Klementinka
Fanka BB :)
marti jak tak pruta to jest raczej ok a na brzuszek poczekaj az odpadnie i sie zagoi
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Cytryna mi się wydaje, że pomimo wietrzenia i smarowania np.bepanhtenem, to dobrze by było gdybyś nie dawała tej chorej piersi chociaż 1-2 dni, bo inaczej ciężko będzie się goiło. Ja przy pierwszym synu miałam obie popękane i musiałam odstawić chociaż na 1 dobę, żeby cyce mogły się zregenerować. Tymbardziej jak dobrze kojarze twoje dzidzi lubi sobie posiedzieć przy cyciu. Może odciągaj tylko z niej i mleczko podaj z butelki, powinno się szybko zagoić.I potrzebuje sprawdzonych sposobow na popekane brodawki. Brodawka pekla mi na poczatku karmienia - ale bardzo mocno, takie jedno wielkie pekniecie z odgalezieniami. Od tego czasu w dwoch miejscach nie moge tego pekniecia zaleczyc. Caly czas sie ranki otwieraja po karmieniu/odciaganiu pokarmu. Probowalam wietrzenia i wlasnego mleka, roznych kremow i takich zelowych wkladek z TT - po nich ranki rzeczywiscie sie zamykaja, ale zaraz po karmieniu sa znowu otwarte. Juz nie mam innych pomyslow... Co robic?
moja tez stęka bąki puszcza przegina się ale nie płacze i kupy robi ale jak śpi to sie przebudza stęka bąk i idzie spac dalej i tez nie wiem czy to okey?
u nas jest tak samo i położna powiedziała że tak powinno być i to jest normalny objaw, problem by był gdyby kup albo bąków nie było
dziewczyny a kładziecie maluchy na brzuszkach może to pomoże na te bąki itd co tylko mojej pępek nie odpadł jeszcze i nie wiem czy kłaść?
ja czekam aż nam pępek odpadnie- coś długo nie odpada, na wierzchu jest suchutki jednak pod spodem krew się sączyjedyne co to kładę małą na swojej klacie jak jestem w pozycji półleżącej i tak sobie śpi u mnie
moja dzis tez obudziła sie z jakimś płaczek wziełam ja do siebie i zaczełam brzuszek masowac i usneła asionek może i ty masuj brzuszek małemu?
jak miałam popękane brodawki i zaropiałe o po każdym karmieniu sparowałam bephantenem i po 3 dniach przeszłoCytryna mi się wydaje, że pomimo wietrzenia i smarowania np.bepanhtenem, to dobrze by było gdybyś nie dawała tej chorej piersi chociaż 1-2 dni, bo inaczej ciężko będzie się goiło. Ja przy pierwszym synu miałam obie popękane i musiałam odstawić chociaż na 1 dobę, żeby cyce mogły się zregenerować. Tymbardziej jak dobrze kojarze twoje dzidzi lubi sobie posiedzieć przy cyciu. Może odciągaj tylko z niej i mleczko podaj z butelki, powinno się szybko zagoić.
Ja też mam jakiś problem szczegółnie z jedną piersią, niby nie jest popękana ale jak mała chwyta to boli i nie wiem czy za słabo łapie, czy co jest grane. I też mam prawą ciągle większą, tą właśnie bolącą.
A tak wogóle to witam się w niedzielny wieczór. Jestem tu przynajmniej raz dziennie, ale nie zawsze mam czas coś napisać.
asionek a stosujesz jakąś dietę?? mój też miewa takie stękania i zazwyczaj jak zjem coś nieodpowiedniego.. i jak np zjem obiad to w nocy albo rano następnego dnia jest rewolucja
moja tez stęka bąki puszcza przegina się ale nie płacze i kupy robi ale jak śpi to sie przebudza stęka bąk i idzie spac dalej i tez nie wiem czy to okey?
dziewczyny a kładziecie maluchy na brzuszkach może to pomoże na te bąki itd co tylko mojej pępek nie odpadł jeszcze i nie wiem czy kłaść?
moja dzis tez obudziła sie z jakimś płaczek wziełam ja do siebie i zaczełam brzuszek masowac i usneła asionek może i ty masuj brzuszek małemu?