reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
a platałam ie tu i tam i wybilam sie totalnie z rytmu bb

fb mnie pochlonał hihi

ale mam nadzieje ze uda mi sie zagoscic na dluzej choc tez nie obiecuje , bo jutro moja mamcia do nas przylatuje :-)

hej
dziewczyny mam pytanie do tych które biorą AZALIE,mój chłop się pomylił i dał mi w czwartek tabletke z poniedziałku, w piątek połknęłam tą z czwartku i z piątku i teraz niewiem czy dobrze zrobiłam i czy one teraz działają a dodam że łykam o 21 więc było 24 godziny opóźnienia

hej :)
u nas nocki coraz lepsze :)
maly spal sobie od 21 czy przed jakos do 3.30 i pozniej do prawie 7 , wsumie ja go troche obudzilam , bo mi piersi juz jak kamienie sie zrobily i obudzil mnie bol :/
oby tak dalej :)tylko zeby i piersi przywykly , ze mniej mleka w nocy potrzeba :cool:

Witajcie dziewczyny po dluuuugiej przerwie.
Za nami skok rozwojowy, ktory przezylam fatalnie. Darcie straszne przez 5 dni non stop:baffled:

Dziewczyny, ktore mialy juz pierwszy okres i najlepiej po CC - jak wygladalo i ile trwalo u Was krwawienie?
Ja juz mam 4 dzien i strasznie ze mnie leci:baffled: musze co 2h zmieniac tampona, a najczesciej i tak przemaka:baffled:

dobrze , ze juz po skoku :)
co do okresu nie pomoge ja po SN , ale jeszcze nie mialam i oby jak najdluzej :)

a u mnie cyc chyba uratowany:) dzisiaj jest lepiej i już nie boli a zaczerwienienie prawie zniknęło:) a już się wczoraj nakręciłam że to może ropień :(

dobrze , ze juz lepiej jest :)

tym że żadna antykon. mi nie pdpowiada, poczekam może wymyślą jakąś lepszą metodę:-D.

Asionku ja tak właśnie próbuje, kąpiel o ok.19, przytulanki, cyc i jak nawet zaśnie przy cycu to tylko chwilowa drzemnka i oczy jak 5 zł i dalej trzeba ponosić znowu cyc i znowu przebudzenie i dopiero ok. 23 zasypia na nawet 4 godz. Ale liczę że wkońcu z czasem dojdziemy do jakieś wcześniejszej godz. z zasypianiem.

.

ooo ja chyba tez poczekam hehe

napewno w koncu bedzie lepiej ze spaniem :)

Macie jakieś pomysły co można dać dziadkowi i babci?? Nie mam zielonego pojecia:no:

moze jakis szal dla babci , a dziadka cieply sweter ?? tez mam zawsze problem hehe

hej hej

aha i przedstawiam wam aniołka ;) miałam dać siostrze ale dam mamie i w ten sposób będę go mogła częściej podziwiać :D

sliczny :))

u nas chyba jakis kryzys czy skok czyli malo co spimy, jeczymy caly czas, wisimy na cycku i tylko mama moze na rece czyli jest zabawa:cool:

caly weekend maly nie dal mi nic zrobic, do malza na rece to nawet chodzenie w kolko po domu nie pomagalo na dluzej, darl sie a ten z mina zrozpaczona. Wogole to malz zaczyna sadzic ,ze maly go nie lubi albo co.. wiec w koncu otwarcie mu powiedzilam ,ze ma sie nim zajc ale tak naprawde, bo jak moj wraca z pracy wieczorem to troche do niego zagada, ponosi troszeczke i juz am inne zajecie.. wiec kazalam mu wieczorem conajmniej raz zmienic pieluche i powyglupiac sie z nim na przewijaku(uwielbia to, gada jak szalony), wiecej z nim pobyc to maluch bedzie bardziej chetny, male bobo przez dotyk ucza sie drugiej osoby tez.. no wiec zobaczymy jak sytuacja sie zmieni , bo ja narazie tak jak asionek czy cytryna - beze mnie ani rusz i o wyjsciu np do fryzjera pomarzyc mozna, chyba ze ukradne pomysl cytryny i bedzie z nim jezdzil przez godzine naokolo miasteczka w samochodzie :-)

a prezenty... my z malzem tak smao nie dajemy sobie nic, jak chcemy sobie cos kupic nie potrzebujemy okazji :) a reszte prezentow to naprwde male drobiazgi, symboliczne bo kasy brak, zwlaszcza jak aptrze na rachunki do zaplacenia :szok: - dziekujemy za taki prezent pod choinke elektrownio!:wściekła/y: ( rachunek wg starego wlasciciela, ok 500e, trzeba zaplacic , a nastepny bedzie wg naszego zuzycia, bedzie nadplata to nam odlicza ale ten trzeba zaplacic :wściekła/y:)

pewnie skok ...
kurka moj tez placze u taty niekiedy i to jak :/
to samo wlasnie powiedzialam mojemu szanownemu , niech sie nie dziwi , ze maly nie zna go za dobrze jak tak malo go widzi i ten czas co jest w domu powienien na maksa z malym byc
niezly rachunek :/

Halo,

Melduję się i ja
biggrin.gif
niestety dopadło mnie zapalenie spojówek i okulista przepisał mi maść do oczu po aplikacji której mało widzę :confused2: mam nadzieje, że do Świąt mi przejdzie bo wyglądam dość kiepsko jak jakiś wampir :sorry:

ja jestem po CC i okresu niet :tak: przy pierwszej CC dostałam gdzieś po pół roku jak zaczęłam mniej karmić cycem :tak:

to &&&&&&&&&&&&&&&& , zeby przeszlo :)

Witam się i ja po przerwie!!

