reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

reklama
Cześć Dziewczynki !!!

ja miałam zajob przed chrzcinami, do tego Milena strasznie się rozchorowała,
2 tyg nie była w przedszkolu, stawialiśmy bańki ... cuda wianki ...
jutro już ją puszczam bo to taki fajny przedświąteczny czas ... szkoda jakby ominęła
pieczenie ciasteczek, jasełka ... chciałam ją porządnie wyleczyć ale chyba się nie da
bo kuźwa ciągle kaszle ... tylko że ja już nie wiem czy to kaszel od choroby czy już weszło jej to w nawyk ...
a teraz jesteśmy już po chrzcinach i chyba w Paulinę jakiś diabełek wstąpił bo ciągle beczy ... do tego
dostała dziś temperatury 38 stopni :unsure: kurna padam już na pysk ... myślałam że mam 2 dzieci
a tymczasem chłopu trza kuźwa wszystko pod nos podstawić ... pyta trzeba Ci pomóc? nie? to idę grać :angry:
brak słów ...

Mileczka mnie też kłuje, kiedyś było mrowienie a teraz czuje jakby wszystkie kanaliki rwały ...

Justyś i jak tam przywitałaś mężula ??? nasz trądzik też ponoć jest jakimś uczuleniem
ale jeszcze nie wiem na co :sorry2:

Fato współczuję tego braku czasu dla siebie, to chore ... to kto tak przesiaduje u Was ???

Ewa Banak bardzo podziwiam że masz jeszcze zapał do nauki, ja bym nie dała rady ...:no:

Jagmar współczuje wizyty, co to za palant :sorry2:

Kobitki macie jakiś przepisy na pierniczki które nie muszą leżeć by zmięknąć ???

a ja się dowiedziałam że młoda dostanie pod choinkę konika morskiego:) i jakąś świecącą pozytywkę do łóżeczka bo właśnie teście sie pytali co wybrać, ale sama nie wiem co wybrać i dałam im 3 linki do wyboru :
SMOBY ZESTAW LAMPKA NOCNA + POZYTYWKA najtaniej (1961036341) - Aukcje internetowe Allegro
http://allegro.pl/tiny-love-pozytywka-lampka-ruch-dzien-i-noc-3990-i1947783569.html
TOMY K.PUCHATEK: LAMPKA + PROJEKTOR + POZYTYWKA (1956175329) - Aukcje internetowe Allegro
nie wiem co najfajniejsze bo nic na żywo nie widziałam więc co kupią z tego będziemy się cieszyli, oby tośce sie podobało :)

heej
Chyba zaczelam cos wczesniej pisac, ale dzieciaki mnie oderwaly i wszystko wcielo;/
Monysia, ja od zawsze powtarzam, ze biorac slub juz jedno dziecko dostalam w pakiecie na dobry poczatek - mojego meza:D
Tak wiec sumujac mam juz trojeczke w domu;) Te chlopy to tak maja, moj pomaga jak wymusze na nim albo chociaz go na litosc wezme, a tak to mysli ze sie wszystko samo robi:) No w kazdym razie zero inwencji z jego strony (ale wiem ze swiata poza mna dziadyga nie widzi, no to juz siodmy rok daje sobie oczy mydlic:-D) No i poza tym przynajmniej w chalupie siedzi, nie lata z kumplami, nie pije, a to tez duzy + :tak:

Kaya tez cos sie przeziebila i w ten fajny swiateczny okres w domu kibluje... A na dzisiaj jej przygotowalam pakiecik dekorowanych pierniczkow jako poczestunek urodzinowy dla dzieci i klapa - w domu zostala bo nie mam sumienia zasmarkanca puszczac do przedszkola. Robilam pierniczki z tego przepisu i juz na drugi dzien mi zmiekly Czekoladowe pierniczki (w ogole tam jest kilka przepisow na pierniczki i w wielu autorka pisze czy trzeba im wiecej czy mniej czasu na zmiekniecie

Jagmar, dzieki za zyczonka dla cory:) Stara jakas mi sie robi:)
A co do tego gina, to cwok jakis... Trzeba miec szczescie zeby na kogos porzadnego trafic.....

