reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

co do szwow to nie wiem ja mialam zewnetrzne tylko rozpuszczalne i po 10 dniach znikly sobie ladnie :) sexu tez sie jakos boje ...

ja zewn mialam wyciagane po 7 dniach, wewn rozpuszczalne.
Czasem mnie blizna pobolewa. Polecam przemywanie spirytusem, pomaga

elfit najlepszego skorpionico

gugula - nie ma to jak konkret wizyta:-D
co do kryzysu w 3 tyg to nie wiem czy mnie dotyczy bo my na butli, ale maly ciagle jak by mial jakis kryzys :-p

karolina1978 ja podaje sab simplex od prawie tygodnia i tez jakis spektakularnych zmian nie widze. Dzis w dzien bylo jak by lepiej. Podobno trzeba dac lekom kilka dni na zadzialanie

co do plamienia po CC to ja ponad 3 tyg i czasem caly dzien nic, a nastepnego dnia cos skapnie, ale tylko jakies takie brazowe/pomaranczowe plamienie

anek30bb dzieki za namiar, to sprawdzona osoba?

Ati wspolczuje, ja mam czasem takie same dni

reklama
Monisia ja tez zglupialam ja czytalam tez tylko o skokach rozwojowych ,a zywieniowe kryzy tez sa?

a co do alergi w ok 6 tyg to cos w tym jest moja ma czerwona kaszke na karku i piersi i troche na twarzy i nie wiem od czego,narazie zmienilam plyn do kapieli.

Daje sab simplex drugi dzien i nie widze roznicy:-(

moze te krostki to nie od pokarmu ??ale racja te kryzysy , skoki idzie sie zamotac hehe
podobno nawet po tyg. dopiero poprawa moze byc
nie wiem jak dajesz , ja wsumie malo , bo raz czasami dwa razy na wieczor tylko i u mnie tak sobie dzialaja , znaczy napewno jest lepiej jak nie bral nic , ale ja daje tez syropek z kopru i nie wiem po czym lepiej wsumie ?

u mnie tez jakiś kryzys był cały dzień tylko cyce dawałam a mała zasnąć nie mogła i sie pręzyła i baki i bobotic w dupe nie działa i ulewała ciagle nawet godzinke po jedzeniu w końcu dopchałam i dopiła butli troche ale mało i zasneła :-( jezu ale to wszystko cięzkie jest :zawstydzona/y: dobrze ze nie tylko ja to przechodze i ze jestesmy razem dzis beczałam juz z milion razyyyy.

A ja 3 tydzień po cc i ciagle plamię kurde wy tez tak?

no ja tez sie ciesze , ze mamy tutaj siebie :) zawsze mi lepiej jak was poczytam :)
ja ponad miesiac po i od wczoraj wsumie prawie juz nie plamie , ale prawie hehe

Ja mam dzisiaj kryzysowy dzień. Hania sie obudziła o 6 i spac nie chciała i ani cyc ani tulenie, ani spanie ze mną w łóżku nie dawało rady. Wreszcie o 8:30 zasnęła i tak do 10:30 przespalismy. No ale ja mam tak dziewczyny caly dzien z nią :wściekła/y: Śpi po 15-30 minut i płacz. Ja dzisiaj bułke zjadłam o 15, i wreszcie na spacer wyszłam z nią gdy byla przerwa od kup i płaczu. No i potem zjadłam dopiero coś o 18:30 bo mala miala 15 minut przerwy w marudzeniu. Normalnie nie wiem o co jej chodzi.

my kryzysowa noc i dzien tez taki sobie :/ moze gazy ja mecza ?? moj czasami tak sie budzi jak cos go tam meczy w brzuszku ... pomaga spanie na brzuchu , baki ladnie ida i wsumie moj bardzo lubi ta pozycje :) teraz w nocy na plecach za bardzo nie chce spac za to ;)

ja zewn mialam wyciagane po 7 dniach, wewn rozpuszczalne.
Czasem mnie blizna pobolewa. Polecam przemywanie spirytusem, pomaga

u mnie z blizna wszystko dobrze :)
chyba u Kasiadz jeszcze pobolewa ...

u mniejuz minelo dzis 6 tygodni, i dopiero od paru dni moge powiedziec,ze zupelnie przestalo cokolwiek leciec...oczywiscie ostatnio to byla juz tylko jakas llekko podbarwiona wydzielina, raczej w ilosciach takich jak normalnie,ale jednak majtki bez wkladki to by brudzilo....

