reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

a u nas marchewka z ryżem jest mniam mniam:) a z bebilonu nic nie dostałam:(

a ostatnio przez nieuwagę dałam młodej owoce po 6miesiącu i smakowały jej najbardziej ze wszystkiego;)

reklama
moja teściowa jest kadrową i mówi że ona nic niewie na temat żeby mieli przedłużać umowę o 12 miesięcy
to nie jest przedłużenie, u cb by ta ochrona była tylko do października 2012. Wcześniej by cie nie mogli zwolnić. Natomiast ja mam do grudnia 2013 i jeśli nie złożę o skrócenie etatu to mi mogą wręczyć wypowiedzenie już za miesiąc. A że nie wykorzystuję wychowawczego, mogę więc łączyć pracę z opieką nad dzieckiem. Tu masz więcej o tym:

Krótsza dniówka czyli mama wraca do pracy w niepełnym wymiarze | mamopracuj.pl

hej :)
dopiero sie ogarnelam i mam chwile zeby do was zajrzec :)
u nas (odpukac!!) nocki lepsze :) zeszlismy do max dwoch pobudek , a od dwoch dni jest jedna
ale nie ciesze sie za bardzo , bo epwnie zaraz jakis skok znowu bedzie , albo inny pieron i diabli wezma spanie :-D
a poza tym jest ok :) maly wesoly , bezproblemowy wiec nie narzekam !!

ej która ma ochote na ładny brzuszek i bierze sie ze mna za 6 waidera??

ja od marca chce zaczac Tamilee :) wiec dolacze do klubu i bede sie motywowac z wami !!

Hejka!!!!:-D

Muszę Wam się pochwalić dwoma rzeczami bo nie wytrzymam!!! :-D

W środę rano dostałam sms od orange ,że wystawili fakturę na 1164zł płatną do 5-go marca... Wieczorem dostałam kolejny sms ,że w dniu dzisiejszym została rozpatrzona moja reklamacja, a o szczegółach powiadomią mnie pisemnie... Miałam iść wczoraj do salonu aby dowiedzieć się wcześniej ale nie chciałam sobie psuć urodzin więc poszłam dziś...
Napisali ,że nie zauważyli żadnych nieprawidłowości i wszystko zostało naliczone prawidłowo, ale w drodze wyjątku ze względu na naszą wieloletnią współpracę anulują mi to ,a fakturę korygującą wyślą pocztą!!!

Nie wyobrażacie sobie jaka jestem szczęśliwa, a w zasadzie to podwójnie szczęśliwa, oto powód mojego szczęścia, chyba nie muszę tłumaczyć co to??? :-D

Zobacz załącznik 440730Zobacz załącznik 440729

A teraz idę Was nadrobić, w końcu mogę być spokojna

super , ze jednak anulowali dlug :))
no i serdeczne gratulacjeeeeeeeeeeeeeeee :))) super pierscien :))))

Ja w podłym humorze. Aruś ma zapalenie oskrzeli, ja przeziębiona i na dodatek się dowiedziałam że mogą mnie zwolnić bo nie wrócę na swoje stanowisko i mogę być zbędna. Kur... tak traktują młode matki :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-( No więc trzeba rozsyłać cv..

zdrowka dla Arusia !!
kurcze moze jednak cie nie zwolnia ??????? ehhh co za kraj :/// a pozniej sie dziwia , ze niz demograficzny :wściekła/y:

witam

Byliśmy w czwartek na ostatnim szczepieniu, płaczu było że hoho , mały waży 8,400kg :tak: Ale ostatnio coś mu apetyt nie dopisuje, je co 5, 6 h i to trzeba wmuszać:szok: Od piątku pokasłuje , nie ma gorączki, gile też nie lecą ale kaszel ma taki paskudny męczący, więc pojechaliśmy dziś na pogotowie bo u Nas w sob. przychodnia nie czynna a tak nas przyjął lekarz uwaga!!!!! psychiatra hahahahhaha i mówi nic nie podawać , nie inhalować obserwować:szok::szok: No myślałam że padnę to jest właśnie Nasza służba zdrowia:wściekła/y: żenada:wściekła/y: Wiec inhaluję go od wczoraj oczywiście robię tak jak uważam za słuszne jeżeli nie przejdzie do pn to do lekarza normalnego :no::no: Jestem mega wk........a !!! Mało tego ja też przeziębiona, boli mnie gardło i czuję się jak flak:wściekła/y::wściekła/y: I oczywiście mój m wyjeżdża , a jakże jest super :wściekła/y::-(

Ja w przyszłym tyg ide złożyć podanie o wychowawczy narazie biorę do końca 2012tego potem zobaczymy.

