reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

hej hej

mój mały przespał wczoraj 5h jednym rzutem :)) Wogóle coraz więcej i dłużej śpi i nawet sam się potrafi ululać. Tylko smoczek jest zawsze w buzi bo inaczej ten kciuk pcha. Mniejsze zło wybrałam:dry: Najlepsze że on woła mnie jak mu sie cyca albo spać chce. Nie płacze tylko woła oł uł ooouł uuouł i coraz głośniej jak nie reaguje :-D Fajnie sobie tak gada :-D
U nas na szczęście problemy brzuszkowe się skończyły, chyba dojrzały mu jelitka, daję k i d witaminki i nic mu nie jest.:tak:

ja prezenty też na allegro, nie mam sił ani czasu na łażenie po sklepach:baffled:

reklama
hello
ja ostatnie dni spędzam sama i dlatego tak mnie tu mało, mąż ciągle w pracy w szkole i tak w kółko. Teraz małą na balkon wystawiłam niech sobie pooddycha, bo nie mam siły na spacer iść.
Kręgosłup daje mi sie we znaki. W ciąży już wiedziałam że mi kręgi po wypadały ale w ciązy nie wolno ingerować, ale teraz od noszenia Emilki, od czasu do czasu jej wózka i innych rzeczy pada mi z dnia na dzień. Już bez przerwy odczuwam kłucie w jednym miejscu i jest tam gorąco w tym miejscu, i żadna pozycja nie pomaga, ani siedzac ani leżąc czy stojąc nie ma ulgi. A jak sie ruszam to takie mrowienie aż mi sie słabo robi nieraz :( musze iść przed świętami nastawić kręgosłup i mała pójdzie w obroty innych żebym nic przez pare dni nie robiła niech mi sie to ustabilizuje. Jak nic ze 3-5 kręgów mi wypadło... ale daje rade, bo to nie pierwszy raz... zreszta ja już od 2 czy 3 lat nie odkurzam ani nie myje podłogi tlyko mąż bo po czymś takim czuje sie jakbym miała kręgosłup do wymiany...

nasza noc całkiem całkiem... te rurki windi regularnie ratują mi dupkę. Ja odstawiłam wit. D ale u mnie problemy z brzuszkiem przez to sie nie skończyły więc od dziś podaję spowrotem.

I zaczęłam od dziś mierzyć temperaturę i badać śluz itd żeby ustalić jakiś profil i wyczuć płodność (ktorej de fakto pewnie jeszcze nie ma, ale lepiej na zimne dmuchać).
A ponieważ za męża już się zabrałam to musze mieć to teraz na uwadze :D żeby zamiesiąc znowu w ciązy nei chodzić:p

widze że wasze dzidzie lulkają się tymi konikami, wiec bez zastanowienia zamówie za pare dni.
A sobie chyba pas poporodowy fundnę:p

marti - jak zrobie przerwe w wit d to z ponownym dawkowaniem sa duze baczki ale potem to sie uspokaja, musze przyznac ,ze jak narzie to moj maluch nie ma problemow wiekszych z brzucholem. Ja nie podaje wit k, maly dostal po urodzeniu zastrzyk i chyba to wystrczy, nie wiem ..

czy nadal trzeba budzic dzieci co 4 godz na jedzenie? bo moj jak zasnie w nocy to 4 godz mijaja a ten spi, potem tak z 3 -2,5 godzinne przerwy

zadzwonilma od tesciowej i umowilismy sie na symboliczne drobiazgi zwlaszcza ze po tych wakacjach nie ma kasy, a do mojej rodziny to zawsze wysylamy jakis drobiazg swiateczny, kartki i slodycze - dla wszystkich, gdybysmy chcieli dla wszystkich drobiazg to na 12 osob paczke zmontowac i zaplacic za wyslanie - majatek! ale taka mamy niepisana umowe z moimi, oni nam tez jkaas czekolade, kartki, jakis drobiazg no i oplatek bo tu nie ma takiego zwyczaju:-)

ja z gotowaniem jak zwykle - wrzucam cos do parowara , pstryk i smao sie robi, tyyle ze czasami nudno juz mi z tym..:-)

ja też wymyślam rękodzieła na prezenty bo nie wyrobię a rodzinę mam sporą.. ciekawe czy z modeliny dałoby radę odcisnąć rączkę i stópkę ? :confused: W każdym razie jutro do księgarni i próbujemy. Muszę jeszcze kupić styropian w stożku albo kole i ozdoby świąteczne zrobić. Lubię takie robótki, szkoda że czasu nie ma :( Na drutach szalik dla małża robię już drugą zimę :( aż mi wstyd :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

monika
nie próbujesz nic wprowadzać oprócz parowara??
może masz racje z tymi prezentami bo to jednak wydatek, a na tyle osób to już wogóle. Chociaż my sobie pewnie pokupujemy, ale to nic szczególnego, pewnie jakieś majtki skarpetki i tyle:p hehe

jak sie pytałam lekarza to mówiła że budzić co 3h w dzien w nocy niech sie budzi jak chce- bo moja Emilka ładnie przybiera na wadze. Także tyle mogę podpowiedzieć.