U nas wiosna tej zimy,ale fajnie tak,podoba mi się.
Mały ma dni,raz cały dzień na rękach i to jeszcze krzywda,innym razem jak np. dziś przesypia cały dzień z przerwami na cycusia.
Piszecie o miesiączce,ja wprawdzie jeszcze nie mam,ale zdarzają i się plamienia-krew ze śluzem i zastanawia mnie to bo wcześniej czegoś takiego nie miałam,po dziewczynkach miałam od razu po połogu okresa teraz jakaś zagadka;-).
W końcu uporałam się z prezentami,spędziłam dzisiaj pół dnia w sklepach,dobrze,że Gabryś spał i dał połazić tak się zmęczyłam tym łażeniem,że stwierdziłam,że robienie takich zakupów to ciężka praca...
Sorki za haotyczny post,dziewczynki chpinkę ubierają i zamieszanie.

reklama
ja tez po cc i tez nie ma okresu,ale ja cholerka ciagle mam plamienia, szczegolnie po jakims wysilku fiz czy dluzszym spacerze - zalewa mnie..kurde

to długo plamisz...a u gina byłaś i pytałaś?????

mileczka -bralam tabsy cale 3 dni i od razu mialam straszne bole glowy (juz tak raz mialam po innych tabletkach), wiec przestalam. Mi to tylko gumki zostaja bo hormony cos sie ze mna nie zgadzaja :crazy:

no właśnie ja czytałam wiele negatywnych opinii o tabsach dla karmiących...krwawienia prawie non stop,zero(!!!!!!)libido i bóle głowy...wiem ze każdy organizm inny,ale mnie jakoś skutecznie zniechęciły te opinie...recepta kurzy się w szafie;)))))jakby jeszcze dodatkowo musiała sie wku***** ne wiadomo czym to wolę nie brac,ja i bez tabsów wystarczająco znerwicowana jestem:))))

halo
pamieta mnie tu ktos jeszcze????

he he he ja bym mogła napisać to samo:)

hej
dziewczyny mam pytanie do tych które biorą AZALIE,mój chłop się pomylił i dał mi w czwartek tabletke z poniedziałku, w piątek połknęłam tą z czwartku i z piątku i teraz niewiem czy dobrze zrobiłam i czy one teraz działają a dodam że łykam o 21 więc było 24 godziny opóźnienia

Anek,mi sie obiło o uszy ze właśne o Azalii nie wolno zapominać,ją trzeba brac o tej samej porze dnia..i nie wiem czy podwójna dawka to dbrze czy nie.....przy "normalnych"tabsach wszystko byłoby ok...ale nie martw się,na pewno nic sie nie stanie:)
weź se ustaw budzik w komórce na konkretną godzinę i sama sobie bierz tabsy,bo jak chłop ci zacznie mieszać...ja tam bym swemu nie zaufała:)))) he he he

Witam się i ja po przerwie!!

U nas wiosna tej zimy,ale fajnie tak,podoba mi się.
Mały ma dni,raz cały dzień na rękach i to jeszcze krzywda,innym razem jak np. dziś przesypia cały dzień z przerwami na cycusia.
Piszecie o miesiączce,ja wprawdzie jeszcze nie mam,ale zdarzają i się plamienia-krew ze śluzem i zastanawia mnie to bo wcześniej czegoś takiego nie miałam,po dziewczynkach miałam od razu po połogu okresa teraz jakaś zagadka;-).
W końcu uporałam się z prezentami,spędziłam dzisiaj pół dnia w sklepach,dobrze,że Gabryś spał i dał połazić tak się zmęczyłam tym łażeniem,że stwierdziłam,że robienie takich zakupów to ciężka praca...
Sorki za haotyczny post,dziewczynki chpinkę ubierają i zamieszanie.

u nas choinka juz stoi od 6 grudnia,moja nie wytrzymała i ubrała z tatuńciem:)
prezenty już kupione,czekamy jeszcze na klocki lego,ale to się nie spieszy,bo młoda uzbierała sobie pieniążki i zamówiła "sama sobie" kolejne lego na allegro,więc nawet jak dojdzie po świętach to też płaczu nie będzie...generalnie zakochała mi se mała w "Piratach z Karaibów" i musi mieć teraz wszystko z tym motywem he he he...a w ubiegłym roku rządziło Toy Story...

Pierogi mam pomrożone,nic w sumie nie robię bo w świeta idziemy w gości,ja piekę tylko ciasto,tak z 6-7 duzych placków i to wszystko...mój już od jutra ma wolne(na 99%)więc pojedziemy po składniki i w czwartek zamierzam popiec biszkopty,a w piatek z młodą dokończymy ciasta i po wszytskim:)

Chałupe mi córcia ozdobiła wspaniale,mam dekoracje papierowe,motywy świateczne ze sztucznego sniegu na oknach(nawet je pomyłam he he)i stroiki z "prawdziwymi"ozdobami...-z pomalowanymi gałązkami i suszonymi pomarańczami...moje dziecko ma normalnie większą wyobraźnię i zmysł niż ja stara...ehh...:-)

Do góry