Ja też dostałam paczkę z hippa a tam dwie saszetki mm 2 hahah.

Ahhh jak nie urok to sraczka :zawstydzona/y:

wow niezle wazy ci maly :)))
a z tym psychiatra to jaja normalnie :szok: az ciezko uwierzyc , ze takie sytuacje maja miejsce ........; zdrowka dla maluszka duzo !! oby szybko przeszlo :)

Laski,
wlasnie wyliczylam ze u nas wczoraj stuknelo 19 tygodni, wiec nadchodzi skok. Juz skacze z radosci :-p
A tak powaznie, czy te z Waszych dzieci, ktore urodzily sie w pierwszej polowie pazdziernika maja symptomy kolejnego skoku (tego zaczynajacego sie od 19 tygodnia)?

hmmm moj sie urodzil 2 tyg.wczesniej niby
ale u nas narazie lepiej duzo ze spaniem wiec mam nadzieje , ze nowy skok sie nie przyplacze znowu hehe

to nie jest przedłużenie, u cb by ta ochrona była tylko do października 2012. Wcześniej by cie nie mogli zwolnić. Natomiast ja mam do grudnia 2013 i jeśli nie złożę o skrócenie etatu to mi mogą wręczyć wypowiedzenie już za miesiąc. A że nie wykorzystuję wychowawczego, mogę więc łączyć pracę z opieką nad dzieckiem. Tu masz więcej o tym:

Krótsza dniówka czyli mama wraca do pracy w niepełnym wymiarze | mamopracuj.pl
aha już rozumiem:)

Halo :-)

Ja też wracam na 7/8 etatu będę miała rok spokoju ;-) już poinformowałam o tym kadry ale oczywiście papier składam 2 tygodnie przed zmianą wymiaru czasu pracy co by mi za szybko ochronna nie leciała :-)

No i do tego oczywiście godzina na cyca więc będę pracować 6 godzin :cool2:

U mnie dziś słonko i nie ma zasranego wiatru :-) szykuję się konkretny spacer :tak:

hello niedzielnie!
Pilnie potrzebuje kawy wiec ide sobie walnąć.

Moje małe wczoraj wieczorem miała mega koluche! Ale uspokoiłam ją przytulając mocno do siebie (między nami termofor) i tak z godzine spacerowania po domku...

asionek
a co to za ćwiczenia o których piszesz??
cieszę się że Ci Nat zaczał ładnie sypiać (tfu tfu) oby tak dalej! ale wiesz- starszy jest wiec raczej i sen mu sie bedzie stabilizował.
zazdroszcze i pogody tak wogóle.
Miłka
ale czy płacić będą Ci jak za 8h jak masz w umowie, czy też za te 7h??

Faktycznie pogoda sie poprawiła, wiec ide obiad gotować, coby mieć już z głowy:D a potem poćwiczę ogarnę się i na spacer!

ale mam zakwasy olaboga!! cały brzuszek mnie boli:p
Ale nie poddaje się, może za kilka dni zaczne ćwiczenia wykonywać poprawnie:D bo na razie daleko mi do poprawności:p haha

Witam sie tez ja ledwo przytomna.
Polozylam Kube o 20 z minutami, zasnal, a od 22.30 do 7 rano co chwile jakies krzyki i jeki przez sen. Nie z glodu, smoka musialam wsadzac, a on go ciagle wypluwal, wiec ja znowu swoje. Jeczal, stekal, poplakiwal raz z zamknietymi oczami, raz z pol otwartymi, nogami kopal po lozku, a ja na kazde jego jekniecie pobudka. Nie bylo dzis ani jednej pelnej przespanej godziny. Podalam nawet ibum bo juz zglupialam i myslalam, ze moze zeby ida, ale to raczej nie mozliwe, pediatra go widziala w czw i mowi, ze zebow nie widac.
Jestem wykonczona:-(
Czy to ten cholerny skok? Od jakis 3 tyg gorzej spi, ale dzis to juz bylo apogeum.

Asionek, u Was podobnie te nocki wczesniej wygladaly? Ile u Was trwalo takie kiepskie spanie?
Glowa mi peeeeeeeeka:shocked2:

reklama
Do góry