elifit
dobrze że wogóle robisz, mnie to sie nawet tyle nie chce.
A z tśą modeliną to może być ciężko bo ona twarda jest, ale spróbuj ją troszkę rozgrzać może i może wtedy? jak zrobisz to daj znać, może podkradnę Twój pomysł!

Ostatnia edycja:
ewa - parowar jest wygodny - na jedna polke miecho, na druga warzywa , czasami na trzecia ryz.. po prostu nie jem nic smazonego co dobre dla mnie i dla malego, a tluszcze to maselko owszem UWIELBIAM no i rozne oliwy i oleje np awokadowy , ale niertaz tak mnie najdzie na cos w panierce,ze szok! tyle ze te napady jak i napady na cos slodniego sa coraz rzedsze..
kurde po tym zatruciu wogole glodu nie czuje, pije jak smok tylko, chyba mi sie zoladek skurczyl, a cycki dalej jakies watle:no:
elifit - podziwiam ci, ja nie mam czasu na modeline, a fajnie byloby cos porobic takiego

weeeknd sie konczy wiec od jutra szara rzeczywistosc czyli sama od rana do wieczora, a a wnocy to w sumie i tak ja sie dzieckiem opiekuje, marzy mi sie fryzjer i kosmetyczka - chyba napisze list do mikolaja i kaze malzowi "wyslac!:-D

Dzień dobry weekendowo :-)

U nas wreszcie spadł deszcz, przez wrzesień, październik i listopad nie było dnia z opadami :tak: wreszcie coś pokropiło.

Ja też mam już prawie wszystkie prezenty, większość kupiłam przez internet, resztę dokupię w realu ;-)

Ja do sklepu chodzę sama, młoda zostaję z mężem szkoda mi jej ciągać jak w sklepach głośno, ciepło, światła mocne i naokoło wszyscy herlają i smarkają, Jeszcze się po sklepach nachodzi ;-)

Ewa - współczuję kręgosłupa u mnie też z plecami du.pa, mam dyskopatię z kręgozmykiem jak wada mi się powiększy to operacja i ubranko z gipsu na klatę i zwolnienie na pół roku ale jakoś kiepsko mi się to widzi :dry: mam nadzieje, że jakoś się to unormuję...

Dzieciaczki pośpią dłużej jak wejdą na konkretne żarełko ;-) kaszka z mlekiem zapycha na całą noc ;-)

Wygralam ta hustawke Fisher Price, maz juz ja odebral i mala sie husta :-)

I wlasnie ogladalismy dom ktory sie na podoba i nas na go stac, ogromna kuchnia, 3 sypialnie, 2 lazienki, malutki ogrodek (ja nie lubie owac w ogrodku :zawstydzona/y:), troche bedziemy tam musieli wyremontowac, to jedyny minus, ale jedno pietro jest ok, wiec mozemy tam mieszkac a reszte powoli remontowac....

O! Ania wlasnie zasnela w hustawce! A jej sie to zadko zdarza samej zasnac...

Witam sie niedzielnie!!

Ja jestem juz po zabiegu usunięcia hemoroidów.BOŻE takiego bólu jeszcze nie znałam,ale już nie było wyjścia były w takim stanie i tak bolesne,że juz nie chciałam czekać.

A tak z innej beczki
MAM DO ODDANIA HUŚTAWKĘ FISHER PRICE,przesyłkę jestem w stanie opłacic po połowie.Jeśli któraś z was jest zainteresowana ....proszę o kontakt.
$(KGrHqZHJC4E7BcviTwoBO1Ti30TV!~~60_12.JPG

reklama
monika
też mam parowar, ale korzystm sporadycznie bo jakoś to wszystko mi takie mdłe z parowara... o wiele bardziej smakuje smażone :D
cycki masz wątłe bo mało jesz i to dlatego!

a tak swoją drogą- na laktacje pije od kilku dni piwko- Karmi i obrzydliwą herbatke ziołową i cycki 2 razy większe:D

miłka
to perspektywa niezbyt przyjemna... co to wogóle znaczy ta Twoja choroba? i jak sie objawia?
lena
gorzej boli niz porod??

Do góry