reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
Dziewczyny próbowała któraś z was może kiedyś stosowała herbatkę plantex? podobno super na trawienie dla naszych maluchów i na problemy z gazami?

Lekarz powiedział że mała może miec problem z trawieniem laktozy i przepisał nutramigen ale ona tego nie chce pić to smakuje jak pasza dla zwierząt pluje i ściaga sie na zyganie wiec kupiłam delicol on pomaga w trawieniu laktozy i dałam jej :-( a dziś znów cały dzień ma mega gazy i się pręży i stęka i kwęka ja już wysiadammmmmmmm:angry:

Dziewczyny próbowała któraś z was może kiedyś stosowała herbatkę plantex? podobno super na trawienie dla naszych maluchów i na problemy z gazami?

Lekarz powiedział że mała może miec problem z trawieniem laktozy i przepisał nutramigen ale ona tego nie chce pić to smakuje jak pasza dla zwierząt pluje i ściaga sie na zyganie wiec kupiłam delicol on pomaga w trawieniu laktozy i dałam jej :-( a dziś znów cały dzień ma mega gazy i się pręży i stęka i kwęka ja już wysiadammmmmmmm:angry:

A próbowałaś dosłodzić to mleko glukozą? Podobno babki tak robią, że dosładzają i stopniowo zmniejszają ilość cukru.

i odkurzacz też nie działa:( pomaga tylko trzepanie

yyyyyy? Jakie trzepanie?

kasia hehehehe bo już jakieś cuda zaczęłam sobie wyobrażać. Moja nauczyła się zasypiać na rękach i jak ją odkładam to się budzi :(((

A tam jest tych dźwięków więcej. Jest prysznic i kilka suszarek i odkurzaczy. Nic nie pasuje?

sivi a tego śluzu jest dużo czy malutko. Ja w szpitalu przeprowadziłam wywiad na temat kupki i lekarki zgodnie z położnymi powiedziały, że mała ilość śluzu taka ledwo zauważalna jest normalna i nie należy się tym martwić. W "naszych" kupkach jest go dość dużo i się ciągnie fuj.

dziewczyny po sn
czy kąpiecie się w wannie? bo mam ochotę już na relaks w wannie a nie wiem czy można?
ja odrazu po wyjsciu ze szpit sie relaksowalam! :D jesli nie masz juz rany lub wogole nie mialas to spokojnie mozesz.... tyko w nie za goracej bo po lozysku jest jesxzcze rana w brzuchu i moze dojsc do krwotoku

ja mialam kiedys plantex dla Wiki nic a nic nie pomogl... espumisan w kropelkach byl dobry ale cudow tez nie zdzialal

wazylam dzis moja kruszynke no i juz taka kruszynka z niej nie jest na wypisie ze szppit 23 pazdziernika wazyla 3200 a dzisiaj 4200:D na samym cycu!! a i jeszcze jedno usnela wczoraj o 00.24 a obudzila sie o 8.20 :D mamuska sie wyspala!

wazylam dzis moja kruszynke no i juz taka kruszynka z niej nie jest na wypisie ze szppit 23 pazdziernika wazyla 3200 a dzisiaj 4200:D na samym cycu!! a i jeszcze jedno usnela wczoraj o 00.24 a obudzila sie o 8.20 :D mamuska sie wyspala!

o rany to chyba bym zawału dostala pewnie gdzyby moje dziecie 8 h przespało dopadłabym do łożeczka spr czy oddycha :-)

Moja mała też opsypana pryszczami na głowie, skroniach, policzkach, na szyi i na karku. Byłam dziś z tym u lekarza, myślałam że to trądzik niemowlęcy, ale lekarka mówi, że bardziej potówki, albo uczulenie na coś. Kazała z proszku zmienić na płyn,że się lepiej wypłukuje i kąpać w płynach bezzapachowych. Przepisała panthenol w sprayu i w piątek do kątroli przy szczepieniu. A ja się obawiam że to początki alergi, tylko nie wiem na co. Dietę trzymam i staram się nic nie jeść podejrzanego.

Sivi jak nie ma dużo tego śluzu to ok. Tak może być, u mnie też często bywa(to znaczy u córci) i często o to pytam lekarzy, więc bym się na twoim miejscu nie martwiła, tym bardziej że mała taka grzeczniutka i nie wykazuje złych objawów.Tylko się ciszyć i oby tak dalej.

reklama
Halo Misie Kolorowe :-)

Ja mam troszku zapieprz bo stary na szkoleniu w Wawie a ja z dziewczynkami sama. Rano mam trochę gonitwy bo Milenę trzeba do przedszkola odstawić a Helenkę oddaję na 15 minut pod opiekę sąsiadce bo szkoda mi jej rano ciągać do "wylęgarni zarazek"

Jesteśmy już po szczepieniu zdecydowałam się na 6 w 1 plus rotawirus bo z Mileną z tego powodu zaliczyliśmy pobyt w szpitalu więc wiem czym się to je :-(

Po szczepieniu (przez rota) mieliśmy problemy brzuszkowe (w ulotce napisano, że mogą wystąpić) nie mieliśmy w ogóle temperatury pediatra powiedziała, że jak wystąpi to mamy się pilnie stawić u lekarza - nowość jakaś bo przy Milenie tego nie było :dry:

Helenita waży już prawie 5 kg niezły kloc, Milena w tym samym czasie ważyła 4200g :-p

buźka i zabieram się za zaległości

Do góry