Fato pogon wizytorow albo chociaz wykorzystaj do jakis obowiazkow domowych albo przy dziecku, to moze przestana Was nawiedzac:-)

Asionek, mlody na cycu mniej w nocy ciagiem przesypia, ale i tak 5 h mimimum, wiec nie jest zle, zwlaszcza ze jak tylko uslysze ze sie budzi biore go do nas i tak do rana przesypiamy bez jakiegos wiekszego wybudzenia. Podtykam mu cyca z raz czy dwa w nocy ale przez sen i czasem sama nie wiem czy to byl raz czy trzy i ile wtedy zjadl (jak jestem bardziej tomna, to zmieniam strone i podaje drugiego cysia, ale to i tak jakos przez mgle pamietam hehe. Zasadniczo u nas nocki baaaardzo spokojne:D (nawet pieluchy zazwyczaj nie zmieniam noca, bo mlody kupki robi raz na kilka dni i zazwyczaj w dzien akurat)
W ogole po przejsciu na 100% cyca, kupy sa srednio raz na kilka dni, ale robi bez problemu, nie mecza go gazy, ani zadne brzuszkowe sprawy a kupka chyba wzorcowa jesli o konsystencje chodzi, kolor i "zapach":tak:

Kasiadz, ja nie pomoge z ta lampka za bardzo, ale my mamy taki zwykly projektor z melodyjkami i sobie bardzo chwale, bo takie to sympatyczne na dobranoc dla malucha, ale nie wszystkie projektory wyrazny obrazek pokazuja i to jest wtedy duza ich wada, wiec warto kupic taki z wyraznym obrazkiem.

Co do chrzcin, to my wlasnie Kayi robilismy razem z naszym slubem koscielnym:) Cywilny bralismy poltora roku wczesniej, a w koscielny nikt nie byl wtajemniczony poza moimi rodzicami, ale przez przypadek sie dowiedzieli....
Zasadniczo slub koscielny byl kameralny i bez pompy, a teraz jakos nie mam weny na chrzciny zima i sie chyba wstrzymamy do wielkanocy, a przynajmniej do wiosny jakos... Zreszta wtedy przyjezdzali do nas rodzice to byla motywacja, a teraz nie ma na to szans i sie juz tak nawet nie chce;/

Ech, no i spadam dalej do obowiazkow domowych.... R w pracy do 7 chyba bedzie siedzial a ja z dziecmi i psem na glowie caly dzien sama... Dobrze chociaz ze dzieciarnia grzeczna.

Oj, jak ja was nie lubie jak piszecie ze wasze dzieci spia po 5 albo wiecej godzin pod rzad :-p
Mi na to chyba przyjdzie dlugo czekac ;) Moja ze mna 3 godzinki, w lozeczku max 2 wytrzyma...

Moja cholera trzeci dzień kupy nie robi ale nie to mnie akurat martwi tylko że od tych 3 dni nie chce jeść! tzn tak jakby przegapia 1 pore karmienia, bo je co 5 godzin!!!!! czemu tak?!!! miała tak któraś? wcześniej jadła co 2,5 godziny a teraz pluje mlekiem jak chce ją nakarmić w tym czsie. Tygodniowo przybierała 200, teraz 100 gram i to było w normie ale jak tak dalej rzadko będzie jadła to mi z wagi spadnie! Poza tym nic się jej nie dzieje, gada, śmieje się cały czas, śpi normalnie, czasem pomarudzi. Zawsze musi coś być!!!!

Hejka !!!

Sivi, nie wiem co masz robić, może zadzwoń i skonsultuj to z lekarzem ???
może jakaś infekcja chce się przyplątać/??
moja dla odmiany jakoś mało sika :sorry:
w nocy jest o 2 pampersach a jak jej zmieniałam o 10 to dopiero teraz założyłam następnego,
po drodze jak sprawdzałam to miała sucho ... za to teraz nalane że ho ho

Cytryna w końcu się doczekasz, ja czekałam przy pierwszej prawie 1.5 roku ale się doczekałam :-p

Pryzybela dzięki za stronkę, ciasto na pierniczki już się chłodzi :-D
będziem działać z Mileną ;-)
mój chłop też nie łazi po barach i nie ogląda się na kumpli i chwale go za to
ale te granie mnie też wqurwia choć przecie wszystkiego mu zabronić nie mogę ...

Paula ma dalej 38 gorączki, po czopku spada do 37 lub 37,5
nic jej więcej nie dolega, zastanawiam się czy to nie 3 dniówka ...

