reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
Mileczka zapodaj przepis jak robisz tą zupe koperkową bądź inne z tych dań.
Cytryna mi doktor kazała dzisiaj odstawic mleko oraz wszystko co od krowy czyli nawe mięso wołowe.

Ach a moja Hania wczoraj w ciagu dnia spała 2 razy po około 30-40 minut. A tak to spałatylko u mnie na rączkach, boje sie,że to przez te jej problemy kupkowe badz jakas infekcja w organizmie jest - te powiekszone wezły chlonne. Dzisiaj tez nie spi sama dluzej niz poł godziny. Ale u mnie na rekach tak, a jak odłoze do łóżeczka to po jakims czasie oczy jak złotówy. No chyba,ze taka teraz bedzie jej natura ;) Bo kiedys spała po 3 godziny i przerwa na cyc. W nocy jest tak,że spi około 2,5 godziny i potem z każdym budzeniem sie coraz krocej czyli 1,5, potem godzine i nawet co pol. Ale jak wyladuje u mnie w łózku to jej jakos to spanie wychodzi ;)

Ati czyli tylko mleko? Jogurty jesz normalnie? Wolowiny i tak nie lubie, a cieleciny tu nie sprzedaja, wiec z miesem nie bedzie problemu :)

Moja spi podobnie - krotko i budzi sie po polozeniu do lozeczka, w ogole sie budzi czesto ale jak spi ze mna to szybko znowu zasypia a w lozeczku nie. Nawet na spacerze nie spi dluzej - dzis jakies 40 min pospala a potem ogladala niebo.

Cytryna babka ktora mi poprzednio kazala odstawic mowila, ze moge jedynie jogurty i kefiry. Wiec powiem Ci, że sama nie wiem, boje sie nawet tego. Jak wtedy odstawilam, to nie zdarzały sie niteczki krwi, a teraz dwa razy po tym jak wrociłam do nabiału, a i tak mało go jadłam.

Ja też nie dokarmiam i nawet nie próbowałam jej podawać mm i tak się zastanawiam czy jak będę chciała skończyć z cycem to ona nie pogardzi sztucznym...
Moja ciągle ulewa, już się przyzwyczaiłam. Jak śpi nie, ale jak ją przewijam, albo jak fika zadowolona to bełt jest zawsze, nawet 2 godziny po karmieniu.
Zaczęłam pakowanie prezentów bo Mikolaj u nas pojutrze przyjdzie.

Witajcie

Dawno mnie tutaj nie bylo.Wybaczcie mi.
Czytam was prawie na biezaco, podczas karmienia. Moja mala praktycznie pol dnia wisi na cycku i duzo spi.
Kolki tez nam przeszly juz. Chyba wyrosla poprostu. Ale wiecie kiedy przeszly? Kiedy odstawilam wszystkie specyfiki na kolki.
Zadnych herbatek, kropelek.
Mala wkoncu zaczela robic zdrowe musztardowe kupy. I robi ok 2-3kupki na dzien. czasem wiecej.
ale ostatnio malutka mnie zaskoczyla, zasypia juz na noc ok 12 w nocy i spi do 9 bez zadnego karmienia. Pierwszej nocy to az sie budzilam sprawdzac czy zyje bo przeciez to nie mzoliwe zeby dziecko 9h wytrzymalo bez jedzenia.
hehe

Dziewczyny wspolczuje wam kolek, ale szybko mijaja. Moja tez miala kolki, i zobaczcie ledwo co skonczyla dwa miechy i juz sie skonczyly. Trzeba byc dobrej mysli...

My juz za tydzien lecimy do polski, ahh i dopiero wracam 14stycznia. I do tego chrzciny tylko czy nie za zimno bedzie jej
w sukience. A w kombinezonie rozowym to tez nie za bardzo??

Dzięki dzwieczyny za odpowiedzi, juz myslalam ze to dokarmianie to standrat jakis bo gdzie nie slysze to podaje butelke itp...
Co do spania moj dalej 3 h to juz szczyt marzen jak przespi, je duzo doslownie jak konik wazy juz 6 kg.
Mojemu sie tez czasem po godzine od jedzenie nawet uleje od fikania lub przebierania, wtedy za doslownie chwile ryk i jeeeeesc :-D
Mały coraz wiecej zaczyna jesc a ja po kazdym karmieniu coraz bardziej glodna... nigdy nie zrzuce zbednych kilogramow no chyba ze skoncze karmic i przejde na diete. Jednak obiecałam sobire ze od dzisiaj nie jem slodyczy, bo niestety podjadałam :wściekła/y:

a powiedz mi czy twoje dzieciątko jak robi kupki co 2-3 dni to też się tak pręży i czasem płacze?? bo moja mała czasem nawet przy bąkach się pręży i krzyczy i to samo jest przy kupkach jak robi co 2 albo 3 dzień
tak poza tym ja zaczęłam dokarmiać dlatego, że pediatra powiedziała, że jak mała budzi się co godzinę czy 1,5h i chce jeść to jest za często bo powinna jeść co najmniej co 2 godzinki no więc widać że sie nie najadała, zaczęłam dokarmiać i teraz jest problem bo piersi czasem nie chce, ale moja mała to głodomorra :)
moja też się pręży przy baczkach czasem nawet bardzo i ryczy ale jak już kupke robi to przez chwilke jest krzywienie się a potem wyraz ulgi na buzce i jest spokój

mam huśtawke-REWELACJA mała usnęła w niej,dostałam też karuzelke tez zadowolona mała ale jakos tak burczy przy kręceniu ale to pewnie tak ma byc no i usnęła wkońcu sama w łóżeczku i to przy kim oczywiście przy koniku:-)

reklama
Do góry