reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

Dzień dobry :tak:

mecz mnie rozczarował :eek: myślałam, że Portugalia da nam wycisk a tu nic z tego ;-)

Ivi - jak chcesz skończyć z cyckiem gładko, podawaj już jej powoli flaszkę i stopniowo zwiększaj ilość flaszkowych karmień:tak:

reklama
Ivi- że tak powiem , nie rozumiem czemu chcesz się jeszcze męczyć 2 miesiące?? Gdzie jest napisane że masz karmić pół roku i koniec ani dnia więcej ani mniej?? Czy jak zakończysz karmienie już teraz to co? Będziesz gorszą matką? Czy jak?? Ja karmiłam małego niecały miesiąc, oczywiście nie z mojego powodu ale przestałam i co mam myśleć o sobie?? Moje zdanie jest takie jeżeli to ma wyjść na zdrowie obydwu Wam to nie ma się co czaić tylko przejść na mm i dać sobie spokój z cycowaniem, nikt Cie za to nie potępi ani nie zlińczuje nie masz się o co martwić. My Cię tu wszystkie rozumiemy. Macierzyństwo ma być dla Ciebie czymś przyjemnym, o czym będziesz wspominać z radością a nie mówić o tym jak o najgorszym wspomnieniu z Twojego życia. Oczywiście to jest Twój wybór to tylko moja sugestia ;-)

A cześć Wam dziewczęta:-)

Ja wstawałam dziś tylko jakieś 7 razy do małego w tym jadł tylko raz :szok: Masakra hahaha i już o 6stej pobudka :-p

On się budzi najczęściej przez smoka :-( I musze wstać i włożyć bo inaczej ryk :-( Kurcze chciałabym go oduczyć tego smoka ale sama nie dam rady poczekam na męża albo na przeprowadzkę może zmiana miejsca na niego podziała, już sama nie wiem , tak to by było pięknie, bo on się budzi o 2giej na żarełko a poźniej je dopiero o 7mej - jakie bym miała piękne życie haha

Marti- a jak macie łóżeczko ustawione ? przy ścianie? koło okna? Czytałam gdzies że ustawienie łóżeczka też ma zasługe w śnie i ja latam z tym moim łóżeczkiem ale nic nie daje:wściekła/y:

Dzień Doooobry!

U nas mnóstwo roboty :) Wróciłam na staż, biorę się a pisanie case study na obronę, chłopa tradycyjnie ni ma a Marek daje w kość :) Ale a to pojawiły się ju dwa ząbki a dziecko wczoraj zaczęło na głos rechotać (a myślałam że już nigdy nie zaznam tej przyjemności!).

Mojemu małemu daje popołudniu mamusiną zupinę jarzynkową, potem jakiś deserek też zjadamy. Reszta to mleczko :)

Ivi- że tak powiem , nie rozumiem czemu chcesz się jeszcze męczyć 2 miesiące?? Gdzie jest napisane że masz karmić pół roku i koniec ani dnia więcej ani mniej?? Czy jak zakończysz karmienie już teraz to co? Będziesz gorszą matką? Czy jak?? Ja karmiłam małego niecały miesiąc, oczywiście nie z mojego powodu ale przestałam i co mam myśleć o sobie?? Moje zdanie jest takie jeżeli to ma wyjść na zdrowie obydwu Wam to nie ma się co czaić tylko przejść na mm i dać sobie spokój z cycowaniem, nikt Cie za to nie potępi ani nie zlińczuje nie masz się o co martwić. My Cię tu wszystkie rozumiemy. Macierzyństwo ma być dla Ciebie czymś przyjemnym, o czym będziesz wspominać z radością a nie mówić o tym jak o najgorszym wspomnieniu z Twojego życia. Oczywiście to jest Twój wybór to tylko moja sugestia ;-)

podpisuje sie w calej rozciaglosciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:tak::tak::tak:

U nas dzis pobudka o 6:eek: i jedziemy na szczepienie.

p.s. od kiedy mozna dziecie wozic w wozku parasolce????

jeju wy wszystkie juz dajecie jedzonko a ja na cycu jeszcze...ale lekarz powiedziala ,ze jak rosnie dobrze to nie ma pospiechu do deserkow i kaszek bo to wegle i ze spokojnie miesiac-dwa na cycu moze byc, bo cyc daje wszystko co dziecko potzrebuje..myslalm czy by kiedys tam nie zaczac dawac po odrobince ,zeby smaki poznal,ale ogolnie nie spieszy mi sie..

milka - ty sie nie boisz cwiczyc 6-tki po cc? a z drugiej strony skoro odgarniam tony sniegu sprzed domu i nic sie nie stalo to moze powolutku 6-tke tez zaczne bo czuje jak slabe mam teraz miesnie brzucha , a przed ciaza to byly jak stal! :)

mileczka - a gdzie w oncu masz ten staz? kto ci zosatje z dzieckiem?

ja dzis pisze podanie do opieki na koniec lipca zeby na miejsce sie zalapac..chociaz i tak kombinuje z innym rodzajem pracy,zeby dluzej czy tez wiecej z malym byc jak mi sie macierzynski w lipcy skonczy

Monika goniłam po szpitalach i wyprosiłam w Bielsku, u mnie :) Kręcili nosem ale byłam nie ugięta :) Dzieckiem opiekuje się sąsiadka pare lat starsza ode mnie. Potem dochodzi moja mama po pracy :)

reklama
monika - gin dał mi zielone światło :tak: koniec wymówek ;-)

maggie - jak dziecko pewnie siedzi na ogół od 6 miesiąca ( skończony) spacerówka ma też mniejsze koła i dzieckiem bardziej telepie

Do góry