reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Dziendobry :-) witam sie w kolejny bezobjawowy poranek. Obudzila mnie weeelka burza, jak zaczelo padac i grzmiec i blyskac, to spac nikt nie mogl.. Moj zszedl na dol, wzial motor( bo samochodem to by godzine do pracy jechal w tych wiecznych korkach), wyjechal z parkingu i po dwoch minutach wrocil do domu tak mokry, ze nawet majtki zmienial :-D Ubral sie w ciuchy przeciwdeszczowe i pojechal.. Teraz siedzi w pracy i mi miauczy ze ma mokre skarpety.. I co ja mu poradze?

reklama
Cześć dziewuszki :)
Przepraszam za zaniedbanie ale widzę że nie tylko ja po prostu nie mam czasu :((
Z m jest o wiele łatwiej, nie wiem co ja zrobie jak on wyjedzie, wstaje za mnie w nocy: karmi, przebiera a ja sobie śpię w najlepsze aż czasami mi go żal i wstaje chociaż mleko zrobić.
Wczoraj byliśmy na szczepionkach: gruźlica i żółtaczka(w Niemczech się dzieci nie szczepi w pierwszej dobie) ale maluszek był dzielny i płakał tylko przez chwile, za to po powrocie do domu był strasznie marudny i nie spał od 16tej do 21wszej masakra nie wiedzieliśmy już co mamy zrobić, śpiewaliśmy, lulaliśmy a ten płakał i płakał ale już dziś lepiej. Mały waży już 4 kg pięknie przybiera na wadze i jest zdrowiutki i to najważniejsze:)

Nowym mamusiom gratulujemy i życzymy dużoooooo cierpliwości :D

Mam pytanko używa któraś z Was suszarki do butelek ?? dobre to czy szkoda kasy ??

Ja tez chce moja miec juz przy sobieeeee :-( Wszystkie mnie przegonilyscie :-( Do tego przeterminowane maja koszmarne porody.. Mowilam ze tak bedzie ze mna.. :szok: Ratunkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :szok:
polecam olej rycynowy na szybkie rozwiązanie:)

witam i ja, mała śpi z tatusiem, ja się wykąpałam i odpoczywam. Mała w nocy dała nam popalić więc padnięta jestem, wołała na zmianę cyca i robiła kupkę i tak w kółko, ja ją przebrałam a ta znowu do cyca, podczas karmienia kolejna kupka...

Szwy mnie bolą i nie mogę siadać, a jak u was sytuacja? kiedy to minie, ten ból? bo panicznie sie boję stolec oddać :(

a i mam nawałę pokarmową więc cyce bolą i w dodatku strasznie mi mleko z nich leci i nawet muszle laktacyjne z tą ilością sobie nie radzą chociaż muszę przyznać że są bardzo przydatne, nie rozstajemy się :)

trzymam kciuki za wszystkie mamy które jeszcze czekają na swoje maleństwa, za szybki i łatwy poród

Hej melduję się :)
Dzisiaj wróciłam z Marysią ze szpitala. Jestem mega zmęczona, 5 dni na oddziele poporodowym to masakra. Nie dość, że niewygodne za wysokie łóżka to do tego hałas wieczny ruch na salach, rotacja pacjentek. Od rana mnóstwo zajęć: obchód, pediatra, kompanie, mierzenie temperatur, ciśnień itp. Jestem wykończona. Teraz muszę się w domu ogarnąć bo mały nieporządek mam a jutro przychodzi położna :).

Z malutką dobrze, obojczyk ładnie się zrasta, jest lekko zażółcona ale wyniki w normie. Nakarmiona śpi sobie w łóżeczku. Zapowiada się raczej grzecznie i spokojnie. Najada się i idzie spać na 2h. Przed południem i późnym wieczorem urządziła sobie dwa półtora godzinne seanse i jadła na zmianę z oglądaniem świata.

Uciekam, nie wiem kiedy uda mi się nadrobić chociaż część zaległości na forum.

polecam olej rycynowy na szybkie rozwiązanie:)

witam i ja, mała śpi z tatusiem, ja się wykąpałam i odpoczywam. Mała w nocy dała nam popalić więc padnięta jestem, wołała na zmianę cyca i robiła kupkę i tak w kółko, ja ją przebrałam a ta znowu do cyca, podczas karmienia kolejna kupka...

Szwy mnie bolą i nie mogę siadać, a jak u was sytuacja? kiedy to minie, ten ból? bo panicznie sie boję stolec oddać :(

a i mam nawałę pokarmową więc cyce bolą i w dodatku strasznie mi mleko z nich leci i nawet muszle laktacyjne z tą ilością sobie nie radzą chociaż muszę przyznać że są bardzo przydatne, nie rozstajemy się :)

trzymam kciuki za wszystkie mamy które jeszcze czekają na swoje maleństwa, za szybki i łatwy poród

Hejka na szwy dobry jest octenisept ale zeby nie pryskac na rane tylko na podpaskę. Mnie pomogło i w zasadzie tylko pierwszy dzien bolało a na drugi już nawet kupe zrobiłam:) W 5 dobie szwy zdjeli i po bolu slad zaginał:) wiec trzymam kciuki oby tez ju przestało boleć ;-)

kasiadz mnie ciagle piecze po sikaniu, ale poza tym juz tak nie ciagnie... mysle ze dzien, dwa i bedzie lepiej. ja tez stosuje octenisept zaraz po wytarciu, a zaraz po umyciu oblewam sobie pipke tatntum rosa rozpuszczonym w wodzie

reklama
Do góry