reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Czy wasze dzieciaczki też tak masakrycznie ulewaj?. Marysia strzela fontannami po każdym jedzeniu. Mam wrażenie, że co zje to zwróci.
jagmar agnus a ile wasze maluchy maja tej bilirubiny? my mielismy 12,9 i kazali sie tym nie przejmowac

co do temp to nam lekarka powiedziala ze do spania 16-18:szok:, dla mnie to za zimno i mamy kolo 20
Jak wychodziłam ze szpitala to miała 13,2. Po paru dniach było 15,08 a teraz jest 14,06

witam się i ja :)

nooooo dziewczynki doczekałam się mojej królewny...
i przez to nie miałam jak dotąd czasu nadrobić i nie wiem czy dam radę bo okazuje się że mam tyle na głowie...

moja dziewczyneczka jest ssakiem numer 1, w szpitalu położne mnie podziwiały bo potrafi doić 3h np...
oczywiście tylko cycek nic innego nie próbowałysmy jeszcze. Od wczoraj w domku jesteśmy i się klimatyzujemy.

jedyne co bardzo martwi to że urodziła się i ma rumień niestety więc musimy bardzo się pieścić, no i ma miękkie kości czaszki, a do tego 2 krwiaczki na powiekach :( podobno do roku czasu ma się to wchłonąć ale martwie sie że nie wchłoną się... I wogóle to pluje sobie w brode- wiem ze to zabobon, ale mysle że to przez moje oparzenia. Tuż przed porodem jakieś 2-3 tyg. oparzyłam sie 2 razy w jeden dzień, raz żelazkiem i potem prostownicą na rękach raz na jednej potem na drugiej. I mi sie wydaje że to od tego :(
Ewa skąd Ty wytrzasnęłaś takie byyyyzyyydury?
Zosia miała wybroczynkę na czole pomiędzy oczami i zniknęła przed rokiem. Marysia ma na oku wokół tęczówki czerwoną i wygląda jak mały wamoirek.
Jagmar widzę że nie tylko mja takie godziny urzędowania :-D
czasami to od 19-1 w nocy a to już nie jest śmieszne :baffled:
No tez bym się nie śmiała. U mnie jeszcze tak źle nie jest. Marysia dzięki temu śpi później 4h i ja mam szansę się wyspać.

hej dziewczyny jakie mogłybyście polecić dobry nawilżacz powietrza?? męczymy się z katarem i się bez nawilżacza nie obejdzie.

Ja mam taki NAWILŻACZ POWIETRZA JONIZATOR ESSENCE SANICO #FV (1896162864) - Aukcje internetowe Allegro jest prosty, i w miarę cichy, nie ma żadnych dodatkowych bajerów.
Miałam kiedyś większy innej firmy z programatorem i miał światełko co zmieniało kolory ale był głośny i mnie denerwował a na końcu zaczął przeciekać i musiałam go (na szczęście) oddać. Ten bardzo sobie chwalę.

Ostatnia edycja:
reklama
Jagmar moja też strasznie ulewała, jeszcze przy cycu była a już ulewała
ale teraz się troszkę poprawiło ... wcześniej mi pieluch brakowało do podkładania ...
w szpitalu powiedzieli że się przejada i to co się nie zmieści w żołądku
a zostaje w przełyku jest wydalone ...
Typowe dolegliwości noworodka - Noworodek - Niemowlę - BabyOnline.pl

my nawilżacza nie mamy, mamy za to osuszacz powietrza bo u nas jest straszna wilgoć niestety,
grzyb skakał po ścianach bo mieszkanie było nie dogrzane- tak sobie teście na własne życzenie
doprowadzili przez oszczędzanie ... teraz w lato Mąż zrobił z tym porządek i zobaczymy ...
mam nadzieję że w tym roku nic nie wyjdzie ...

Ostatnia edycja:
Laseczki pomóżcie mi normalnie mam jeden cyc większy dużo większy od drugiego a karmiłam po równo a w jednym mam wiecej tego pokarmu a w drugim mniej jak to kużwa teraz wyrównac żeby ten wielki nie produkował aż tyle mleka HELPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP:szok:

Laseczki pomóżcie mi normalnie mam jeden cyc większy dużo większy od drugiego a karmiłam po równo a w jednym mam wiecej tego pokarmu a w drugim mniej jak to kużwa teraz wyrównac żeby ten wielki nie produkował aż tyle mleka HELPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP:szok:

Znalazłam coś takiego:

"Zwykle jedna pierś robi się większa, jeśli dziecię któraś zaczyna
preferować. Gdyby chciała Pani spróbować je choć trochę wyrównać,
proponuje w czasie każdego karmienia podawać obie piersi z tym, że
jako pierwszą zawsze tą mniejszą.
pozdrawiam :)
" monika staszewska-konsultantka laktacyjna

Ja niestety od pierwszego karmienia z PAwełkiem tak mam. Prawa pierś jest mniejsza niż lewa. Nie widać ot tak na pierwszy rzut oka ale dla mnie róznica jest. Po karmieniu przestaje to być tak wyraźne...

Dziewczyny, ja marudzę dalej. Dziś ostatni dzień głosowania. Mam w domu 4 kandydatów do ćwiczenia wytrzymałości i sprawności First-Bika. JEśli któaś nie głosowała to bardzo proszę o głos dziś do północy.
Hasło - "First Bike - biegiem na rower!"
Ankieta - https://www.babyboom.pl/forum/first-bike-forum-o-rowerkach-biegowych/poll-456-a.html

Ostatnia edycja:
Cisza jak makiem zasiał. Widać wszystkie odsypiają tygodniowe maluszkowe zmagania. Ja dzisiaj z maludą spałam prawie do 10.
Monysia
dzięki widać mała jest łapczywa i łakoma ;p. hehe my mamy strasznie sucho i się nawilżamy a Ty na odwrót.
Ja tek miałam z Zosią i teraz też widzę, że się piersi zaczynają różnicować pod względem wielkości. Po okresie karmienia wszystko przeszło i różnicy nie było widać.

ja musze nawilżacze dzieciom uruchomić, bo u nas też sucho i ciepło jest.
Wiecei ze kupilam latem nawilzacze w tesco, za 40 zl za sztuke a ostatnio widzialam te same w praktikerze za 140 :szok:?

reklama
Do góry