reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Cześć dziewczynki :)

Ilonka ja dokarmiam Nanem i też kupki lecą co 2-3 dni. Czasem niestety muszę Mareczkowi pomóc się wykupkać ale jak mus to mus.

Kasiadz ja uzywam chusty do noszenia. Nie wydaje mi się to takie złe, poza tym łatwe w użyciu i nie mam wyjścia bo jestem sama a obiad sie sam nie ugotuje , dom sam nie posprzata. A mały lubi na rączkach. w chuście też lubi bo śpi na piersiach, czuje bliskość i w momencie zasypia.vPoza tym z dziada pradziada baby dzieci wiązały i w pole szły :-D I większość żyje ;-)

Ewa, Nikitka strasznie współczuje tych kolek, u mnie wystarczyło dietę zmodyfikować i przeszło :( Mam nadzieje, że też szybko dojdziecie do tego co szkodzi ( o ile coś szkodzi) i uda sie jakoś zapobiec tym katorgom:-(

My dziś po szczepieniu. Wzięłam szczepionki NFZ, zaopatrzyłam sie w altacet i paracetamol dla dzieci i zobaczymy co to bedzie. Troche sie boje czy dam sobie z nim radę wieczorem :-( Na razie śpi od 11. Przy szczepieniu też afery nie było ;)

reklama
mileczka- a co u was szkodziło z jedzonka że teraz jest okey?

ilonka- moja tak się pręży przy bąkach i kupie cały czas i dokarmiam sporadycznie naprawdę :tak: raz dziennie albo wogóle tez myslałam kiedys ze to przez mm ale to lekarz powiedział ze nietolerancja laktozy u dzieci dlatego przy cycku dostają szału bo jelita zaczynaja pracować kupiłam na dokarmianie enfamil bez latozy ale ona go malo je jak juz wiesz najeść sie nie moze cycki obskoczy to jej daje i ten debridat tez nie wiem czy działa bo ani poprawy nie ma ni cholerkę

Dziewczyny a z tym nabialem - to odstawialyscie tylko takie oczywiste produkty jak mleko, jogurty, sery czy sprawdzacie na wszystkim czy jest uzyty nabial np na ciastkach, pierogach, zupach (smietana) itp?

Ja kupilam chuste ale moja woli juz ustawienie do swiata, nawet ladnie glowke trzyma i lubi jak sie ja trzyma pleckami do brzucha, wiec chusta chyba poczeka bo na noszenie na plecach jest za wczesnie.

Wozek na sniegu sie dobrze sprawdzil, gorzej moje buty - sleizgalam sie ze hej :-D

Marti oj ja już pytałam o ten debridat w 3 tygodniu życia bo najgorsze kolki miał właśnie wtedy i już nie pamiętam jak debridat może szkodzić, ale lekarz był przeciwny. Eh...ale z tego co pamiętam i czytałam są mamy które stosują i nic się nie działo złego ale były też takie które odradzały gdzieś na forach. Moja mama która tez jest lekarzem mówiła mi żeby tego nie stosować u dziecka i chyba to mnie najbardziej powstrzymało.

mileczka nie martw się bo będzie dobrze. Ja też się zaopatrzyłam w paracetamol dla dzieci i jeszcze szczepiłam rota i poza jedną kupką ekstra i ciut większą sennością mały był w dobrym stanie. Ciutke cieplejszy niż zwykle ale bez gorączki. W ogóle podziwiam Cię bo pamiętam że pisałaś że ty dużo czasu sama z dzieciątkiem. Zuch dziewczyna z Ciebie!

Koło 14 kolejna kolka przeszła i może dziś wieczorem będzie względny spokój, bo mały padnięty jak mucha. A jak zaczyna wyc ja biegam po domu i mogłabym mordować każdego kto się napatoczy.:-)

Nikitka no sama ale co zrobie. Zacisne poślady i dam rade :-D Zresztą nie mam wyjścia :baffled: U mni też jak było wycie to biegałam i bluzgi rzucałam na wszystko ;-)

Marti ja przeszłam na diete koperkową. Jadam wszystkie potrawy zawierające koperek. Czytaj zupa koperkowa, pierś duszona w koperku, udko w sosie koperkowym, potrawka z kurczaka w sosie koperkowym. Wieczorem jeszcze pije kubek zupki koperkowej :) Na mojego podziałało. Widocznie miałam szczeście. Ale herbatki wcześniej nie działały. Dopiero taka dawka "uderzeniowa :-D

reklama
Do góry