reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Dużo zdrówka dla wszystkich mamuś i maluszków, radości i spokoju z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia. Niech Nowy Rok przyniesie tyle radości co stary a nawet więcej życzy Aruś z rodzicami :-)

Załączniki

• DSCF0376.jpg
    DSCF0376.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 24
reklama
hej po pierwsze :)

teraz jak bylismy 13ego u dr to wlasnie brala go za raczki do siadu i maly glowke trzymal normanie juz , ale on juz sam trzyma od jakiegos czasu glowke w gorze ladnie , a teraz tez na rekach sztywno
z tymze nasza lekarka powiedziala , ze bardzo szybko zaczal wiec chyba nie jest to norma ??
ciekawe , ze kazala ci tak cwiczyc , ja nigdy tak malego nie coagnelam , bo sie balam , a tutaj widze mozna juz :)
dobrze , ze mala zdrowa jednak !! u nas katar , wsumie gluty bardziej :/ ciagna sie juz 3 tyg. :wściekła/y:

w książecce zdrowia jest napisane że powinna trzymać główkę w 2 miesiącu a my już 3 zaczęlićmy, ale ponoć nie ma co się sztywno tego trzymać bo każde dziecko rozwija sie indywidualnie, ale jeśli dłuższy czas nie wykonuje poszczególnych zadań które powinna już wykonywać to powinno zaniepokoić rodziców i powinni zgłosić to lekarzowi.

Witajcie mamuśki, wpadłam tylko na chwile by życzyć Wam pięknych świąt, zdrowych, rodzinnych i radosnych, by Wasze dzieciaczki dawały powody tylko do zadowolenia, a Wy mamuśki mogły odpocząć i zrelaksować się w te święta i niech się spełnią Wasze najskrytsze marzenia.
WESOŁYCH ŚWIĄT!

kasiadz - ja mialam cholerna jelitowke jak wracalismy z hiszpanii - 2 doby temperatura +/- 39, wymioty non stop i biegunka , maly ciagle byl a piersi zwlaszcza ,ze jakies male cycki sie zrobily jak nie pilma i nie jadlam i nic mu nie bylo. Maluch dostaje przeciwciala z mleka cyckowego i podobno trodno zarazic, wiec jak dziwczyny radza - niech wywietrza mieszkanie i niech nie dotykaja malego i powinno byc spox. a ty mialas juz szczepeinie na rota?

hej :)

ogarniam jeszcze mieszkanie i w koncu bedzie koniec :) jednak z malym dzieckiem nie idzie to tak sprwanie jak normalnie :-D

w książecce zdrowia jest napisane że powinna trzymać główkę w 2 miesiącu a my już 3 zaczęlićmy, ale ponoć nie ma co się sztywno tego trzymać bo każde dziecko rozwija sie indywidualnie, ale jeśli dłuższy czas nie wykonuje poszczególnych zadań które powinna już wykonywać to powinno zaniepokoić rodziców i powinni zgłosić to lekarzowi.

dokladnie to samo czytalam :) w kazdym razie mi sie wydaje , ze glowka sztywno to wlasnie jakos po 3 miesiacu , ale wiadomo sa odstepstwa od tego :) dzicko co za wczesniej z brzuzka wyszlo zacznie pozniej robic pewne rzeczy , a moze zaczac normalnie wiec nie ma co panikowac tylko spokojnie poczekac i jak cos dalej bedzie nie tak isc do lekarza
czaami proste cwiczenia pomagaja :) kiedys czytalam o cwiczeniach Vojty czy jakos tak , ale one chyba bardziej sa na WNM ...
napewno jest u was wszystko ok !! :)

zabiegana jestem ale o życzeniach dla was nie można zapomnieć :-):tak::tak:
Gwiazdki najjaśniejszej, choinki najpiękniejszej. Prezentów wymarzonych, świąt mile spędzonych. Karnawału szalonego i nowego roku bardzo udanego. !!!

Ja wlsanie zobaczylam ze nam przed szczepieniem, w 9 tyg pani doktor tez sprawdzala trzymanie glowki i napisala ze jest ok. Ja jakos tego nie zauwazylam przy badaniu :baffled: no ale wlasnie mala za rece pociagalam dzis rano i rzeczywiscie trzyma glowe :)

Przy okazji posprawdzalam w ksiazeczce naszej inne normy i agalodz ja mam usmiechanie i wodzenie wzrokiem na koniec 3 miesiaca jako norme, wiec twoj maly ma jeszcze czas :) (z tym ze to jest brytyjska ksiazeczka zdrowia).

Wy wszystkie pewnie gotujecie, sprzatacie... brakuje mi tej krzatainy przed wigilia... my na razie siedzimy same, Ania spi a ja robie przeglad ciuchow przedciazowych zeby sprawdzic w co sie mieszcze :)

Cześć ślicznotki!

Zaniedbałam Was ostatnio, ale obiecuje wszystko pokornie nadrobić. W domu mam normalnie sajgon xD Teraz też gonitwa ale musze wpaść złożyć wam najserdeczniejsze życzenia Zdrowych, radosnych, pogodnych a przede wszystkim rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia, wyjątkowych, bo pierwszych z naszymi pociechami :) Wytrwałości w trudzie wychowania, wielu wzruszeń towarzyszących poznawaniu świata przez maleństwa oraz ogromu miłości ze strony partnerów!

I przy okazji dziękuje za wszystko, bo bardzo wiele mi pomogłyście i tyyyle wątpliwości rozwiałyście :) Dobrze, że w końcu do Was trafiłam. Lepiej późno niż wcale :-D

Lece jeszcze obejrzeć galerię i wracam do boju:-D Buziaki:*

reklama
Cytrynka ja tez sama z malym ... takze wiem co czujesz :(

ja juz calkiem mam humor do du...
wlasnie dowiedzialam sie , ze moja babcia lezy w szpitalu , dostala krwotoku , wziela za duzo tabletek na rozrzedzenie krwi ... nie ma wogole krzepliwosci , wyniki wyszly zerowe :( jutro ma miec przetaczana krew i osocze
trzymajcie prosze mocno &&&&&&&&&&&&& za babcie !!!

Do góry