Mamusie smoczkowych dzieci
Czy Wasze maluchy też tak mają że jak tylko smok z dziubaska wypadnie to już się budzą i denerwują ???
bo ja ciągle latam i smoka podaje, już zaczynam żałować że nie przewalczyłam tego smoka

monysia a wcale bym się nie zdziwiła jakby mi się rozchorowała, bo dopiero starsza była chora. A twoja jak mało sika i ma gorączke to może się odwodniła albo coś w tym stylu? Chociaż moja od początku w nocy praktycznie nie sika i pampersa jej zmieniam dopiero koło 9 jak się obudzi bo wtedy w moment jest pełny.

Hejka!
U mnie cos mlody poszedl pozno spac (chyba pierwszy raz taki dziwny wieczor byl, ze zasypial a co go polozylismy do lozeczka to sie wybudzal;/) Za to jak zasnal ze mna na lozku, to spi jak ta lala...
Cytryna u nas z kolei noce przespane, za to w dzien tylko takie maksymalnie godzinne drzemki ma, wiec cos za cos
(chociaz jak dla mnie to jednak wole te przespane noce, bo nie umiem w dzien odsypiac:))

Aaaa, no i tez bym chetnie wage dziunka skontrolowala, bo po przejsciu na samego cyca to sie dygam, czy nie za malo przybiera... Sivi, a Ty gdzies chodzisz swoja niunie wazyc, ty jakos domowymi sposobami?:) Zreszta chyba teraz powoli to przybieranie na wadze moze juz tracic na sile nie? (Ale fakt, ze jedzenie w dzien co 5 godzin, to moze ciut za malo byc, ale lepiej faktycznie skonsultowac z lekarzem....)
A dajesz malej smoka? Moze zamiast staraj sie cyca podtykac? Moj to jest z tych wiszacych, co tez nie jest fajne i w sumie nie o jedzenie chodzi tylko o ciumkanie, ale jak tak sie zastanowilam czy lepiej mu ciagle smoka wsadzac do dzioba (bo probowalam juz ale wypluwa czesto) to juz wole sie poswiecic narazie i posiedziec z cycozerca:) (dobrze ze jest praktycznie zima, to wiecej w domu siedzimy, wiec nie ma z tym problemu)

Monysia, faktycznie moze to 3dniowka (wkrotce pewnie sie przekonasz;)) - oby to tylko to bo przynajmniej nieszkodliwe i szybko mija:tak:
A pierniczki to moja malpka tez lubi dekorowac, zawsze jej kupuje mase kolorowej posypki, mini m&m-sy i sypie tego tyle ze lukru nie widac hehe - ale co tam raz w roku moze poszalec:D

Moj maz to tez sobie lubi pograc troche, a czasem sie wciagnie za bardzo, ale zasadniczo nie jest zle, w sumie to nie ma czasu na gierki, bo duzo pracuje, w kazdym razie mialam mu kupic PSP pod choinke, ale sie waham czy sama na siebie bicza tym nie ukrece, a zwlascza sie boje ze mi chlop z kibelka nigdy nie wyjdzie hehe.

A tak w ogole, to jestem w szoku, ze o tej porze takie puchyyyyy!:D Czyzby jakies przygotowania swiateczne, czy dzieciaki daja w kosc?;-)

Sivi, no wlasnie u nas z nocnym siusianiem podobnie. Maly wstaje posikany ale wcale nie za duzo po tylu godzinach, natomiast po zmianie pieluchy migiem sie ciezka robi:)
A ja juz mam obsesje z tym przybieraniem na wadze i jak sie nie przekonam ze cyc mu wystarczy, to ciagle bede sie stresowac, a wiadomo ze kupki i zmoczone pieluszki swiadcza o tym czy dziecko wystarczajaco wcina... Kurka a nie mam jak podjechac do kliniki zwazyc malucha, a wizyta u lekarki dopiero za miesiac...

Ostatnia edycja:
reklama
pryzybela ja właśnie ukręciłam sobie bicz kupując PS3 ... a do kibelka zabiera gazetę lub telefon i gra :sorry:
a my tak mniej więcej ważymy Paulinę tak że sama najpierw wchodzę na wagę a potem razem z nią
i tak pi razy oko wiem ile waży ... nie ważę zbyt często bo sama czuje że przybiera :happy:

no więc lecim do pierniczków :-)

Do góry