co o wysypek, to moja ma cay czas na buzi,ramionkach i klatce taka drobna wysypke, juz ma od jakichs dobrych 3 tygodni,raz wiecej,raz mniej, czasem jest bardziej widoczna czasem mniej...i jak sie dzis pytalismy,to powiedziala nam lekarka,ze to raczej tradzik a nie alergia...mam nadzieje,ze sie zna na tym :p

mloda mi dzis ladniepo kapieli zasnela i nie obudzila sie po godzinie :-) bo ostatnio to sobie wymyslila,ze sie po godzinie budzila, dojadala troche i spala dalej(albo i nie spala tylko sie darla :-D zalezy jak jej sie chcialo akurat)...no ijestem teraz ciekawa czy jak sie obudzi na cyca,to zasnie ladnie czy odstawi swoj koncert :p na poczatku miala tak,ze po kapieli spala tak ze 3 godziny, a pozniej po jedzeniue przezz dobre 2 godziny byly krzyki...mam nadzieje,ze dzis jej sie ten scenarisznie przypomni :)

a u nas wczoraj po raz pierwszy dzien z placzem tj nie caly dzien ale najpierw bylo chlipanie po spacerze i drzemki polgodzinne,a wieczorem jak zwykle - oczy jak 5zl i oglada sobie wszystko, zmeczenie juz dawalo sie we znaki ale nie pojdzie spac do lozeczka bo placz, brzuszek go nie bolal , bo widze ,ze sobie spokojnie w miare lezy tylko placz chyba ze zmeczenia, utulilam go, pogadalam do niego i usnal, spal dobrze cala noc- tyle co na cyca i znow w kimono..

*tutaj na bole brzucha sa zywe kultury bakterii w kropelkach
*kapiel zalecana 2 razy w tyg i zadnych oliwek, balsamow, plynow do kapieli - tylko woda (sciera sie naturalna powolka ze skory)
*pupe myje pod kranem - woda (zadnych zaczerwien nie ma, na pampersy chyab troche nie poszedl - bylo troche jakby czerwono , przestalam uzywac - jest lepiej), chusteczek uzywam tylko w nocy jak na szybko przebieram pieluche - a moj zazwyczaj po kilku pociagnieciach z cyca robi kupsztala :-) czyli ZADNYCH KOSMETYKOW

co kraj to obyczaj, co nie?

ja po cc mam slabe krwawienie i to od poczatku, zazwyczaj nie ma nic dzien, moze dwa - potem cos gluchnie i tak w kolko, polozna mowila ze krwawienie to sparwa indywidualna a po cc to oni dokladnie czyszcza i "osuszaja" wiec jest mniej krwawienia.

byl maly mroz w nocy a teraz slonce, bedzie piekny spacer dzis :-)

hejka laski:)
ale mam kochane dziecko!! nakarmilam ja wczoraj o 23 i od razu zasnela.... obudzila sie dopiero o 5.30!!! szok!! ale jak juz wstala to zjadla az 2 cyce na raz chyba nadrabiala to co w nocy opuscila hi hi ale wkoncu sie wyspalam chociaz troche:-D

A ja Kobietki mam przekochane Dziecko !!!
ao 21, zasnęła i spała do 4 rano :szok:

tak w ogóle to Witam !!!

Dziś dzień otwarty w przedszkolu i zajęcia z rodzicami,
Rafał w pracy a ja miałam iść z Pauliną ale boje się zarazków
i ostatecznie zostałam w domu a wcisłam tą wizytę babci do buta :-p
niech se poogląda wnusię w akcji, nie wiem czy dobrze zrobiłam
ale przynajmniej ktoś u niej będzie ... nie będzie tak żeby nie było nikogo ...

Karolina te żywieniowe to chyba zwiazane są z tymi skokami rozwojowymi
bo np bardziej intensywnie się rozwija i przybiera na wadze więc automatycznie
więcej wcina i mleczka może zaczyna brakować
a im częściej je tym więcej mleczka się wytwarza ...

Dziendoberek!

Miałyście kryzys 3 tygodnia? Malutka dzisiaj 5h ssała pierś na zmianę z przysypianiem. Od 16 nie zasnęła na dłużej. Rano będę miała wielkie piersi :happy:

U mnie od paru dni maly by w kolko jadl. Wisi na cycu calymi dniami.

u mnie to samo..... jak ktoś mi mówił że nie bede miala czasu to po cichu myślałam co to za bzdury ;) a tu proszę ... ubieranie w locie , mycie w locie, sikane w locie.... wszystko musi być na szybko bo młody tak zaczyna płakać jak nie dostanie mleka że :crazy: . Narazie wyleczyłam się z macierzyństwa na kolejne 20 lat!

Hehe tez myslalam kiedys ze to bzdury z tym totalnym brakiem czasu, no niestety sie mylilam. Miejmy nadzieje ze i to przejdzie ;-)

Moze glupie pytanie, ale czy ten kryzys 3 tyg odnosi sie tylko jedzenia?:baffled:

Nie wiem ale laczy sie chyba z wiekszym marudzeniem, przynajmniej w naszym wypadku.

ja już po bioderkach w 3 tyg robiłam , a za tydzień szczepienia i nadal dylemat nawet w ksiązeczce zdrowia jest tabelka ze przy darmowych szczepainiach jest 14 wkłuć w pakieciepłatnym 6 w 1 tylko 5... kiedyś nie było takich dylematow a teraz firmy farmaceutyczne grają na naszych uczuciach!!

