reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

Nat niektóre babki mrożą w pojemnikach na siuśki tych z apteki chociaż mi się wydaje, że jak nie jest to plastik spożywczy to lepiej tego nie robić bo mogą te trujące plastikowe związki przejść do mleka. Woreczki polecam tufi bardzo praktyczne.

Czekam na projekt kuchni i jak głupia co chwilę wchodzę na pocztę i sprawdzam czy koleś mi go wysłał. Za każdym razem takie wielkie rozczarowanie. Jak kuchnie zrobimy to będziemy mogli się przeprowadzić wreszcie na swoje :). Już się nie mogę doczekać bo mieszkanie w domu rodziców mnie denerwuje. Tym bardziej, że sezon grzewczy się rozpoczął, rachunki za gaz i prąd wysokie a w chacie zimno.

reklama
moja jak sie postara w 56 jeszcze sie wcisnie hi hi ale tak to juz 62 i pampki tez dady 2 :) jutro jak nie zapomne postarm sie ja zwazyc na mojej wadze dokladnie nie bedzie ale bede wiedziala mniej wiecej ile przybrala...
nie moge nigdzie dostac tych woreczkow do mrozenia chyba bede musiala z neta zamowic wszystkie apteki dzis oblecialam a w1to babeczka nawet nie wiedziala o co mi chodzi masakra.... ale wiecie co wymyslilam ? zamrozilam dzis100ml w sloiczku po koncentracie pomidorowym mam nadzieje ze nie trzasnie:szok: jak sie sprawdzi to bede w takich sloiczkach mrozic i wtedy woreczkow nie bedemusiala kupowac;-)
woreczków poszukaj w sklepach dla dzieci, u nas 10 sztuk kosztuje 26zł więc dużo. Ja mrożę w butelkach aventu bo mam ich dużo

cholerka a my ubranka zaczynamy rozmiar 68 bo 62 za krotkie juz;/ nozki go cisna i co kto przyjdzie to przezywa go długi :-) jak moj tata ktory ma 2 metry :d chyba sie wrodzil do dziadzi ;d a pampki 2 ale juz sie ciasne robia wiec na zmiane z 3 bo tych dwojek mamy sporo.... noa ja pisze z malym na rekach wiec sorka za b;ledy.. tata go dziadostwa nauczyl i karze sie nosic co troche a klocek juz ponad 5 kilo wazy;/

a i jeszcze cos :) przed wczoraj maly zaczal sie z brzuszka na boczek przewracac:) nasz pierwszy wielki sukces :) cieszylam sie jak dziecko

Ostatnia edycja:
cześć kobitki :)

Wczoraj był piękny dzień :) Mąż wpadł niespodziewanie i rzecze "Zbieraj sie mała. Ja sie małym zajme a Ty wyskocz na reszte wieczoru gdzie chcesz. Może fryzjer, kosmetyczka, zakupy?". Niewiele myśląc pozbierałam manaty, przygotowałam chłopaków i zaliczyłam wszystkie trzy proponowane punkty. Jako zadbana znów kobieta czuje sie dużo lepiej psychicznie :) Na dodatek Marko tylko raz w nocy sie obudził. Biedak trzy dni kupki nie robił, pomogłam mu kawałkiem czopka glicrynowego. Taka ulga ze od razu zasnął bez lulania :-D
Szkoda tylko, że dziś juz Robert jedzie znów w trase :-(

Asionek my donaszamy 56 i nosimy smiało 62, a pieluszki kończymy Dada2 ;-)

Atram jak tam dzisiejsza noc?

Ostatnia edycja:
ja uzywalam libero 2 ale jakies male mi sie wydaja i teraz mam jakas tutejsza firme 2 i sa w sam raz, ubranka od 54 do 62 bo to co an metce czasami nijak sie ma to rozmiaru rzeczywistego, bo jak dodac jeszcze pieluche to czasami juz mu za ciasno..
ja jeszcze nie mrozilam pokarmu, musze kupic jakies pojemniczki zeby w razie czego miec cos w zapasie.
u nas nie wiadomo co z chrztem bo mamy rozne wyznania i nie zdecydowalismy jeszcze..mysle ze sparwa odciagnie sie na czas blziej nieokreslony..

