reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

Ja po 16-17 nie pozwalam już zasypiac wcale bo o tej godz przeważnie budzi się z drzemki ... no chyba że jest baaadzo zmęczona i mimo tego nie pośpi za długo... po kląpieli spanie przechodzi, jak zaśnie to na 15 min i potem dopiero zasypia na noc ok 21, czasem 23 ... może jest już za długo przetrzymana??? ale wątpie bo nie wygląda na słabą, oczy wielkie i gotowe do zabawy ...

reklama
Witam w ten słoneczny dzień :-)

Monysia u mnie to różnie. Np. wczoraj Hanka marudziła i mąż ja zaczął nosic około 20 po pokoju i odpadła mu na rękach. Połozyłam ja na kanapie u nas w pokoju i tak przespała do 22. Zastanawiałam sie czy ja kąpac, bo bałam sie że jak sie wyspi teraz to potem nie zasnie a okazało sie ,że dałam cyca i spała dalej. Wyniosłam ja o 24 do ł,ózeczka i wstała dopiewro o 4:30 na karmienie, czyli spała bardzo długo - pierwszy raz az tyle bez pobudki bo 6 h to dla mnie duuuzo. Szkoda,że ja nie spałam odrazu z nia tylko siedziałam w necie. Wczoraj byłam tez w trasie samochodem i spała mi prawie 3,5 godziny non stop.

Ivi współczuję Ci bardzo problemów z dzieckiem. Kurcze, może niech rzeczywiście ktoś Cie odciązy i idz na spacer sama, do fryzjera albo coś. Zrób cos dla siebie. Trzymam kciuki aby lekarz coś przepisał aby dziecie spało lepiej.

Ewa Tobie tez nie zazdroszcze problemów kolkowych, prawdziwa weteranka z Ciebie. Pamiętaj,że przed usg jamy brzusznej nie nalezy karmić dziecka minimum 2 godzinki. Ja juz dwa razy miałam to usg i za pierwszym razem nie udało sie wszystkiego zobaczyc bo mała podjadła przed badaniem.

Ja dzisiaj śmigam na spacer długi jest super pogoda ;)

Monysia u nas ostatnia drzemka ok 16, czasami 17 , jakąś godzinkę trwa. Przed drzemką je słoiczek a na usypianie czasami cyc pomaga lub po drzemce coś pociągnie ale bardziej się bawi. Kąpanie robimy po 19 , mycie zębów przed butlą bo w trakcie często usypia i na śpiocha się nie da , butla i koło 20, 20.30 idzie spać. No i jeszcze się budzi ze 2 razy i trzeba dolulać. Standardowa u nas musi być z 1,5h, 2h przerwy między drzemkami, szczególnie między ta ostatnią a już spaniem na noc bo wcześniej nie padnie :no:

U nas staly rytm dnia, tzn pobudka wlasciwie zawsze o 7
Pozniej 2,5h aktywnosci i drzemka na ok 1h-1,5h
Pozniej znow 2,5 aktywnosci i drzemka i tak 3 x w ciagu dnia. Ostatnia drzemka wypada zazwyczaj miedzy 16.30-18.00.
Kapiel jest ok. 19.30 i do spania kolo 20.00. Przebudzi sie zazwyczaj kolo 21,22 dostaje smoka i idzie dalej spac. No i pozniej w nocy 2x budzenie na jedzenie.

Choc od kiedy sa takie czeste pobudki w nocy, mlody wydluza sobie pierwsza dzienną drzemke. Ostatnio zamiast spac godzinke, spi po 2-2,5h. Pewnia nadrabia noc.

Z innej beczki, czy Wasze dzieci wsadzaja juz stopy do buzi? Kuba poki co zero zainteresowania stopiszczami

Moja Hania już nawet ssała dużego palca u stopy :-) Bawi się nogami ciągle. Warge tez ssie odjakiegos czasu i wydaje mi sie, że dziąsełka swędzą.

Siemanko,

W ten piekny słoneczny dzień zaliczyłam super spacerek z moją córeczką razem z moją kumpelą od spacerków wybralysmy sie do lasu zeby dzieci pospały a my pogadały i co zrobiła moja córka w jedna strone jak dotarlismy do lasu spała obudziła sie pokreciła i kuzwa ryk chciała na rece skubana tak ryła ze nie dało sie jej w tym wózku a do domu dobre 2 km i co kuzwaaaa niosłam ją i pachałam wózek od tego lasuuuuuu ja pierdddddd:wściekła/y:

maggie- Ola jeszcze nie umie palucha do buzi nie kazde dzieci to robią póki co łapie za stopy

U nas wygląda dzień że Ola wstaje około 6 potem jedzonko zabawa zasypia około 9 spi roznie od 40 min do 1,5 h zależy jaka nocka potem wstaje i idziemy na spacer koło 11 i na spacerku jak widać powyżej jest to różnie czasami godzinke a czasami zapierdzielam do domu, zazwyczaj robi sobie drzemki po 40 min co 2-2,5 h i to zalezy jak ta drzemka wypadnie jak koło 17 to nie daje jej drzemać przeciągam i wtedy zasypia na nockę tak 19.30-20 potem budzi sie koło północy a potem to już róznie dziś np 2,3,5,6 :) jakoś tak w sumie co godzinke sie budziła

Hej dziewczyny, wczoraj tak sie umeczylysmy w ciagu dnia, ze od 24 kiedy zasnela do 8 rano obudzila sie tylko 3 razy. Na sczescie, bo odpoczelam dzieki bogu.. I teraz pytanie co robic :confused: meczyc codziennie tak dziecka nie mam serca, bo ona wczoraj biedna oczy wyplakala a ja razem z nia, ale od wczoraj nie dalam tez owockow... Czyzbym za wczesnie rozszerzala diete? Zobaczymy dzisiejsza i jutrzejsza nocke.. Boze oby to bylo to, oby to byly tylko owocki.. :tak: Do tego ma jakies bable z woda na powiekach.. Kij wie co to znowu.. Dzis ide do dermatologa to sie dowiemy co za swinstwo znowu. Jak nie urok to sraczka...:confused2:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry