Witam
postanowilam was nadrabiac juz na biezaco.
Asionku - my od tygodnia jestesmy na pampersach 2 a ciuszki na 56cm
Wlasnie ja sie zastanawialam kiedy ten okres przyjdzie. I tak was czytam i czytam ze chyba nie ma okresu.
I do tego biore juz tabletki antykoncepcyjne. Juz 3tyg. Ale sie swietnie czuje po nich. Dostalam jednoskladowe mini pigulki.
Klementinka - a podajesz malemu wit D?
Ja zauwazylam ze jak podaje wit D to wieczorem jest kolka. A jak sie zapomnialam to nie ma. I na nastepny dzien znow podalam znow byla. Potem na dwa dni znow nie dalam i mala spala prawie 18h na dobe. Kupke i gazy bez stekania. Tylko tak oczy w slup i jak by sluchala swoich bakow...
a jem prawie codziennie to samo. Bo przeszlam na diete i jem tylko nabial i bialko. Zero weglowodanow, owocow i tluszczow. No i w tyg schudlam juz 3kg
Do 13 grudnia chce schudnac jeszcze 9kilo.
Malutka bedziemy chrzcili 25grudnia. I potem obiad w restauracji. Kurde nie wiedzialam ze to taki koszt. Bo nazbieralo nam sie 17os i wychodzi z alkoholem i tortem jakies 1500zl
Takze swieta beda bardzo kosztowne i jeszcze prezenty kupic trzeba dla 5ciorga dzieci. bo przeciez nie wypada z golymi rekoma... Choc moj luby powiedzial " nic im sie nie stanie, jak raz dostana rozgi"
Kasiadz
ja niestety jestem uczulona na takie zele;-) u nas byl juz ten pierwszy raz. Nie bolalo, choc balam sie bardziej niz porodu
Tylko wogole mi sie nie podobalo, nie mam nawet checi na przytulanko. Jak moj mnie zaatakuje, to juz dam mu bo biedak 6 tyg rowno czekal. I pewnie krzyzyki na kalendarzu stawial...
Mileczka
bardzo Ci wspolczuje zerwanych nocek. Laurka spi prawie cala noc, od 21:30 do 10rano. Oczywiscie 3x cyc.
Ale jakis czas temu cos jej sie po przestawialo i od godz 19-24 zaczynala nocne zabawy. No ale szybko ja przestawilam. nie dalam jej spac w ciagu dnia, zabawialam. I szybko sie "odstawila"
Monika
super zakupki zrobilas za tak male pieniadze. My wybieramy sie w niedziele na takie wyprzedaze dzieciece. Czesto ubranka dla niemowlaka sa w nowym stanie. Bo praktycznie za duzo tego nie zaklada, bo szybko rosne.
No fotki malych do paszportow sa udane. My tez mamy juz pierwsza fotke u fotografa, i odbieramy paszport w pon.
a zrobila taka minke. Usta w dziobek zlozone, i oczka zmrozone. Bo wlasnie sie przebudzala, dobudzic nie bylo mozna. Tarmosilismy ja jakies 15min...