kasiadz
Fanka BB :)
dostałam okres
a miałam nadzieje że dostanę dopiero jak skończę karmić....
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Cześć dziewczynki.
Mial być taki miły poranek, a jak zwykle marudzenie i płacze.
Jak oduczyć dziecka bycia noszonym na rękach?
U nas jest tak, że jak mały jest wypoczęty, to hustwka albo bujaczek zalatwia sprawe na jakis czas, ale wieczorem przed kapiela, powiedzmy od 17-19 buczy non stop i trzeba go nosic po calym domu, zeby sie uspokoil. Nawet siedzenie na naszych kolanach jest wtedy beee, musimy sie przemieszczać. Nie chce,żeby sie okazalo, że za chwile dziecko mi będzie ważyc 8-9kg, a ja je będe nadal musiała nosic na rekach, zeby sie uspokoiło.
Wiele razy probowalam go zostawic chwile samego, zeby probowal sie sam uspokoic, ale nie ma szans, wyje wtedy coraz bardziej i glosniej i sam sie jeszcze bardziej nakreca.
Jak z tym walczycie?
HELP
Hejka,
U nas nocka do bani mała cała noc znów się wiła i stękała przez sen :-( dwa dni dobrze dwa dni żle i sie ciągle zastanawiam co ja zjadłam a nie jem juz prawie nic zero nabiału i zero owoców oprócz jabłek co dziś z reszta zauważułam skutki mojej diety bo od paru dni na kibelek nie mogłam a dziś krew i śluz w stolcu na papierze sorki że tak pisze ale sie wystarszyłam jak zobaczyłam
Asionek- a u was jak kolki mineły? Sab podajesz? ja podaje malej espumisan i kurde nie wiem dawac nie dawać czasami wydaje mi sie ze gorzej ma raz lepiej niech juz te brzuszki przejda :-(
u nas też przed kąpielą i po jest marudzenie i próba wymuszenia noszenia - jak się mała nosi to jest spokojna i się rozgląda po całym mieszkaniu, a że już ręce bolą to staramy się tego nie robić. przytulam ją do siebie w pozycji pionowej - ja siedzę i potrząsam ręką którą mama pot jej tyłkiem, uspokaja się i prawie zawsze usypia wtulona we mnie
hehe u nas to samoulubiona pozycja malego i zawsze go uspakaja ! czesto tez tak zasypia
)
my w piątek - mała skończyła 2 miesiąc ważyliśmy ja i waży już 6200.
)
A ja idę do teściowej na wigilię i pierwszy dzień świąt co roku ja coś robiłam w tym roku nie mam czasu ani ochoty a widzę że co roku zapraszałam siostry do siebie a w tym żadna póki co mnie nie zaprosiła więc superrrrr![]()
dostałam okresa miałam nadzieje że dostanę dopiero jak skończę karmić....
U nas w tym roku Swiat nie ma... W wigilie jestem sama z mala bo maz pracuje, to samo w drugi dzien swiat. 25 ma wolne wiec odwiedzimy jego rodzine, ale obiad jemy sami. Wprawdzie zaprosila nas meza siostra ale jedza o takiej godzinie ze to dla Ani za pozno... Robimy barszcz z uszkami po polsku i indyka z pieczonymi ziemnaczkami i zapiekana marchewka i pietruszka z miodem po brytyjsku. I tyle. Po swietachPrezentow sobie nie robimy bo jak wszystko dobrze pojdzie to sie bedziemy przeprowadzac w lutym, wiec naszym prezentem bedzie nowy dom (choc on nowy nie jest
).
Mam nadzieje ze w przyszlym roku uda sie nam spedzic Boze Narodzenie u moich rodzicow.
Bylysmy dzis na zajeciach z masazu dla niemowlat i mala coraz wiecej to lubidzis nawet na brzuszku ladnie lezala jak jej masowalam plecki
)