reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Jeden dzień to może być mało. Ja zrobiłam sobie tygodniowa przerwę i po tygodniu zjadłam serek homo i było ulewanie i złość.

reklama
do mnie osobiście jakoś nieprzemawiają te nosidełka,żal mi tych dzieciaczków jak ime te nózki i głowki dyndają ja uważam że maluch powinien możliwosc poprostu ''rozwalenia'' sie i spanie wygodnie,ale każdy ma swój gust,i w sumie całkiem ładne to nosidełko ale nie dla mnie

kasiadz odradzam nosidełko, ogladałam program mamo to ja i pediatra odradzał. dam Ci linka do tego
Mamo to ja - Odcinek 2 - S01E02 - tvn player

cytryna jeden dzien przerwy od nabiału nic nie da. Najlepiej 2-3 tygodnie.

Ja byłam na usg jamy brzusznej z Hania. Nikt mi nie powiedział aby małej nie karmić przed badaniem no i żołądka i jelit nie bardzo było jak zobaczyć :wściekła/y:Ale reszta narządów ok, i babka sprawdzila nawet jej szyjke i te powiekszone węzły i powiedzial,że nie widzi powodów do niepokoju. Jedyne co to Hania mocno zagazowana jest i za 3 tygodnie powtórzyc usg. Ja własnie odstawiałam Hani nabiał na ponad tydzień i teraz jak swrócilam to juz dwa razy pojawila sie niteczka krwi, i mam odstawic nabiał i wszystko co od krowy czyli tez wołowine do momentu az sie nie ustabilizuje wszystko. Jutro badania w laboratorium, trzymajcie kciuki

To nosidło aż takie złe nie jest bo dziecko ma szeroko nóżki. Mi ortopeda też odradzić nosidełek używać, ewentualnie w wyjątkowych sytuacjach. Mi będzie potrzebne, żeby z 4 piętra zejść z dwójką dzieci za jednym zamachem.

do mnie osobiście jakoś nieprzemawiają te nosidełka,żal mi tych dzieciaczków jak ime te nózki i głowki dyndają ja uważam że maluch powinien możliwosc poprostu ''rozwalenia'' sie i spanie wygodnie,ale każdy ma swój gust,i w sumie całkiem ładne to nosidełko ale nie dla mnie

kasiadz odradzam nosidełko, ogladałam program mamo to ja i pediatra odradzał. dam Ci linka do tego
Mamo to ja - Odcinek 2 - S01E02 - tvn player
a położna znowuż mówiła żeby sobie coś kupić do noszenia małej, tylko takie z atestami bo mówi że dzieci od zawsze były noszone w różnego rodzaju nosidełkach i chustach :)
ja chcę używać tego nosidełka do noszenia małej gdy płacze i chce być tylko na rękach noszona, bo ma takie fazy a mnie już strasznie ręce bolą do tego stopnia że budzę się w nocy ze strasznym bólem :(

To nosidło aż takie złe nie jest bo dziecko ma szeroko nóżki. Mi ortopeda też odradzić nosidełek używać, ewentualnie w wyjątkowych sytuacjach. Mi będzie potrzebne, żeby z 4 piętra zejść z dwójką dzieci za jednym zamachem.
właśnie wydaje mi się że jak dziecko ma szeroko nóżki to jest ok, bo wtedy bioderka dobrze się rozwijają

dzieki kasiadz , licytacja i tak juz zakonczona :( tak sobie pomyslalam ,ze moglabym zamowic taki i przyszedl by do moich rodzicow, no coz glowic sie bede dalej co wymyslec dla tabunu ludzi na swieta..

reklama
ja moja dokarmiam bebilonem pepti i też mi robo co 2-3 dni kupe ale taką konkretną i lekarka mi powiedziała ze to normalne,i tez mi urwis nie chce piersi doic i tez sie denerwuje więc musze odciągac
a powiedz mi czy twoje dzieciątko jak robi kupki co 2-3 dni to też się tak pręży i czasem płacze?? bo moja mała czasem nawet przy bąkach się pręży i krzyczy i to samo jest przy kupkach jak robi co 2 albo 3 dzień
tak poza tym ja zaczęłam dokarmiać dlatego, że pediatra powiedziała, że jak mała budzi się co godzinę czy 1,5h i chce jeść to jest za często bo powinna jeść co najmniej co 2 godzinki no więc widać że sie nie najadała, zaczęłam dokarmiać i teraz jest problem bo piersi czasem nie chce, ale moja mała to głodomorra :)

Do góry