moje dziecko zazwyczaj spi od 21/22 do 10.30 z przerwami na cyca i zmiene pieluchy kolo 3(nie zmieniam noca za kazda mala kupa), potem poranna toaleta i na spacer, okolo 1,5 - 2 godz na zew (robie z nim ostatnio z 5 km na bide, przynajmniej taki rodzaj aktywnosci fiz moge :), po spacerze budzi sie zazwyczaj szybko, moze z godz jest aktywny i znow do spania, wieczorem jest z 2-3 godz aktywny i fajnie bo to czas kiedy malz w koncu w domu to maja swoj czas wspolny:-) brzuszkowe problemy ma baaaardzo rzadko, faktycznie po wit d za kazdym razem gdy zwiekszam dawke ma jakies baczkowe problemy. bo polozna mowila ze najpierw dawac 1 krople przez kilka dni , potem 2 przez kilka dnie itd wczoraj dalam 3 to wieczorem i cala noc stekal od baczkow i pewnie tez od borowek z joguertem i duzej michy salatki z 3 rodzajami sera:-) jak go bolalo to nie mogl spac i byl ryk na pol godz ze zmeczenia , nie chcial w lozeczku,ale go troche "przymusilam - opatulilam na ciasno, zaslonilam oczy reka i uspokoil sie i zasnal

uhuh ale sie rozpisalam, a propos raby z cc, mi sie zrobil jakby pecherzyk na ranie malutki i zadzownilma na poliklinike na dyzur to kazali fioltem posmarowac, ze to od pocierania ubrania pewnie. i onie powiedz ze "napewno" rana sie nie otworzy bo minelo juz ponad 3 tyg, ale jka czytam was to to "napewno" tylko w cudzyslow mozna wsadzic :)

ok, zmykamy na spacer , dzis z malzem - milego dnia Wam zycze kobitki!:-)

hej :)
mnie od jutro malo bedzie , albo wogole , bo wakacje czas zaczac :)
takze jak cos to nadrobie was po powrocie o ile maly da :))

Asionek ciuchy mamy na 62 a pampersy 3
moj tez ma jakies takie naprzemienne dni, raz jest dobrze, duzo spi i nie ma gazow a nastepnego dnia, mimo ze jem to samo, nie moze zrobic kupy, pierdy sadzi z placzem i niespokojnie spi
nie rozumie o co chodzi:eek:

kurcze moj ciuszki na 56 , a pampki daje juz 3 , bo nie sa jakos bradzo wielkie na malego :)
moj ma to samo z bakami i wsumie codziennie sa momenty , ze postekuje mocno i sie wkurza :(

my dopiero wchodzimy w rozmiar 56:rofl2: i caly czas najmniejsze pampki bo Kuba urodzil sie malusi :tak:

no moj rozmiar ten sam , ale pampki najmniejsze to juz dawno poszly w odstawke :)

My ciuszki na 62, pieluchy dada2 już za małe ,ale dobre są happy2 są jeszcze dobre:tak:

no towje dziecie to juz spore jest :)

hej Wam laski.
U Nas jak wiatr zawieje raz lepiej raz gorzej. Mały jest strasznie płaczliwy i tak sie zastanawiam po kim ??my z mężem weseli ludzie jesteśmy:)
Nie wiem czy tylko mój tak ma ale wymaga ciągłej uwagi, nie mogę zjeść, umyć się nie mówiąc o umalowaniu czy ubraniu. Jak go tylko odłoże to krzyk jest niemiłosierny:(( Czasami jestem tak wykończona że przestaje mnie cieszyć dosłownie wszystko :( Wiecie co, wczoraj byłam już tak umęczona nim że z tego wszystkiego zapaliłam papierosa tak tak :( Pewnie jak bym karmiła piersią to by się nie zdarzyło ale że tak nie jest to się skusiłam :(

Dziś przyszła moja mama a ja pojechałam do kosmetyczki na oczyszczanie, matko jak mi dobrze, jak wiele do szcześcia nie potrzeba :))
.

moze mu przejdzie niedlugo faza na placz ?? czego wam zycze , bo pewnie dosc ciezko ci jest :(
fajnie ze kosmetyczka odwiedzona :) ja moze w Pl cos ze soba zrobie hehe , chociaz na cycu juz takie to proste jak na butli nie jest ..

hej.

Asionek ja jestem nadal na pieluszkach 2 ale gdybym używała huggies to były by to 3 bo one jakoś mniejsze wypadają. Ubranka na 56 dzisiaj zaczęłam pakować do pudła bo za małe. 62 weszły w obieg.

Też przydało by mi się iść na zakupy do jakiegoś lumpka bo brak mi body z długim rękawem ale cierpimy na poremontowy brak kasy i muszę sobie poradzić z tym co mam. Po Zosi zostało mi sporo koszulek z rękawem i bluz ale niestety są one mniej wygodne.

