reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
a my na 17 do lekarza idziemy bo młoda coś zaczęła pokasływać.
I ten nasz beznadziejny termometr raz pokazuje 37,7 a raz 38,5, a nie mam tego rtęciowego żeby do tyłka włożyć:(

Ja jezdze z fotelikiem, ale Kuba powoli zaczyna z niego wystawac.
I poniewaz obicie spacerowki jest cale zafarbowane zastanawiam sie nad zakupem parasolki (ona ma tez opcje lezaca)
Gdyby nie to ze ,wozek dostalam w prezencie 3w1 ,to napewno bym kupila parasolke ,a tak to dopiero na przyszly rok.Moj wozek jest super ,ale strasznie wielki i ciezki.Zajmuje caly bagaznik.Do kolezanek ktore nie maja windy nie chodze:sorry:.A wiem ze gdybym kupila parasolke to wozek by poszedl w odstawke.

Musze kupic niekapka.

A biszkopty juz daje ,taksamo jak banana wszystko w siateczce ,mala ma wiecej zabawy niz sie naje ,ale ja mam 5mnin spokoju.

Jle mleka pija wasze dzieci (te na mm)?Bo moja maksymalnie 120,to troche malo:confused2:

karolina1978 w jakiej siateczce dajesz?

laski wiem,że nie taen wątek ale wkleje Wam fote tego krzesełka co zakupiłam za 50zł, bo widze że wątek chwlę się co nowego zakupiłam umiera :-)

DSC08496.jpg DSC08497.jpg

kurcze nie wiem czemu zdjecia mi sie obróciły ;/

Ostatnia edycja:
karolina1978 moja też max.120 wypija

a my dzisiaj byliśmy u lekarza bo mała od wczoraj wieczora jakaś niespokojna była, w nocy co godzine się budziła zjadła dwa razy po 20ml a rano wszystko zwróciła.... potem płakała bez przerwy nie szło jej uspokoić, nie chciała jeść ani pić herbatki, na dodatek doszła temperatura 38C więc poszliśmy do lekarza i się okazało że ma zapalenie uszu i gardła ;/ no i musimy dwa razy dziennie chodzić do przychodni na zastrzyki przez tydzień

Ostatnia edycja:
hej
Dziecię zasneło, cisza w sypialni, kołysanko grają. Dziś dzień przerwy od Temilee wiec siedze na bb ;-)
Ja też się przeniosłam już do spacerówki od weekendu bo tak pięknie było, że szkoda mi go było w tej gondoli ściskać.
Picie z niekapka- u Nas to czarna magia, jak uczyliście dzieciaki? Bo mój jak mu wkładam do pyska to ma odruch wymiotny i za nic w świecie nie chcę ciągać :-(
Czy Wasze dzieci skaczą już w skoczkach ??

ja kupilam kubek z uchwytami lovi - to ten sam co Ty masz Kasiadz? Maja dziurki zamiast smoczka i tamtędy leci woda.
I taki wplywa na nieprawidlowy zgryz? Bo zglupialam...

Ania, wspolczuje problemow zdrowotnych. Kciuki, zeby szybko sie polepszylo. Dla Was Kasiadz tez.

Mowicie, zeby kupic parasolke? A co w zimie? Bo tu mam watpliwosci...

U nas Kuba tez wypija 120ml od dluzszego czasu. Kiedys jadl wiecej na raz, ale mu sie odwidzialo.

Herbata, my chyba podobne dzieci mamy, wiec chyba i ja sie powinnam przygotowac na skok;-)

hej
Dziecię zasneło, cisza w sypialni, kołysanko grają. Dziś dzień przerwy od Temilee wiec siedze na bb ;-)
Ja też się przeniosłam już do spacerówki od weekendu bo tak pięknie było, że szkoda mi go było w tej gondoli ściskać.
Picie z niekapka- u Nas to czarna magia, jak uczyliście dzieciaki? Bo mój jak mu wkładam do pyska to ma odruch wymiotny i za nic w świecie nie chcę ciągać :-(

Justus w jakich skoczkach?Bo nie zatrybilam.
A moze twoj synus bedzie pil szybciej normalnie z kubeczka ,skoro ma odruch wymiotny.Moj najstarszy tez tak reagowal na plastik w buzi:tak:
karolina1978 moja też max.120 wypija

a my dzisiaj byliśmy u lekarza bo mała od wczoraj wieczora jakaś niespokojna była, w nocy co godzine się budziła zjadła dwa razy po 20ml a rano wszystko zwróciła.... potem płakała bez przerwy nie szło jej uspokoić, nie chciała jeść ani pić herbatki, na dodatek doszła temperatura 38C więc poszliśmy do lekarza i się okazało że ma zapalenie uszu i gardła ;/ no i musimy dwa razy dziennie chodzić do przychodni na zastrzyki przez tydzień

Biedna malenka,tutaj wogole nie daja zastrzykow.Zycze popawy rychlej zdrowka
.Atito masz podobne krzeselko do mojego.Tylko Cytryna ma racje w te wszystkie zakamarki wgryza sie brud.Ale tak to bardzo fajne.Ja nie lubie drewnianych.Jakies niehigieniczne mi sie wydaja.Plastik wstawiam pod prysznic i szoruje ,a drewno sie zniszczy w ten sposob.

reklama
hej
ja jeśli chodzi o kapka to najpierw dałam na kilka dni do zabawy, a po kilku niach zaczęłam wlewać wodę lub mleko.
my skoczka nie mamy więc nie skaczemy:)

ja kupilam kubek z uchwytami lovi - to ten sam co Ty masz Kasiadz? Maja dziurki zamiast smoczka i tamtędy leci woda.
I taki wplywa na nieprawidlowy zgryz? Bo zglupialam...

Ania, wspolczuje problemow zdrowotnych. Kciuki, zeby szybko sie polepszylo. Dla Was Kasiadz tez.

Mowicie, zeby kupic parasolke? A co w zimie? Bo tu mam watpliwosci...

U nas Kuba tez wypija 120ml od dluzszego czasu. Kiedys jadl wiecej na raz, ale mu sie odwidzialo.

Herbata, my chyba podobne dzieci mamy, wiec chyba i ja sie powinnam przygotowac na skok;-)

tak mam kubek treningowy lovi. Ponoć kubki treningowe (kapki) nie powodują wad zgryzu tylko kubki niekapki (te z których trzeba mocno ciągnąć żeby coś poleciało)

my po wizycie u lekarza, niby młoda zdrowa ale dostaliśmy trochę leków profilaktycznie.
w ciągu miesiąca przytyła tylko 250g i lekarka kazała dawać jej więcej jedzonka stałego, a my już i tak w godzinach 6-16 jemy tylko jedzonko stałe

Do góry