reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Ati nie powinno się ciągnąć dzieci za rączki bo można doprowadzić do zwyrodnień kręgosłupa w odcinku szyjnym. Tak mi powiedział fizjoterapeuta. Lepiej dziecko kłaść na brzuszku wtedy tez ćwiczy podnoszenie główki. Jak dziecko samo się podciąga trzymając nas za palce to dobrze.

.
nie do końca tak jest. bo antosia ładnie główkę trzymała leżąc na brzuszku a gdy pani dr zaczęła ją podciągać za rączki główka zwisała i stwierdziła że to bardzo niepokojący objaw i kazała ją ćwiszyć poprzez takie właśnie podciąganie, Nikt tu nie mówi o normalnym sadzaniu, tylko podciąganie i opuszczanie. Nawet w mojej książeczce zdrowia jest napisane że w wieku chyba 3 miesięcy dziecko podciągane za rączki powinno trzymać główkę a w wieku 4 miesięcy powinno ciągnąć barki:) a jak sprawdzić czy to robi skoro się nie podciąga?;-)

reklama
Ewa ja tylko powtarzam to co mi mówili ludzie zajmujący się na co dzień rehabilitacją i wadami postawy. Natomiast nie wiem co w przypadku gdy dziecko nie podciąga główki. Jak będę miała okazje to się spytam jak należy z takim dzieckiem ćwiczyć. I co może pomóc.

Ewa no widzisz jakie uczone jesteśmy. Wyślę Ci na pw numer mojego konta. Ja biorę za konsultację ćwierć tego co lekarz ;p. Ten lekarz w Pobiedziskkach przyjmuje na NFZ

atram podwójne gratulacje

nie do końca tak jest. bo antosia ładnie główkę trzymała leżąc na brzuszku a gdy pani dr zaczęła ją podciągać za rączki główka zwisała i stwierdziła że to bardzo niepokojący objaw i kazała ją ćwiszyć poprzez takie właśnie podciąganie, Nikt tu nie mówi o normalnym sadzaniu, tylko podciąganie i opuszczanie. Nawet w mojej książeczce zdrowia jest napisane że w wieku chyba 3 miesięcy dziecko podciągane za rączki powinno trzymać główkę a w wieku 4 miesięcy powinno ciągnąć barki:) a jak sprawdzić czy to robi skoro się nie podciąga?;-)
Kasiadz bo to dziecko ma sie podciagnac a nie byc podciagane;-) jak podasz mu palce do trzymania to wystarczy
laski musialam tutaj z tym przyjsc
moj David skonczyl dzisiaj 4 miesiace i dostal prezent
zabek mu wyszedl :-)
gratulacje, coraz wiecej szczerboli na forum:-)

Hejka z rańca:)
Atram gratuluje ząbka i skonczonych 4 m-cy :-) mnie sie dzisiaj snilo, ze Szymkowi az 3 na raz wyszły hehe.
kasiadz moj Szymek tak samo nie podciaga glowki jak go za rece cioagne dupe podnosi w trakcie podciagania za rece a glowa mu wisi jak klusek :-(Ale jak lezy na brzuchu to glowe bardzo wysoko zadziera prawie na prostych rękach, wiec nie wiem...
My sie w miare wyspalismy Szymon tylko trzy razy wstawał :szok::szok: W tym czwarty rano łooooo w szoku jesteśmy hehe
Po za tym martwi mnie to, ze moje dziecko ma jedna fałdkę na udzie a na drugim nie ma i juz sobie wkrecam ze z bioderkami jest cos nie tak a kontrola dopeiro 15 marca :wściekła/y:

U nas na szczescie zebow brak ;) Mam nadzieje ze sie zacznie zabkowanie jak bedziemy w Pl to bedzie babcia i dziadek w nocy nosic mala ;)

Czytam sobie o spaniu waszych pociech i jak sie niektorym pogorszylo... wspolczuje, u nas to juz chyba za nami, chociaz moja do 3 miesiaca tak beznadziejnie spala ze juz sie pogorszyc nie moglo... za to sie poprawilo. Ostatnio moge nawet powiedziec ze na jedzonko budzi sie raz w nocy, bo drugi raz budzi sie ok 6.30/7rano, wiec to juz po nocy ;) ale dosypia jeszcze z reguly do 8/9.

Atram, gratuluje zeba.

Dzis u nas dosc fajna nocka, jedzenie o 24, pozniej o 5.20 i pobudka o 7.30.
Przerwy sa dluzsze odkad mamy zageszczacz na ulewanie. Mam nadzieje, ze sie nie zepsuje:tak:

kasiadz, a Tobie mala nadal spi tak ladnie?

Cześć a ja melduje, że przyjechała do mnie ciocia z ameryki :-D.
Lece się ubierać i idziemy na plac zabaw na śnieg.

reklama
Hejka,

No u mnie kolejna noc z rzedu masakra Ola pierwszy sen śpi ładnie od 20-24 potem je cycka i o 2 pobudka potem o 3,4,5,6 :confused2: i nie śpi tylko gada i marudzi masakra jakaś ja padam na ryjjjjjjjjjj:angry: a poza tym marudzi przy butli marudziła jak odciagałam jej swoje nie chciała pic z butli a teraz pije mleko mm łapie possie i głowa na bok a po chwili znów jej daj no i kuzwa nie wiem juzzzzzzzzz o coooo jej chodzi :angry:

Dzis próbujemy z marchewką po jabłuszko wszystko okey ale nie za specjalnie jej smakuje:-p

maggie- a dużo Ci ulewał? Olka coś zaczeła ulewać a nie zdarzało jej sie to:confused2:

Do góry