Idę karmić chociaż jeszcze nie skończyłam pisać:rofl2:

na mijego 62 to wisza jeszcze :( a body tez musze dokupic na 60 , bo patrze i jakos nie mam prawie ich , dziwne wydawalo mi sie , ze mam sporo , a teraz jakos ciagle czegos mi brakuje takie mam wrazenie :)

cholerka a my ubranka zaczynamy rozmiar 68 bo 62 za krotkie juz;/ nozki go cisna i co kto przyjdzie to przezywa go długi :-) jak moj tata ktory ma 2 metry :d chyba sie wrodzil do dziadzi ;d a pampki 2 ale juz sie ciasne robia wiec na zmiane z 3 bo tych dwojek mamy sporo.... noa ja pisze z malym na rekach wiec sorka za b;ledy.. tata go dziadostwa nauczyl i karze sie nosic co troche a klocek juz ponad 5 kilo wazy;/

a i jeszcze cos :) przed wczoraj maly zaczal sie z brzuszka na boczek przewracac:) nasz pierwszy wielki sukces :) cieszylam sie jak dziecko

wow niezly klocuszek :) rzeczywiscie dlugi jest :)
oj tak takie male pierwsze zdolnosci ogromnie ciesza :)

Dziewczyny te co mają te koniki fiszera FISHER PRICE KONIK MORSKI PRZYTULANKA niebieski (1929690877) - Aukcje internetowe Allegro, sprawdza wam się usypiają maluszki moja ma ostatnio problem z utuleniem sie co ja położe myslę że śpi to ona oczy w słup i nie śpi i tak potrafi 3 h pod rząd :baffled:

podobno sie sprawdza :)
zobacz tez na yutub jest duzo filmikow z tym konikiem :)

cześć kobitki :)

Wczoraj był piękny dzień :) Mąż wpadł niespodziewanie i rzecze "Zbieraj sie mała. Ja sie małym zajme a Ty wyskocz na reszte wieczoru gdzie chcesz. Może fryzjer, kosmetyczka, zakupy?". Niewiele myśląc pozbierałam manaty, przygotowałam chłopaków i zaliczyłam wszystkie trzy proponowane punkty. Jako zadbana znów kobieta czuje sie dużo lepiej psychicznie :) Na dodatek Marko tylko raz w nocy sie obudził. Biedak trzy dni kupki nie robił, pomogłam mu kawałkiem czopka glicrynowego. Taka ulga ze od razu zasnął bez lulania :-D
Szkoda tylko, że dziś juz Robert jedzie znów w trase :-(

Asionek my donaszamy 56 i nosimy smiało 62, a pieluszki kończymy Dada2 ;-)

Atram jak tam dzisiejsza noc?

ale fajnie ci z mezem :) moj pewnie nie wpadl by na cos takiego :wściekła/y:

hej:)
Mamy nadzieje, ze jeszce mnie ktoś tu pamięta...
My chrzciny robimy 27 listopada, oczywiście w domu, bo wyjdzie o wiele taniej, a że mamy dosyć spore mieszkanie, więc damy rade. Mama i tesciowa pomoga nam szykować, siora upiecze ze 2 ciasta, więc luz, bo ja z moją Mają na rękach niewiele zdzialam. Gości będziemy miec 12-14 osób.

Ja w ciąży przytyłam 17 kg, schudłam już 10- zostało mi jeszcze 7 kg. A garderobę odnowię wiosną jak już dojade do swojej figury, chociaż biust móglby mi zostać ... taki jak mam teraz mam w sam raz, ale zapewne poleci razem z kg

Maja nosi ciuszki raczej na 62, niektóre pasują 68 (głownie kaftaniki), niektóre 56 tez jeszce dobre są, wiadomo rozmiar rozmiarowi nie równy. A waży 4050 g (urodzeniowa 3405).

Co do pieluch to nosi rozmiar 2 lub 3, ale już wykańczamy 2 jki i będziemy uzywać 3.

Ostatnia edycja:
hejka,

Asionek- dzięki zaraz sobie wrzucę na youtube, i popatrzę

A ja własnie wróciłam od fryza no i że mam jasne włosy to farba byla z amoniakiem itd i się zastanawiam czy to przenika do pokarmu narazie mała zjadała to co odciągnełam przed fryzem a kurcze jak wstanie mogę jej już podac cyca :confused: ale powiem wam że super się czuję chociaż u fryza cały czas myślałam co tam jak tam mała i czy małż daje radę :-p

reklama
Ale tu pusto od wczoraj...
My na 2 już od 3 tygodnia jesteśmy a ciuszki na 62 dobre więc za chwile trzeba będzie na większe zamienić.
Moja zaczęła się wreszcie świadomie uśmiechać i na okrągło paszcza otwarta, zwłaszcza jak siostra się z nią bawi. Tylko ją schrupać, taka fajniutka wreszcie się robi, tylko coś nie gada jeszcze nic, starsza już gugała i ta paplanina jej do tej pory została, więc może ta małomówna? :-D

Do góry