reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

Hej dziewczynki.. Wczorajsza noc to sie po prostu malej pomylilo :confused2: Dzis spowrotem po swojemu co godzinke od 3 sie budzila, a o 6.30 to juz wstala do zabaw i nie usnela wiecej :-(
Dzieki za rospiske. Dalam wczoraj jablko i dzis juz pol sloiczka, a mloda kweka i kweka a kupy jak nie bylo, tak nie ma :szok: czyzbym za wczesnie zaczela wprowadzanie? Ktoras miala taka reakcje na owocki?
Dzis po raz pierwszy od pierwszego opadu sniegu - olalam wszelkie sprzatania i nauki i wyciagnelam mala na spacerek - 2 godzinki spacerku przespala - czy dzieciom takie spacerki przespane cokolwiek daja??
confused.gif

Ostatnia edycja:
reklama
Ivi dają, dają, dzieci nawdychają się świeżego powietrza

Kasia a może jakiś pamiątkowy zloty wisiorek? Na wartości nie straci a skoro już wszystko macie...

elifit zdrówka dla synka

moja na chrzest dostała kolczyki-ale niewiem czy jej przebije uszy,i złoty smoczek super pamiątka,a reszta to w sumie kasa nawet sie uzbierało troche więc bedzie na jakies konkretne rzeczy

hej :)
u nas to chyba zeby ida , bo maly gryzie wszystko co sie da .. moje palce sobie do buzi wsadza , a tak mocno gryzie , ze az boli :szok: a juz najgorzej jak za suta tak hapnie :szok::cool2:

asionek
ja ponad rok tipsów nie mam, bo ładne mi urosły moje, ale i tak krótko piłuje żeby małej nie uszkodzic. stopy ogarniam latem do japonek, tak to mi sie nie chce, wiec cie podziwiam... chociaż u was ciepło ciągle wiec pewnie częściej chodzisz na gołe stopy niż ja:p
gdybys za to była w PL to zapraszam na paznokcie jak najbardziej:D:D:D

a poniżej kilka fotek- kiepskich, bo ani nie umiem ładnych zrobić, a te njlepsze straciłam zdjęcia przy zmianie kompa kiedyś tam, wklejam wiec kilka które mam...

wo super te pazury robisz :) masz talent ! moze w domu rob ?? zawsze to jakas kaska wpadnie i ryzyko zerowe ...
ja nosze krotkie teraz na szczescie swoje mam mocne i nie raz sie pytali czy sztuczne jak dlugie mialam :)
na tipsy kilka razy sie skusilam , ale to sciaganie mnie skutecznie zniechecilo hehe

hej!

a u nas waza na golasa - moj synus juz zdazyl obsikac pielegniarke :-D bo zawsze rozbieram go do golasa io jest starannie ogladany a potem wazony i mierzony - dzis wlasnie ok 13 mamy wizyte kontrolna, zawsze mnie to ekscytuje, sama nie wiem dlaczego..

u nas zapowiadaja wiecej snieu, w miescie panika bo juz 2 osoby zginely od spadajacego z dachu sniegu czy kawalkow lodu :(

u nas tak samo :) rozbieranie malego do golasa i cala reszta pozniej :)
kurcze jeszcze snieg ?? wow

Cześć

Muszę się ogarnąć i posprzątać w domu bo jakimś cudem podłoga znów jest brudna. Zupełnie nie wiem skąd to się bierze ;P

tez sie nad tym zastanawiam :/ ja jeszcze nie skoncze kurzu scierac jak juz mam znowu pelno :/ i to takiego grubego , czarnego , jak rano wstaje od razu humor skopany ,slonce swieci i ten kurz wyglada jakbym z miesiac nie sprzatala .. takze lata codziennie na miotle i ze sciera :)))

My po szczepinieu mały troche płakał ale teraz poki co zapomnial i bawi sie na macie. Oczywiscie byl wazony z cienkich spodenkach bluzeczce i suchym pampersie po wskazaniu 8,2 pani powiedziala 7,8 i tak zostało wpisane... ehhh

super, ze juz po :) i ladnie wazy :)))

hej

Aruś przeziębiony, kaszel, chrypka i ogółem stan podgorączkowy. Wczoraj lekarka powiedziała że oskrzelka czyste, kontrola w pt. Mamy nasivin do noska i syropki dwa. I jak narazie to odkrztusza już wydzielinę także luz. Ale męczy się biedaczek, szkoda mi go :-(

zdrowka dla maluszka duzo !!

