę, mąż już krzyczy zebym dupy wołowej z syna nie robiła:-(No ale coz mam poradzic jak ja sie wszystkim przejmuje ehh
Mariolciaa
Ati mi też często się zdjęcia obracają a krzesełko fajne.
Ania, życzę zdrówka dla Oleńki... oby zastrzyki pomogły i ty też się trzymaj
Justyś, ja po prostu dałam do zabawy a że Oliwier wszystko o buzi pcha to aby mu nakierowałam ustnik w buzię i zaczaił.
i ja się witam rano. pogoda się już zepsuła...
wczoraj na noc dałam małemu kaszkę mleczną z biszkoptami, zjadł ze smakiem, ale wraz budził się w nocy...
Ania, życzę zdrówka dla Oleńki... oby zastrzyki pomogły i ty też się trzymaj
Justyś, ja po prostu dałam do zabawy a że Oliwier wszystko o buzi pcha to aby mu nakierowałam ustnik w buzię i zaczaił.
i ja się witam rano. pogoda się już zepsuła...
wczoraj na noc dałam małemu kaszkę mleczną z biszkoptami, zjadł ze smakiem, ale wraz budził się w nocy...
Justyś1985
Witam Was dziewoje
Mój syn obudził mnie wkładając palec do oka o 6tej Masakra, ale ja sie odwrociłam tyłkiem i chciałam spać dalej to zaczął mnie ciągać za kłaki Tuliłam , śpiewałam , głaskałam i tak doczekałam 7mej , wstaliśmy i przetrzymałam go za to do 10tej ze spaniem już ledwo patrzał na gały :-)
U Nas dzień przełomowy tzn poranek, położyłam małego na macie robie sobie śniadanie odwracam się a on na brzuchu i zaciesza :-):-):-)Ale się ucieszyłam , i tak co chwila się przewraca ale odwrotnie jeszcze nie potrafi bidaczek. Później posadziłam go na leżaczku i dałam soczku w niekapku i zaciągnął :-):-):-) lalalllaaaaallala :-)
A takie pytanko mam jak się wprowadza mleko następne- do mam MM ????
Karolcia- Skoczek fisher price 2011 Nasza Oliwka - YouTube ( skoczek)
Mój syn obudził mnie wkładając palec do oka o 6tej Masakra, ale ja sie odwrociłam tyłkiem i chciałam spać dalej to zaczął mnie ciągać za kłaki Tuliłam , śpiewałam , głaskałam i tak doczekałam 7mej , wstaliśmy i przetrzymałam go za to do 10tej ze spaniem już ledwo patrzał na gały :-)
U Nas dzień przełomowy tzn poranek, położyłam małego na macie robie sobie śniadanie odwracam się a on na brzuchu i zaciesza :-):-):-)Ale się ucieszyłam , i tak co chwila się przewraca ale odwrotnie jeszcze nie potrafi bidaczek. Później posadziłam go na leżaczku i dałam soczku w niekapku i zaciągnął :-):-):-) lalalllaaaaallala :-)
A takie pytanko mam jak się wprowadza mleko następne- do mam MM ????
Karolcia- Skoczek fisher price 2011 Nasza Oliwka - YouTube ( skoczek)
Ostatnia edycja:
kasiadz
w nocy karmie o 20, potem o 3-4 i o 6kasiadz a karmisz w nocy? Mój młody je tyle co Twoja tyle, że na obiad to zje cały słoiczek, deserku tez cały słoiczek i na kolację 150 ml kaszki na gęsto, a reszte to cyc i przybiera prawidłowo, tyle że w nocy wstaje 4 razy na cycka i ssie dość dużo. Kurcze ale dzieciaczki teraz chyba powinny troche mniej przybierac na wadze wiec mzoe nie powinno Cie to martwić?
reklama
Wita sie i ja z rana :-) Ktora to martwi sie o wage dzidzi? Na ostatniej wizycie u dermatologa doktorka mowila mi ze jej cora wazy 8 kg w 9-tym miesiacu i ona sie nie martwi, bo dziecko zdrowe i nie choruje ;-) Zew najwyrazniej taka jej budowa, ze trza dziecku dac rozwijac sie swoim rytmem, najwyrazniej ma dobra przemiane materii Jak zjada mlenio i sie najada to powinno byc ok, zreszta w tym wieku przybieranie na wadze zwalnia. Moja wazy 6700 i sie nie martwie