reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

no i poznikalo mi wszystko :( wrrr

nic juz nie bede nadrabiac 2 raz :)

u nas nawet dobrze dzisiaj :) maly teraz sie prezy i steka , ale w nocy pospal , kupy byly i baki tez :)
oby tak zostalo !!
aha odstawilam te krople ... chyba one blokowaly malego takie mam wrazenie ...

Klemeninka ciesze sie , ze twoje male nie ma problemu !! to jest naprawde okropne patrzec jak maluch sie meczy :(

AsiaKc zaglosowalam :)

Ilonka trudno najwazniejsze zeby troche pojadla twojego pokarmu , a czy przez nakladki czy bez to juz rybka :)

reklama
no niestety bez nakładek nie dam rady, bo mała tak zaciska dziąsła na moich wklęsłych brodawkach, że szok
co do guzków w piersi, mi też się pojawiają, jak mała nie opróżni znacznie piersi, a u nas z tym ciężko bo mała z każdym karmieniem walczy nie o sutek tylko o butelkę niestety, poza tym pokarm jest ale jak odciągnęłam to było go chyba z 30ml, a mała je już 40ml więc albo muszę ją dokarmiać, albo budzi się co 1,5 godziny i przy kolejnym karmieniu już cyca nie chce :/
a z bioderkami musimy iść do ortopedy, bo mamy takie zalecenie poszpitalne

Ati moja mała też robi rzadkie kupki, więc myślę, że jest wszystko ok

sorki, ze wszystkiego nie nadrobię ale czasu brak :zawstydzona/y:

Mi babka z poradni laktacyjnej powiedziala ze dziecko ssie wydajniej niz pompa i wyciaga do 2 razy tyle ile przy sztucznym odciaganiu. Budzenie po 1,5 godzinki na karmienie to tez norma. Noworodek je 8-12 razy na 24 godziny, wiec jesli tak jak moja spedza do godziny na piersi to akurat godzinka - dwie snu przed kolejnym. Zwaz dzidzie i zobacz czy ladnie przybiera na wadze - bedziesz wtedy wiedziala czy dokarmiac.

czasem w ogole laktatorem nie da sie ściągnąć a dziecko potrafi.

Dziewczyny ja proszę się nadal o głosy, bo jest szansa na 1 miejsce a fajnie byłoby sie zalapać na laufrada (w sumie mam paru kandydatów do jazdy w domu ;-)) niestety pomarudzę Wam do jutra, bo nie mam gdzie agitować. Ja w sumie chyba tylko na 4 wątkach piszę...
First Bike - biegiem na rower!!!
GŁOSOWANIE - konkurs " Wygraj rowerek biegowy First BIKE lub odblaskową kamizelkę! " - Zobacz wyniki ankiety

Może macie znajome które nie biorą udziału a mogą kliknąć?

hej :)
u nas nocka taka sobie maly ma problem z gazami :/ kupki ida teraz , ale gazy srednio i sie meczy :(
teraz niby spi , bo przez sen steka , prezy sie poplakuje :(

Asia chyba tylko raz mozna glos oddac ??

ponoć najlepsza temperatura to 19-20 stopni, a do kąpania 22. u nas jest 21:)

kurcze moj by zamarzl przy takiej temp. przy kapieli :( on zmarzluch okropny jest i sie trzesie strasznie jak go nie dogrzewam grzejniczkiem ...

Witajcie, byłam dzisiaj z maluszkiem na kontrolnej wadze i prztył 70g w ciagu dwóch dni.Cały czas na cycu najintensywniej ciągnie w nocy to go przezucam z boku na bok, oczywiście spię z nim , bo nie wyobrazam sobie jak mogłabym tyle razy wstawac. Jest spokojniutki je tylko i spi oby tak dalej.

Witam !!!

Za bardzo nie wiem co pisać, nic się nie dzieje,
wszystko to samo się dzieje ...
Milena szaleje i wrzeszczy, Paulina w nocy płakusiała,
spróbowałam jej dać herbatkę koperkową ale się krzywiła,
nie chciała nawet butli do ust wziąść ...
Rano Mężu spróbował jej dać i załapała, wypiła 60ml
i za pół godziny musiałam ją pod prysznic wsadzić-
- tak się wykasztaniła :cool2:

Co do temp to u mnie w domu jest niestety trochę dużo
bo 25-26 stopni do wieczora ale to dlatego że mam okna
cały dzień na słońcu i mimo zasłoniętych rolet cały dzień- tak
nam przygrzewa że szok, jedynie w nocy jest koło 23 stopni ...
do kąpieli łazienkę nagrzewam bo nie ma tam kaloryfera i do tego
ciągnie z komina ...

