reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

siem:)
ja ide polować na siuśki małej do badania.

miłka

nie wiem jeszcze nie testowałam, dziś go wypróbuje.
jagmar
a nie pusałas ze cie brzuch boli??:p to masz... dla pocieszenia, tez mam ods dzis goscia:p
a te pobiedziska to jak jedziesz z poznania na gnieZno??

reklama
Witam z rańca :-)

A u nas dzisiaj miesięcznica, o 14.55 mały kończy 4 miesiące:-) :-)
Więc zaczniemy podawać co treściwszego od dzisiaj .
Gratulacje dla następnego szczerbucha na bb!!

laski musialam tutaj z tym przyjsc
moj David skonczyl dzisiaj 4 miesiace i dostal prezent
zabek mu wyszedl :-)

super !!! gratulacje !!!

A ja miałam noc kolejną :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
nie przytomna jestem ... cuż się tak nasze dzieci popsuły ???
całą noc na rękach i drzemki na moim brzuchu ... jestem wykamana,
nic się nie przespałam ... nie wiem ... chyba to zęby ??? ani cycka nie chciała ...

Atram, gratuluje zeba.

Dzis u nas dosc fajna nocka, jedzenie o 24, pozniej o 5.20 i pobudka o 7.30.
Przerwy sa dluzsze odkad mamy zageszczacz na ulewanie. Mam nadzieje, ze sie nie zepsuje:tak:

kasiadz, a Tobie mala nadal spi tak ladnie?
niestety już się popsuła, dzisiaj były 2 pobudki w nocy, wczoraj 6 a dwa dni temu ani jednej więc różnie jest

a u nas dalej sypie..... masakra, znowu w domu siedzimy:(

Hejka z rańca:)
Atram gratuluje ząbka i skonczonych 4 m-cy :-) mnie sie dzisiaj snilo, ze Szymkowi az 3 na raz wyszły hehe.
kasiadz moj Szymek tak samo nie podciaga glowki jak go za rece cioagne dupe podnosi w trakcie podciagania za rece a glowa mu wisi jak klusek :-(Ale jak lezy na brzuchu to glowe bardzo wysoko zadziera prawie na prostych rękach, wiec nie wiem...
My sie w miare wyspalismy Szymon tylko trzy razy wstawał :szok::szok: W tym czwarty rano łooooo w szoku jesteśmy hehe
Po za tym martwi mnie to, ze moje dziecko ma jedna fałdkę na udzie a na drugim nie ma i juz sobie wkrecam ze z bioderkami jest cos nie tak a kontrola dopeiro 15 marca :wściekła/y:

Kochana a miałaś usg bioderek i było ok? Ja u mojej Hani ostatnio też zauważyłam ,że ma nierówne fałdy na biodrach i byłam u pediatry z tym. To ona powiedziała,że jeżeli było usg to jest ok, a poza tym nie patrzy sie na fałdki na udach tylko na pośladkowe, tak wiec weź małego na brzuszek i obejrzyj czy równe sa te na pośladkach :-)

Miłka ja wypozyczyłam inhalator z przychodni ale myslę,że to nie ma róznicy jaki, do tego kupiłam maseczke specjalnie dla dzieci, ale to koszt 10zł był.

Atram gratuluję zębiszcza :-)

Hejka,

No u mnie kolejna noc z rzedu masakra Ola pierwszy sen śpi ładnie od 20-24 potem je cycka i o 2 pobudka potem o 3,4,5,6 :confused2: i nie śpi tylko gada i marudzi masakra jakaś ja padam na ryjjjjjjjjjj:angry: a poza tym marudzi przy butli marudziła jak odciagałam jej swoje nie chciała pic z butli a teraz pije mleko mm łapie possie i głowa na bok a po chwili znów jej daj no i kuzwa nie wiem juzzzzzzzzz o coooo jej chodzi :angry:

Dzis próbujemy z marchewką po jabłuszko wszystko okey ale nie za specjalnie jej smakuje:-p

maggie- a dużo Ci ulewał? Olka coś zaczeła ulewać a nie zdarzało jej sie to:confused2:

tak Marti, Kuba ulewa masakrycznie od urodzenia. Wlasciwie nie mozna go dac do pionu bo po obiciu zawsze leci paw:sorry: Ciagle wszystkie ubrania zarzygane tym mlekiem. Odkad jest zageszczacz wytrzymuje w jednym ubranku caly dzien:laugh2:

Z jedzenia to u nas byly morele, jablko i marchewka. Wszystko zaakceptowane jesli chodzi o przewod pokarmowy. Byla tez odrobina soku.

Gdzie mileczka i malutka? Zaginely gdzies na dobre...

hejohej

atram no gratulejszyn!!!! czekamy na zdjąteczka. U nas ta dwójka jeszcze nie wyszła.

nam pediatra na wizycie sprawdzała czy mały się podciąga, u nas idą głowka i barki. :tak:

u nas nocki o 2-3h, też mieliśmy ładne nocki po 7h bez pobudki ale te czasy już daaaawno minęły.

jagmar do mnie ciocia nie przyszła, 2 razy miałam fałszywy alarm, raz nawet plamienie 1dniowe ale cioci brak :eek:

korbobor fajny tekst i cała prawda.

Swoją drogą, co do złych matek, wczoraj mój Arek tak się darł, krzyczał i piszczał ze złości że aż mnie szlak trafiał. :wściekła/y: Nic nie pomagało, więc go położyłam w drugim pokoju, światło wyłączone i se tak piszczał sam. Po 5 minutach przestał i usnął. Jak tak stałam i czekałam przy drzwiach to się zastanawiam czy tak postępuje dobra matka? A potem stwierdziłam że cel uświęca środki :-D

Ostatnia edycja:
reklama
hej ale nas zasypało to już wyobrażam jak zasypało Mileczkę
my dziś byłyśmy do szczepienia i musieliśmu autem podjecha bo wózkiem nieda rady.
Ważymy 6300 i byłam w wielkim szoku bo zawsze był płacz a dzis nic może jej pani pielęgniarka spasowała

Do góry