reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

heeey

napisałam wczoraj posta ale przeglądarka mi sie spsuła i wcięło... dlatego sie wqrzylam na nia i nie pisałam drugi raz.

ja też życzę spokojnych świąt, rodzinnej atmosfery i bogatego Gwiazdora pod Choinką :)

Mariolcia i Kiwi
zazdroszczę że sie spotkałyscie :) czasem myslę jakby to było urzadzić sobie z Wami zlot kiedyś i spotkac sie i pogadac wszystkie na żywo...
a skąd wiedziałyscie że Wy to "wy"? ja pewnie nawet gdybym którąś z Was spotkała ( oprocz dziewczyn z FB, bo Waszych zdjęc widziałam wiecej) to bym nie rozpoznała...

agalodz
moja Emi na mnie spoglądała juz od 3 tygodnia, a od 5 to juz się ostro rozglądała. dzisiaj to patrzy na zabawki sama sie do nich zaciesza itd, a urodziła się pod koniec października...

ja pewnie tez nie bede teraz zaglądać bo mąż przyjeżdża dzis pod wieczór.

powiem wam, że daje ciagle ten sab simplex a mała i tak sie męczy... a jak podałam na zmiane infacol to mialam 3 dni hardcore...

pampersy Pampers i Dada mi średnio pasują, przeciekaja na plecki :( i siuski i kupka.... masakra. Kupiłam Huggiesy i musze wyprobować ale mozliwe że bedą dobre, bo maja na pleckach taką gumpeczkę że bardziej przylegają. A w Tesco sa w promocji 186 szt za 85 zł, a pampersy 186 szt 109 zl jakby co :)

maggie
ale masz zajob na same święta... ale nie ma jak to Boże Narodzenie u siebie :)

reklama
Witam i przepraszam ze zawracam Wam głowe jestem listopadowka 2011 ale moj synek urodził sie w pazdzierniku bardzo sie martwie bo nie mam z kim kontaktu wzrokowego patrzy na wszysko tylko nie na nas moze dwa razy sie swiadomie usmiechnał...mam pytanie od jak dawna Wasze dzieci Was widza?dzieki za odpowiedz
u mnie Antosia dopiero niedawno zaczęła się mi przyglądać i wodzić za mną wzrokiem a co do uśmiechu to uśmiecha się od urodzenia dosyć często więc ciężko mi powiedzieć kiedy był ten pierwszy świadomy uśmiech

a ja dzisiaj spanikowałam bo mała kaszlała więcej niż zwykle i wyciągnęłam żółte kozy z noska więc pojechaliśmy do lekarza. Na szczęście wszystko dobrze dostalismy profilaktycznie krople do nosa które mamy stosować przez 3 dni i mamy często psikac wodą morską.
A tak z ciekawostek to lekarka powiedziała ze jest zaniepokojona tym że mała nie podnosi główki gdy z pozycji leżącej ciągnie się ją za rączki do siadania. Kazała dużo tak ćwiczyć, a ja tego nie robiłam często bo się bałam że jej mogę rączki uszkodzić.
A wasze dzieciaczki podnoszą tak głowę?

Ja również życzę wszystkim wesołych i spokojnych świąt

a i unas część ubranek na 62 została już odłożona, teraz ubieramy się w 68 a nawet 74:) a jak ktoś jest zainteresowany to w tesco jest wysprzedaż i kupiłam 3 bodziaki za 20 zł i na piękne kozaki się też skusiłam:)

Z okazji Swiąt Bozego Narodzenia
Najserdeczniejsze zyczenia
Zdrowia, szczęscia
oraz wszelkiej pomyslnosci dla wszystkich pazdziernikowych maluszkow, ich rodzicow i rodzenstwa
przesyła Ania z rodzicami

Załączniki

• swieta.jpg
    swieta.jpg
    56,3 KB · Wyświetleń: 24
Ostatnia edycja:
kasiadz ja nigdy nie rpobowalam jej za raczki ciagnac z pozycji lezacej, myslalam ze to za wczesnie.

agalodz z tego co mamy pisza na forum chyba wszystkie dzieciaczki juz od conajmniej kilku tygodni sie usmiechaja do rodzicow. Jesli sie martwisz to najlepiej zasiegnac fachowej porady... Czy twoje malenstwo jest wczesniakiem? Moze wtedy niemowlaki rozwijaja sie troche inaczej i opoznienia sa normalne?
A na inne przedmioty jak patrzy - sledzi wzrokiem np zabawki? Czy bardziej patrzy w przestrzen? Martwisz sie o jego wzrok czy bardziej o interakcje z wami?
Porozmawiaj z lekarzem przy nastepnej wizycie, roznie to bywa u dzieci, rozwijaja sie w roznym tempie i moze po prostu jeszcze musicie troche poczekac :)

a u nas dzisiaj płaczliwy dzień :( przyjechała szwagierka i się okazało że wczoraj miała jelitówkę :( i lipa...
więc święta samemu w mieszkaniu z daleka od teściów i szwagierki, a tu nic nie kupione, nic nie ugotowane, wszystkie prezenty u teściów a tam teren skażony :( aż się popłakałam. Ale ustaliliśmy że jutro jak nikt u nich nie zachoruje to od rana teście wietrzą dom a szwagierka nosi maseczkę, i idziemy do nich na święta z tym że wszyscy mają zakaz dotykania, całowania a najlepiej nawet patrzenia na Tośkę. Mam nadzieje że nic jej nie będzie