U nas też 23-24 stopnie i trudno zejść niżej. Wietrze ile sie da.

Asionek - każdy ma tylko 1 głos.

U nas dziś (tfuu i odpukać!) dzień śpiocha. Na razie...

Ja mam właśńie chwilke dla siebie i rosołek mi sie w garnku goruje to mogę BB sobie nadrobić.
Marysia zaczęła wieczorami wariować i zamiast najeść się smacznie po kąpieli i iść spać to sobie świat podziwia na zmianę z jedzeniem, cmokaniem piersi i ulewaniem. Wczoraj od 18 do 23 była aktywna. Może na chwilkę sobie przysnęła ale ogólnie to cały czas na rękach i przy piersi była. W końcu dałam jej smoczka i na szczęście mała chętnie go przyjęła. Tak więc mogę zapomnieć o wieczorach spokojnych i wolnych od dzieci ;p. Na szczęście w nocy spała 4h i w sumie tylko raz sie obudziła bo za 2 razem było już rano.
Mileczka
moja starsza córka była takim ssakiem, dniami i nocami na cycu wisiała. Wiem, że to może wykończyć ale za jakiś czas jej dzień i pory jedzenia się uregulują i z czasem będzie coraz łatwiej.

Cytryna współczuję Ci tego problemu pleśniawkowego. Mam nadzieję, że takie rzeczy szybko się leczą.
Witam pierwszy spacer zaliczony dumna mamusia pchała wózeczek:-)
tylko ta mała moja jakaś kurde żółtaczkowata się zrobiła i idę jutro mierzyć bipiuryne trzymajcie kciuki bo nie chcę do szpitala:-(
To widzę, że macie ten sam żółtaczkowy problem?
Ja wczoraj z małą pojechałam na badanie i troszkę jej bilirubina spadła. Najważniejsze, że nie wzrasta. Zobaczymy co pani doktor dzisiaj powie bo nad nami wizja szpitala i naświetlań nadal wisi.

Witam się i ja,

Podczytuję regularnie ale też brak czasu na pisanie. Mama moja była u mnie to trochę pobawiła, odpoczęliśmy z mężem.. już nie pamiętam co miałam pisać :confused:

wczoraj miałam smażony obiad i dziś rano gehenna z kupkami, nie było przez pare godzin a mały prężył się, stękał i nawet bobotic nie podziałał. W końcu zrobił ufff , także ja bym uważała ze smażonym.

mój mały dziś kończy miesiąc :-) niesamowite!! waży ok 5kg bo czuję na rękach. ubranek juz poodkładałam, i pieluszki pampers i dada 2 sa przyciasne. bella 2 jest akurat.

nocki nawet przespane, przedwczoraj nie spał w dzień nic to wczoraj odsypiał cały dzień i noc :) a dziś już jak zwykle o tej porze nie śpi i mamie obiadu nie da zrobić ;)

u nas znowu pup czerwonawa ale bepanthenem smaruje i nie pogarsza sie.

po wit K nie mam żadnych anomalii, chyba :confused:
asia głos oddany :tak:

reklama
Mi babka z poradni laktacyjnej powiedziala ze dziecko ssie wydajniej niz pompa i wyciaga do 2 razy tyle ile przy sztucznym odciaganiu. Budzenie po 1,5 godzinki na karmienie to tez norma. Noworodek je 8-12 razy na 24 godziny, wiec jesli tak jak moja spedza do godziny na piersi to akurat godzinka - dwie snu przed kolejnym. Zwaz dzidzie i zobacz czy ladnie przybiera na wadze - bedziesz wtedy wiedziala czy dokarmiac.
dokladnie to samo mowila mi dzis polozna
dlatego nie kupie laktatora bo sie bede stresowac ze malo sciaga i naprawde zaczne mniej mleka produkowac
maly ladnie przybiera, w niecaly tydzien 200g, kupy wali, pampersy zasikuje wiec jest ok

jagmar agnus a ile wasze maluchy maja tej bilirubiny? my mielismy 12,9 i kazali sie tym nie przejmowac

co do temp to nam lekarka powiedziala ze do spania 16-18:szok:, dla mnie to za zimno i mamy kolo 20

elifit to juz kawal chlopa:-)

Do góry