reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Co do siedzenia to Kuba sie strasznie juz wkurza na lezaco.
Dlatego m.in. chce juz kupic fotelik do karmienia z regulowanym oparciem.

Jakich uzywacie niekapków? My uzywamy aventa, ale niekapków nie widze tej firmy:nerd:

Sa , sa niekapki aventa, jak dobrze poszukasz, to przynajmniej dwa rozne rodzaje znajdziesz :tak:
Apropo wozka dziewczyny nie kupowalyscie tych wozkow 3w1? Ja mam gondole, spacerowke i taki fotelik niby samochodowy ktory montuje sie rowniez na wozek.. Chyba to sie nosidelko w pl nazywa.. Ja w tym woze mala od miesiaca :tak:

reklama
Dzieki, dzis poszukam.
Ja mam wozek 3w1, ale spacerowke mam cala zafarbowana i nie oplaca mi sie kupowac nowego pokrowca i chyba calkiem przesiadziemy sie na parasolke, a wozek razem z gondolą i fotelikiem samochodowym sprzedamy. Wlasnie sie waham co robic:baffled:

My jezdzimy w spacerowce juz od ponad miesiaca i w koncu Ania lubi spacery :) Rozkladam jej wozek do pozycji lezacej. Wydaje mi sie ze to jak ze wszystkim, zalezy od dziecka. Moja juz prawie sama siedzi, tzn sama sie podpiera raczkami z przodu jak maly gorylek i coraz czesciej puszcza i siedzi troszke bez podparcia. Wydaje mi sie ze jesli dziecko samo tak robi to ok, nie sadzalabym dziecka na sile, jesli ewidentnie plecki i glowka sa jeszcze slabe. Z siedzeniem tak jak i wszstkim innym kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie. Widzialam dzieci 5 miesiaczne ktore bez problemu siedzialy bez podparcia, a coreczka mojej znajomej ma 7 i dopiero teraz zaczyna. Ania jest silna dziewczynka, z pozycji pollezacej (hustawka, fotelik) jest w stanie sama usiasc i wydaje mi sie ze spokojnie na spacerowke jest gotowa.

Ivi ja tez mam 3w1 ale planuje kupic jeszcze spacerowke - parasolke bo sa lzejsze i mniej miejsca w bagazniku zajmuja.

Elifit gratulacje z okazji rocznicy!!!!

Monika moja mlodsza siostra miala taki fotelik, dlugo z niego korzystala bo pozniej wlasnie siedziala przy stoliku jak juz byla starsza.

Ja mam fotelik plastikowy, okazyjnie kupiony, ale moze jeszcze zakupie drewniany za jakis czas bo wydaje mi sie ze jak juz dziecko porzadnie siedzi to i tak tych pozycji rozkladanych nie bede uzywac, a tych plastikowych wcale sie tak dobrze nie myje :/ tzn trzeba od razu czyscic i tyle zakamarkow one maja ze hej, potem mozna szukac marchewki w kazdym zgieciu :/

Ostatnia edycja:
Dzień Dobry:)

A my już jeździmy w spacerówce, prawie na płasko rozłożona żeby mały coś tam widział i myślę że jest ok. A spacerówkę mamy szeroką, chyba nie ma za dużej różnicy od tego jakby w gondoli jeździł. On i tak najlepiej by już siedział sobie , żeby widok był lepszy :-D

U nas dzisiaj trochę chłodniej ale słońce super więc pewnie się ciepło ubierzemy i pojedziemy na spacerek :happy:

Elifit jak tam rocznica się udała?? Full romantic :-Dna pewno :tak:

u nas chyba kolejny skok... trzymajcie mnie bo wyjde z siebie i nie wroce :/

Karolina ladnie Stella je, u nas jest tylko w poludnie troche zupy i na wieczor kasza przez butle. oczywiscie o lyzce moge zapomniec...
Maggie sprzedaj skoro nie oplaca sie kupic nowego pokrowca
Mariocia u nas tez gondola absolutnie odpada, ale cale szczescie spacerowka jest super!
Milka a czemu nie spi w nocy? juz calkiem jej sie odwidzialo? moze nie pozwol jej spac w dzien. wiem ze to brzmi okropnie, ale jak inaczej?

U nas ewidentnie spacerówka zostaje :-)
byłam z małym teraz na spacerze to tak sobie gadał i nawiał jak nigdy... bawił się zabawkami przypiętymi do budy... jeden minus to dzisiaj tak wieje że raz jechałam w tą stronę, a raz w tą... cudowałam z tym wózkiem.
drugi minus że nie mam przekładanej rączki w wózku.

Herbatka, oby szybko przeszło, trzymaj się :tak:

Mariolcia ja tez nie mam przekladanej, ale mala jest zachwycona siedzeniem i obserwowaniem. tez niezle lawiruje wozkiem jak slonce swieci jej w twarz.

a co do skoku to kuzwa juz nie wiem co jest, powinien sie zaczac juz jakis czas tam, myslalam ze moze wiec przejdzie bez echa, ale z tego co moje dziecko wyprawia od wczoraj wnioskuje ze przyjemnosc przechodzenia ponownej katorgi mnie nie ominie

Oliwier też nudził się już patrzeniem w niebo i we mnie, a teraz obserwuje wszystko, zaraz fotki wstawię bo mu trochę pstryknełam :)

reklama
Do góry