reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

reklama
Ivi- że tak powiem , nie rozumiem czemu chcesz się jeszcze męczyć 2 miesiące?? Gdzie jest napisane że masz karmić pół roku i koniec ani dnia więcej ani mniej?? Czy jak zakończysz karmienie już teraz to co? Będziesz gorszą matką? Czy jak?? Ja karmiłam małego niecały miesiąc, oczywiście nie z mojego powodu ale przestałam i co mam myśleć o sobie?? Moje zdanie jest takie jeżeli to ma wyjść na zdrowie obydwu Wam to nie ma się co czaić tylko przejść na mm i dać sobie spokój z cycowaniem, nikt Cie za to nie potępi ani nie zlińczuje nie masz się o co martwić. My Cię tu wszystkie rozumiemy. Macierzyństwo ma być dla Ciebie czymś przyjemnym, o czym będziesz wspominać z radością a nie mówić o tym jak o najgorszym wspomnieniu z Twojego życia. Oczywiście to jest Twój wybór to tylko moja sugestia ;-)

A cześć Wam dziewczęta:-)

Ja wstawałam dziś tylko jakieś 7 razy do małego w tym jadł tylko raz :szok: Masakra hahaha i już o 6stej pobudka :-p
Heh dzieki kochana za slowa otuchy, potrzebuje uslyszec ze nie bede zla matka jesli dam sobie spokoj z cycem, bo wiekszosc na mnie patrzy krzywo jak wspominam ze rady nie daje, czuje sie potworem, bo przeciez jak to? Tyle kobiet wiele by dalo zeby moc karmic cycem, a ja wyrodna moge a nie chce??:no: Szczegolnie ze matka mojego nie mogla obu karmic, bo jej mleko zanikalo, a kuzynka to karmi juz poltorej roku, a inna to nawet 4-ro letnia coreczke do cyca przystawiala.. A tu przyjechala polka co ma mleko i marudzi bo jej sie dziecko w nocy obudzi..:wściekła/y::wściekła/y: Cale to cisnienie i brak snu strasznie mnie wykanczaja, do tego praca, uczenie sie do prawka po wlosku, gdzie polowy pojec nie rozumiem.. Zaczyna mnie to przerastac, mowie wam :-(
Edit. A czekam do 6 miesiaca, bo moja ma delikatny brzuszek, i kazda butelka mm, czy owocek to u niej brzuszkowe rewolucje, zaraz zielona kupa albo ja zatyka i nie robi kupy tydzien, tylko kweczy dzien i noc.. Dopiero co skonczyly nam sie kolki, wiec chce przetrzymac z miesiac-dwa zeby jej ten brzuszek sie rozwinal dobrze i zapodac butle tatusiowi do lapki. Duzo latwiej byc twarda znajac kres swojej meki ;-):-D

Ostatnia edycja:
to dlaczego nie spróbujesz z flaszką już dziś ?

ale wtedy możesz podać mm na receptę u nas jest Bebilon Peti na alergie ?

Ostatnia edycja:
Ivi nie martw się. Ja już też cyckiem nie karmię. Męczyłam się i ja i dziecko: wiecznie głodne, wiecznie ulewające. Poza tym mieszanki są teraz naprawdę dobrej jakości. Wiadomo, nic nie zastąpi mleka maminego, ale nie jest to to samo co było 20 lat temu gdy ja byłam niemowlakiem ( a i tak ja i troje mojego rodzeństwa karmione byłyśmy od początku mm). Wszystkie żyjemy, mamy się dobrze, intelektualnie też dajemy radę, nawet jednego inżyniera mamy :-D Głowa do góry. Twoje dziecko i Twoja decyzja. Macierzyństwo powinno być przyjemnością, nie torturą :)

reklama
kiedyś wszyscy dostawali mleko mm w niebieskim woreczku i jakoś problemów nie było ;-) może rzeczywiście ona tak często Ci się budzi bo jest głodna:tak:

Do góry