Hej dziołszki :tak:
U Nas nocki dopne i drzemki też więc myśle że znów się zęby odezwały :wściekła/y::wściekła/y: Mały śpi w dzień na raty , płacze co chwila i się wybudza posmarowałam mu dziąsełka i narazie śpi bidulek malutki mój:-( W nocy pierwszy sen śpi w łóżeczku a potem już u Nas bo płacz i wiercipięta taki że trzeba by było stać przy łóżeczku i smoczka wkładać, więc bierzemy go pod pachę i do wyra:szok:

A ja zaszalałam i.... przefarbowałam włosy na karmel i walnełam sobie tipsy takie kruciusieńkie i co parę dni je podpiłowuję, w niczym mi nie przeszkadzają a ja czuję się jakoś estetyczniej mając ładne paznokcie a nie ogryzki, bo ja to mam takie marne te moje pazury:-(

kurcze u nas nocki dokladnie przebiegaja tak samo .. masakra nie ?? ja to jak zombi rano jestem :szok:
oj tak ja tez lepiej sie czuje jak wlosy , paznokcie i makijaz zrobiony :)

Hej dziewczynki.. Wczorajsza noc to sie po prostu malej pomylilo :confused2: Dzis spowrotem po swojemu co godzinke od 3 sie budzila, a o 6.30 to juz wstala do zabaw i nie usnela wiecej :-(
Dzieki za rospiske. Dalam wczoraj jablko i dzis juz pol sloiczka, a mloda kweka i kweka a kupy jak nie bylo, tak nie ma :szok: czyzbym za wczesnie zaczela wprowadzanie? Ktoras miala taka reakcje na owocki?
Dzis po raz pierwszy od pierwszego opadu sniegu - olalam wszelkie sprzatania i nauki i wyciagnelam mala na spacerek - 2 godzinki spacerku przespala - czy dzieciom takie spacerki przespane cokolwiek daja??
confused.gif

moze daj owocka jak dziewczyny pisaly ?
daja :) raz , ze spia dluzej jak w domu hehehe , dwa , ze sie dotleniaja jakby nie bylo troche :)

Cześć lasencje :-p
Dzieki wszystkim za rady a propo teściowej. Znowu mialam rady gdy u niej byłam,że powinnam do lóżeczka odkladac i czemu smoczka nie daje na noc aby lepiej spała :wściekła/y: A gdy na drugi dzien spytała czy ja mam cos do niej to powiedziałam,że mnie te rady denerwuja ale ona mi znowu zaczeła tłumaczyc swoje racje dlaczego tak uważa itp. Wpienila mnie na sam przyjazd do niej teraz bo powiedziała,że Hania wygląda jak chłopiec- juz drugi raz mi to mówi. A miała ubrane fioletowe spodnie i zieloną bluzę. To,że to dziewczynka to musi miec wszystko różowe?

Ach szkoda gadać. Wiem,że dobra kobieta z niej ale ja jestem tak cięta na nią,że czasami robie na przekór niej po prostu dlatego aby zrobic chyba :zawstydzona/y:

Kasiadz
ja tez poprosiłam o kolczyki chrzestna, a chrzestny kupuje złoty łańcuszek.

Elifit
zdrówka dla synusia!

Ewa niezłe te tipsy! Nie mój klimat takie kolorowe, ale u kogoś bardzo mi by sie podobały :-)

A u nas Hania mega marudna, wkłada piąstke do buzi i szoruje po dziąsłach. Nic nie moge zrobic w domu bo ciagle potrzebuje naszej uwagi, ma kilka drzemek w ciagu dnia ale po max 30 minut. Wiec sprzątam po 22 jak ona spi juz nocnym snem. Tak wogóle to ja powinnam juz spać, bo ona mi punktualnie o 7:45 codziennie wstaje, ale postanowiłam,że nadrobie od wczoraj BB i odezwę sie cobyście mnie nie zapomniały :-D

A Kingolinka daj cynka jak tam to przebijanie kanalika! Kciuki trzymam aby tym razem się udalo!

Ostatnia edycja:
Kasia fajne te skoczki u nas na szczęście w razie W jest drążek w futrynie oczywiście mojego T do podciągania lae zawsze może sł€życ do czegoś innego

reklama
hejka
kingolinka ja tez czekam na wiadomość od Ciebie
na allegro są bardzo fajne huśtawki tzw. skoczki. montuje się to do futryny i dziecko sobie w tym skacze nawet od 6miesiąca. fajna sprawa, ale u nas mąż się nie chce zgodzić na montowanie do futryny:(
ZONIK Super Huśtawka Skoczek BABY JUMPER (2102111417) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
U nas skoczek się nie sprawdziła a mamy taki fajny z tygryskiem :). Służył małej do nuplania i ślinienia więc odpuściliśmy sobie. Jak dla mnie to były stracone pieniądze. Chociaż niektóre dzieci lubią skakać.

Do góry