reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

u mnie cieżka noc. Mała spać nie chciała a ja taka zmęczona byłam..... mąż się tyłkiem odwrócił i usnął a ja sie męczyłam, od suszarki już mi głowa pękała a mała i tak nie usnęła. Zaczęła bardzo dużo jeść przed pójściem spać, zjadła 4 cyce i w końcu odpłynęła. A ja przeryczałam pół nocy bo miałam już dosyć tego zmęczenia i nie wyspania no i płaczu, i znowu myśli typu że ja sie nie nadaje do bycia matką, że jeszcze nie jestem gotowa:(

a mam pytanie z innej beczki, czy ktoś ma muszle laktacyjne avent?
ja do tej pory używałam z medeli ale one są tylko z dziurkami i czasami mi sie zapominało, nachyliłam się i wszystko wyciekało, ale poza tym do dobrze pasują i są dobre. Ale postanowiłam kupić na próbę aventu, głównie chodziło mi o te bez dziurek, żeby mnie nie zalewało jak się zapomnę, szczególnie w nocy. I kupiłam za 28 zł z przesyłką, przyszły wczoraj. I jestem zawiedziona, muszle kiepsko przylegają i wszystko pod nimi wycieka i nadal jestem cala mokra :/ też tak macie? czy to może ja źle je zakładam, albo cycki mam jakieś nie wymiarowe?[/QUOTE

ja mam muszle Avent i te z dziurkami które służa do noszenia podczas gojenia bodawek i bez dziurek do zbierania pokarmu miałam obydwa komplety w opakowaniu i powiem że sie sprawdzają nic mi nieprzecieka ale ja na noc nie zakładam bo w smie niemuszę

reklama
Milka nie zawsze
Jas byl na mm a wit D i tak musialam podawac, w mleczku jest jej o wiele mniej i nie jest to uznawane za suplementacje
niektorym dzieciom wystarcza, innym nie, 0za0lez0y jak ciemiaczko zarasta, najlepiej spytac pediatry

my odkrywamy uroki bujaczki fishera, maly sie buja a mama posprzatala i kawke pije ze starszakiem (on soczek;-))

A ja dla odmiany dzis noc wzorowa :tak: Jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!! Mama wyspana, dziecko wyspane, lezy teraz w wyrku i probuje kupe walnac :-D trzymam kciuki coby jej sie udalo, to moze i dzien fajny bedziemy mialy :tak:

no i chciałam kupić te muszle Aventa bo już na wkładki nie wyrabiam i nie wiem w końcu czy warto :eek:

Moje drogie mój mały właśnie zasypia w łóżeczku!! Leży tam sobie, nie marudzi, SAM ZASYPIA! :-D Mama jest wniebowzięta. :-)

ja też czekam na bujak, a na razie jego funkcję spełnia fotelik :tak:

a mi dziś przyjdzie Konik dla Heli ciekawe czy się jej spodoba :tak:

elifit - ja kupuję wkładki z Tesco lub Carrefour 30 szt za około 6 zeta polecam :tak: bo u mnie też idą jak woda

ja z muszli nie korzystam bo do nich możesz zebrać tylko "mleko do picia" te gęstsze trzeba by wtedy dociągnąć, żeby takie zbieranie miało sens tak mi się zdaję ;-)

ja mam muszle Avent i te z dziurkami które służa do noszenia podczas gojenia bodawek i bez dziurek do zbierania pokarmu miałam obydwa komplety w opakowaniu i powiem że sie sprawdzają nic mi nieprzecieka ale ja na noc nie zakładam bo w smie niemuszę

ja też mam te z dziurkami i bez dziurek aventu (może źle się wyraziłam). I nie noszę ich cały czas, zakładam tylko podczas karmienia bo wtedy z drugiej piersi wycieka mi mleko ok 20ml i wkładki nie są w stanie temu podołać:) a tak gdy nie karmie to używam wkładek wielorazowych aventu

ja z muszli nie korzystam bo do nich możesz zebrać tylko "mleko do picia" te gęstsze trzeba by wtedy dociągnąć, żeby takie zbieranie miało sens tak mi się zdaję ;-)
chyba nie zrozumiałam? jak dociągnąć? mi wypływa różne mleko a jak odleje do butelki to sie rozwarstwia i takie masełko jest i woda :)

właśnie wyszła położna, mała przytyła od poniedziałku 150g, i urosła w ciągy 2 tyg kolejne 2 cm, a więc już waży 5450 i mierzy 63 :)
jej chrostki to ewidentne potówki i należy się tym nie przejmować bo to normalne u dzieci. mam je oczyszczać octoseptem i zacząć małą lżej ubierać jak jest taka pogoda. w domu u nas jest 21 st i mam ją ubierać w body na krótki rękaw i skarpetki i kłaść spać pod kocykiem, a na dwór tak jak teraz ją ubieram w domu czyli body na długi rękaw i pół śpiochy, no i kombinezonik i kocyk. Babka powiedziała że w taką pogodę to nawet czapeczki by nie zakładała tylko sam kaptur od kombinezonu wystarczy, albo cieniutką czapeczkę

co do witamin to położna powiedziała że jeśli dziecko urodziło się zdrowe, morfologia była ok i nie było żadnych powikłań to ona by nie podawała wit k bo to jest naciąganie przez koncerny farmakologiczne, a d podawała by tylko zimą i jesienią

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry