reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

Witam się wieczorową porą:-)

Pokonałam mojego zbója i śpi:-) A ja poćwiczyłam Bojku mój nogi mnie tak się trzęsły że ledwo do kanapy dolazłam :tak: Się ma kondychę że hoho :wściekła/y:
Nie wiem jak ja po prawie półtora rocznej przerwie wleze na konia? A jak zlezę?? haha
Jeżdżę konno od kiedy sięgam pamięcią, od dziecka:tak: To jedyne zajęcie które powoduję u mnie redukcję całkowitą złego humoru a także głupich myśli, idealna rehabilitacja dla zrytego mózgu :tak:

reklama
helol
wrocilam niecala godzine temu ze szczepienia na gruzlice. mala tak sie darla ze myslalam ze pluca wypluje... cale szczescie 2 minuty pozniej rozdawala usmiechy i gadala z pielegniarka :sorry: tu sie nie szczepi na g. wiec babka byla w wielkim szoku ze chce szczepic dziecko, myslala ze ja chce sie zaszczepic. oczywiscie musiala skonsultowac sprawe z lekarzem moim i jakims innym zeby potwierdzic.. porazka

monysia u nas okolo 17.00-17.15 mala budzi sie z drzemki, pozniej do 19.30 zabawa, o 19.40 myju myju, kasza i wkladam do wozka. zasypia na godzine i sie budzi, ale nie wiem po co. nie mam na to pomyslu wiec wyciagm ja z wozka, daje cyca i znow usypia. mam cisze do okolo 4.00 i pozniej po cycu spi do 7.00 - 9.00

Kurcze dajecie po dwa słoiczki na dzień? Ja to 1/3 owocków lub owocowo -jarzynowy , najwyżej pół jak jeszcze bardzo chce. A jeszcze mi dzisiaj na badaniu lekarka powiedziała, żeby na razie nie dawać kaszki (dawałam parę razy tzn. kleik kukurydziany do mleka nie kaszkę) bo i tak ładnie waży. Wyszło 8400 kg , "jak półroczne dziecko" powiedziała mi dzisiaj. :crazy: No i z czego on tak masy nabiera ??chyba, że z cyca tyle wyciągnie mimo protestów że mało leci??

a ja dzisiaj zaczęłam się interesować pokrowcami do fotelików samochodowych, bo kolejny fotrlik od 9 kg mam od mojej siostry tylko pokrowiec muszę sobie nowy kupić i poczytałam trochę na ten temat bo można kupić taniej podróbę. I okazuje się że uszycie pokrowca ma duże znaczenie dla bezpieczeństwa, więc trzeba będzie kupić oryginalny :(

Kasiadz a tak widzę, że te pokrowce to nieźle kosztują, przynajmniej te oryginalne :crazy: Ja nie mam od kogo w spadku dostać więc trzeba będzie nowy fotelik kupić a przy naszym tempie wzrostu to już nas niedługo czeka :-D

hey

Ja dziś miałam prawie 3h spaceru, ale odżyłam. Emilka je ze smakiem marchewkę z jabłuszkiem ale ma problem z wydaleniem i przez to jest niespokojna a nawet płacze :( 2 dzień jej podaję i ciągle tak samo, nie wiem czy próbowac dalej czy odstawić i poczekać jeszcze aż sie dobrze rozwinie ten brzuszek? jak myślicie?

ćwiczenia zaliczone i widze ze od jutra zaczynamy powtórzeń zamiast 6, bedzie trudniej ;/
Ale jeszcze 4 kg do wagi wyjściowej!

Emilka łapie nóżki, bawi sie nimi i do buzi też pcha i ssie. A to też dlatego że często jej unosimy nóżki jak masujemy brzuszek przy kolkach i własnie wtedy sie zainteresowała i tak juz jej zostało.

justyś
ale masz świetny sposób:) widzisz to dla mnie takim sposobem są paznokcie! też przy tym sie odcinam od wszystkiego :)

wydaliśmy dzisiaj kupe siana na zkaupy internetowe zamawiając nowe półki do mieszkania bo wqrzają nas załadowane wszystkie szafki i chcemy porzadek zrobić, a na ścianach tyle miejsca że można rządzić. I trafiłam na fajną aukcję pudełek na zabawki, niedrogie a fajne, od razu 2 zamówiłam:) podaje link jakby co
TEGA POJEMNIK NA ZABAWKI + ŁĄCZNIK I BANKI GRATIS (2163094614) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ivi
3mam kciuki aby ta teoria sie sprawdzia i aby sie polepszyło... Ja chyba też zrezygnuje z rozszerzania jeszcze.

to ja jestem 100% do tyłu z rozszerzaniem diety... ale boje się, jeszcze mamy conajmniej 2 m-ce czasu
na to ... Milena jest alergikiem i do tego ma takie astmatyczne napady- u niej rozszerzanie było po 4 m-cu ale była na flaszce ...
poza tym układy pokarmowe naszych dzieci jeszcze nie są dobrze rozwinięte i potem są kolki, ulewanie itp

2 miesiące jeszcze? Paulinka zaraz kończy 5 miesięcy więc chyba miesiąc Ci został ponad? Ja u mojej Hani tez czekam bo alergik wiec wole odłozyc to jak najpóźniej.

reklama
ivi - ona ci sie budziła czy płakała bo nie pamietam? ja ostatnio też winiłam owoce te jej podbuki?
Budzila, plakala, uspokajala cycem, po czym po pol godzinki budzila sie znowu..:-( Sen niespokojny.. teraz spi od pol godzinki, zobaczymy jak dzisiaj minie nocka...:szok: Boje sie normalnie..:szok:
Ps. okazalo sie ze babelki na oczkach to nic, wyskoczyly od nadmiernego placzu.. Mowie do niej ze dziwne ze obie nie mamy, bo obie wczoraj oczy wyplakalysmy, a ona mi na to opowiedziala historie z karmieniem swoich coreczek.. Jedna karmila cycem 14 miesiecy i tak byla wykonczona, ze musiala na dluzszy czas zrezygnowac z pracy, bo cuda ludziom przepisywala bo ze zmeczenia nie pamietala nazw lekow.. I po odstawieniu od cyca polepszylo sie o niebo, wiec druga corke odstawla poi 6 miesiacach.. Szybko przestala sie obwiniac ze odstawila tak wczesnie, jak dziecko moment zaczelo spac w nocy a ona razem z dzieckiem... Kazala mi poczekac troche i odstawic od cyca jesli sie tak mecze, bo to nie glod, a cyc ktorego mala chce ciagle.. Chyba sie poslucham i po 6 miesiacu cycek papa :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry