reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

dzis bylo koszmarnie,:-(
maly wisial na cycku caly dzien, myslalam ze moze nie leci i sie nie najada ale z cycka az tryska
tylek mnie boli od siedzenia na kanapie, myslalam ze sie przyklei
dopiero co zasnal w swoim koszyczku i mam rece wolne
nie wiem jak to bedzie jak z dwojka zostane sama,

Asionek wspolczuje, podobne przeboje mialam z Jaskiem, czasami czlowiek ma ochote wyjsc i nie wracac, dobrze ze maz ci pomaga

tez mam prawy cycek wiekszy niz lewy bo mlody chetniej sie od niego przyssawa, z lewego popije chwile i chce zmiany a ja zmieniam zeby miec spokoj, pozniej sie wszystko wyrowna

my tez jutro wybieramy sie na pierwszy spacerek, mam nadzieje ze pogoda dopisze

reklama
Klementinka oj tak mam ochote czasami wyjsc racja , ale zaraz sobie spojerze na malego i mi go tak szkoda biedaka , ze szok
moze synek mial ten skok gdzie wiecej jedza ?? moj tez tak mial i wisial na cycu prawie caly dzien :) na szczescie przeszlo :)
udanego spacerku zycze !! :)

Witam Mamusie ;)
Wystarczyło wejść na forum pożalić się, że nadal jestem w dwupaku i na drugi dzień urodziła się Majka ;), a więc od 27 października jestem mamą już nie dwójki, a trójki wspaniałych dzieciaków ;)

Pozdrawiam ;)

Asionek to twoj maly ma kolki? :( wspolczuje...

dziewczyny jak w ogole odroznic kolki od innych bolow brzuszkowych?
z tego co pamiętam to kolki występują między 3 tyg a 3 miesiącem
trwają 3 godzimy
3 razy w tygodniu
nie krócej niż przez 3 tygodnie
zazwyczaj wieczorami i późnym popołudniem
objawiają się przeraźliwym krzykiem i ciężko dziecko uspokoić

mam nadzieje że pomogłam
i również że unikniemy kolek

U nas bol brzuszka od kilku dni pojawia sie popoludniem/wieczorem (od 18), przechodzi okolo 23, mala sie prezy, wygina, brzuszek jest twardy, ale nie placze przerazliwie, tylko poplakuje, steka i wydaje duzo roznych niezadowolonych dzwiekow. Kupy sie nam zmienily na zielonkawe, a moja dieta bez zmian, wiec nie wiem o co chodzi...

I potrzebuje sprawdzonych sposobow na popekane brodawki. Brodawka pekla mi na poczatku karmienia - ale bardzo mocno, takie jedno wielkie pekniecie z odgalezieniami. Od tego czasu w dwoch miejscach nie moge tego pekniecia zaleczyc. Caly czas sie ranki otwieraja po karmieniu/odciaganiu pokarmu. Probowalam wietrzenia i wlasnego mleka, roznych kremow i takich zelowych wkladek z TT - po nich ranki rzeczywiscie sie zamykaja, ale zaraz po karmieniu sa znowu otwarte. Juz nie mam innych pomyslow... Co robic?

kolki trwaja kilka godzin i rzeczywiscie zazwyczaj wieczorami, dziecko placze, krzyczy, prezy sie, uspokaja sie zazwyczaj dopiero po kilku rundkach na rekach
Witam Mamusie ;)
Wystarczyło wejść na forum pożalić się, że nadal jestem w dwupaku i na drugi dzień urodziła się Majka ;), a więc od 27 października jestem mamą już nie dwójki, a trójki wspaniałych dzieciaków ;)

Pozdrawiam ;)
gratulacje

cytryna niestety nie pomoge z brodawkami bo nie mialam tego problemu
a bepanten probowalas?

my juz po pierwszym spacerze, teraz maly dosypia, oboje padli
jest taka piekna pogoda ze az ciezko uwierzyc ze za chwile listopad

hej :)
niedziela i pustku tutaj ...

nie wiem czy to sa kolki , bo jezeli tak to potrafia trwac caly dzien :szok:
mi sie raczej wydaje , ze malego boli przy oddawaniu gazow i nie moze ich bez problemu zrobic tylko sie meczy , a meczy sie caly dzien i stad to stekanie , prezenie sie... ale moze sie myle ?? nie wiem juz sama co o tym myslec ? jutro idziemy do pediatry zobacze co on powie
wiem , ze dzieci maja wlasnie problem z gazami i kazdy baczek to okropny bol jak przy skrecie kiszek i stad placz , tak kiedys mowil dr mojej siorki synka

Witam Mamusie ;)

Pozdrawiam ;)

no widzisz :) gratulacje !!

z tego co pamiętam to kolki występują między 3 tyg a 3 miesiącem
trwają 3 godzimy
3 razy w tygodniu
nie krócej niż przez 3 tygodnie
zazwyczaj wieczorami i późnym popołudniem
objawiają się przeraźliwym krzykiem i ciężko dziecko uspokoić

mam nadzieje że pomogłam
i również że unikniemy kolek

jezeli moj maly ma kolki to nic z tego sie nie zgadza ... bole sa codziennie o innej porze , trwaja roznie i sa czesciej jak te 3 razy w tyg. ..

my juz po pierwszym spacerze, teraz maly dosypia, oboje padli
jest taka piekna pogoda ze az ciezko uwierzyc ze za chwile listopad

u nas wrecz goraco :) pogoda marzenie :)
pol dnia spedzilismy na zewnatrz z malym :) normalnie lato !!
niedlugo do Pl lece i juz sie boje zmiany temp. i tego zimna .. :)

aha co do pekajacych sutow to za bardzo nie pomoge :(
wiem , ze wietrzyc trzeba , jakis krem z lanolina , medela ma jakis dobry podobno
a tak to nie wiem co jeszcze ?

reklama
moja tez stęka bąki puszcza przegina się ale nie płacze i kupy robi ale jak śpi to sie przebudza stęka bąk i idzie spac dalej i tez nie wiem czy to okey?

dziewczyny a kładziecie maluchy na brzuszkach może to pomoże na te bąki itd co tylko mojej pępek nie odpadł jeszcze i nie wiem czy kłaść?

moja dzis tez obudziła sie z jakimś płaczek wziełam ja do siebie i zaczełam brzuszek masowac i usneła asionek może i ty masuj brzuszek małemu?

Ostatnia edycja:
Do góry