No dokladnie. Niestety duzo czasu minie zanim nasze kochane panstwo nam zacznie refundowac takie szczepionki :crazy:

w ogole pochwale Wam sie jak wygladal moja wizyta kontrolna po pologu :-D pani dr spytala sie czy wszystko dobrze i zmierzyla mi cisnienie :-D tadam, koniec wizyty :-D

O kurde to zaszalala :-D

u mnie tez jakiś kryzys był cały dzień tylko cyce dawałam a mała zasnąć nie mogła i sie pręzyła i baki i bobotic w dupe nie działa i ulewała ciagle nawet godzinke po jedzeniu w końcu dopchałam i dopiła butli troche ale mało i zasneła :-( jezu ale to wszystko cięzkie jest :zawstydzona/y: dobrze ze nie tylko ja to przechodze i ze jestesmy razem dzis beczałam juz z milion razyyyy.

A ja 3 tydzień po cc i ciagle plamię kurde wy tez tak?

Ja tez dalej plamie. Raz mniej raz wiecej ale ciagle cos leci a tez po cc jestem.
Ja ten kryzys mam tez juz kolejny dzien, fakt, dobrze ze mozemy sobie tu ponarzekac ;-)

Ja mam dzisiaj kryzysowy dzień. Hania sie obudziła o 6 i spac nie chciała i ani cyc ani tulenie, ani spanie ze mną w łóżku nie dawało rady. Wreszcie o 8:30 zasnęła i tak do 10:30 przespalismy. No ale ja mam tak dziewczyny caly dzien z nią :wściekła/y: Śpi po 15-30 minut i płacz. Ja dzisiaj bułke zjadłam o 15, i wreszcie na spacer wyszłam z nią gdy byla przerwa od kup i płaczu. No i potem zjadłam dopiero coś o 18:30 bo mala miala 15 minut przerwy w marudzeniu. Normalnie nie wiem o co jej chodzi.

Trzymaj sie, jak widac wszystkie dzieciaczki daja popalic ostatnio.

*tutaj na bole brzucha sa zywe kultury bakterii w kropelkach
*kapiel zalecana 2 razy w tyg i zadnych oliwek, balsamow, plynow do kapieli - tylko woda (sciera sie naturalna powolka ze skory)
*pupe myje pod kranem - woda (zadnych zaczerwien nie ma, na pampersy chyab troche nie poszedl - bylo troche jakby czerwono , przestalam uzywac - jest lepiej), chusteczek uzywam tylko w nocy jak na szybko przebieram pieluche - a moj zazwyczaj po kilku pociagnieciach z cyca robi kupsztala :-) czyli ZADNYCH KOSMETYKOW

co kraj to obyczaj, co nie?

ja po cc mam slabe krwawienie i to od poczatku, zazwyczaj nie ma nic dzien, moze dwa - potem cos gluchnie i tak w kolko, polozna mowila ze krwawienie to sparwa indywidualna a po cc to oni dokladnie czyszcza i "osuszaja" wiec jest mniej krwawienia.

byl maly mroz w nocy a teraz slonce, bedzie piekny spacer dzis :-)

Ja tez sie staram uzywac wody zamiast chusteczek nawilzanych w miare mozliwosci. Wiadomo ze w nocy szybciej i latwiej dupcie chusteczkami doczyscic ale w dzien woda + wata i jest ok. My tez na spacerek sie ruszymy bo tak jak piszesz boska pogoda :-)

U nas dzis nocka w miare ok. Malemu sie miesza juz nad ranem i od 5-6 co godzine sie budzi albo nie spi wogole i steka i marudzi. Dalam mu 2 noce z rzedu sab simplex (taka polowe dawki) i w sumie nie bylo stekania jak zwykle. Dzis sprobuje bez kropelek, musze sprawdzic czy to od nich czy poprostu jest lepiej.
Bylismy wczoraj na zaleglym przesiewowym badaniu sluchu i wszystko ok. Maly spal cala droge, w czasie badania tak samo. Chyba nadrabial caly nieprzespany dzien. Wczoraj myslalam ze padne w ciagu dnia! Dzisiaj jest ciut lepiej bo maly wlasnie spi a wczoraj do 15 nie spal wogole od rana!

Dzień dobry,

U mnie wczoraj był międzynarodowy dzień siedzenia przy cycu ;-) ssanie cyca, spanie na cycu, spanie koło cyca kurde pełna symbioza, cudem zrobiłam obiad :tak: dziś już lepiej ;-)

reklama
witam,\
u mnie wczoraj załamka, mała cały czas marudziła i nie chciała spać tylko cyca co chwilę. cycki mnie bolą jak na początku karmienia:( a młoda od 19 do 24 nie spała:szok: masakra jakaś, aż mi się ryczeć chciało i do tego ona co chwilę plakała a ja nie wiedziałam o co jej chodzi. już zaczęłam się zastanawiać czy ja się nadaje do bycia matką bo przecież sobie nie radzę

Do góry