kasiadz ja wlasnie przeszlam jelitowke, malemu nic nie jest a byl ciagle ze mna, czesto dostawialam go do piersi
co do podnoszenia glowki to nigdy nie cwiczylam tego z Jaskiem a rozwija sie normalnie, teraz tez tego nie robie z Jeremim, wydaje mi sie ze dzieci same zaczynaja dzwigac glowe gdy sa na to gotowe

reklama
hej po pierwsze :)

Chcialam Wam zyczyc zdrowych ,rodzinnych i wesolych Swiat !!!
zeby kolki i inne brzuszkowe problemy szybko przeszly , a zabkowanie obeszlo sie jak najmniej bolesnie
:-D:-D
ogromne buziaki dla maluszkow !!!

Witam i przepraszam ze zawracam Wam głowe jestem listopadowka 2011 ale moj synek urodził sie w pazdzierniku bardzo sie martwie bo nie mam z kim kontaktu wzrokowego patrzy na wszysko tylko nie na nas moze dwa razy sie swiadomie usmiechnał...mam pytanie od jak dawna Wasze dzieci Was widza?dzieki za odpowiedz

hej :)
dzieci roznie sie rozwijaja :) ale skoro martwisz sie to idz do pediatry niech sprawdzi czy wszystko jest ok
moj urodzony 5ego smieje sie juz pelna buzka i nawet z dziwiekami , gaworzy jak najety , ale od kiedy dokladnie to nie powiem , ale juz dluzszy czas
co do wzroku to juz tez dawno sie nas patrzyl swiadomie , a teraz od jakiegos czasu wodzi za nami wzrokiem

i ode mnie tez najlepsze zyczenia.
Duzo zdrowka, wytrwalosci i zeby nasze szkraby dawaly jak najwiecej powodow do usmiechu.
Zeby powodu placzu znikneły, a my zebysmy miały więcej czasu dla siebie :-):-):-)
Trzymajcie się kochane.
Pozdrowienia z Krakowa;-)

p.s. jade za chwilę z wszystkimi bambetlami do nowego mieszkania, rozpakowuje pudła, sprzątam, a później pierwsza noc w nowym mieszkaniu :-)

super pierwsza nocka na swoim w koncu :) zapamietaj sen ! :)

a ja dzisiaj spanikowałam bo mała kaszlała więcej niż zwykle i wyciągnęłam żółte kozy z noska więc pojechaliśmy do lekarza. Na szczęście wszystko dobrze dostalismy profilaktycznie krople do nosa które mamy stosować przez 3 dni i mamy często psikac wodą morską.
A tak z ciekawostek to lekarka powiedziała ze jest zaniepokojona tym że mała nie podnosi główki gdy z pozycji leżącej ciągnie się ją za rączki do siadania. Kazała dużo tak ćwiczyć, a ja tego nie robiłam często bo się bałam że jej mogę rączki uszkodzić.
A wasze dzieciaczki podnoszą tak głowę?

teraz jak bylismy 13ego u dr to wlasnie brala go za raczki do siadu i maly glowke trzymal normanie juz , ale on juz sam trzyma od jakiegos czasu glowke w gorze ladnie , a teraz tez na rekach sztywno
z tymze nasza lekarka powiedziala , ze bardzo szybko zaczal wiec chyba nie jest to norma ??
ciekawe , ze kazala ci tak cwiczyc , ja nigdy tak malego nie coagnelam , bo sie balam , a tutaj widze mozna juz :)
dobrze , ze mala zdrowa jednak !! u nas katar , wsumie gluty bardziej :/ ciagna sie juz 3 tyg. :wściekła/y:

Z okazji Swiąt Bozego Narodzenia
Najserdeczniejsze zyczenia
Zdrowia, szczęscia
oraz wszelkiej pomyslnosci dla wszystkich pazdziernikowych maluszkow, ich rodzicow i rodzenstwa
przesyła Ania z rodzicami

przesliczny mikolajek :)))

a u nas dzisiaj płaczliwy dzień :( przyjechała szwagierka i się okazało że wczoraj miała jelitówkę :( i lipa...
więc święta samemu w mieszkaniu z daleka od teściów i szwagierki, a tu nic nie kupione, nic nie ugotowane, wszystkie prezenty u teściów a tam teren skażony :( aż się popłakałam. Ale ustaliliśmy że jutro jak nikt u nich nie zachoruje to od rana teście wietrzą dom a szwagierka nosi maseczkę, i idziemy do nich na święta z tym że wszyscy mają zakaz dotykania, całowania a najlepiej nawet patrzenia na Tośkę. Mam nadzieje że nic jej nie będzie

zrob tak jak piszesz :) napewno bedzie dobrze , rece niech myja co chwila i nie dotykaja malej i nie caluja
bede trzymac kciuki !!

Do góry