reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

kurcze ale te dzieci nasze faktycznie uparte, już wszystkie donoszone, bo ja zamykam listę październikową i co wychodzić im się nie chce, chyba za dobrze się mają :/
kurde już poważnie zaczynam się zastanawiać nad tym olejem rycynowym, ale poczekam do 1 listopada, bo jeszcze mi zostało w sumie trochę czasu do planowanego terminu
skurczy też brak :-(

Miłka dużo zdrówka dla rodzinki, a co do pępka chyba tez od razu zacznę spirytusem, bo widzę że u większość dzieciaków octenisept jakoś rady nie daje :/

reklama
hej lalunie
ja sie melduje , ze juz jestesmy w domku
wypisali nas wczoraj o 22
raju jak dobrze ze juz jestesmy w domu ....

Witamy !!!;-)

U mnie też stary na antybiotyku i młoda gile do pasa, więc mam banie i kilka razy dziennie Helenie mierzę temperaturę bo dygam, że coś od tego wiecznie chorego tandemu złapie :angry:

u mnie znowu mała skończyła brać antybiotyk, jeszcze kaszel jej został,
gorączki już nie ma ... stary znowu kicha jak kot

co do pępka chyba tez od razu zacznę spirytusem, bo widzę że u większość dzieciaków octenisept jakoś rady nie daje :/

nam też położna powiedziała że octenisept na pępek jest do niczego- ona jednak chodzi
i widzi ... a spirytus jednak i wychodzi najtaniej i jest najlepszy,
ja Wam powiem że wczoraj pępo jeszcze się mocno trzymał a po kilku wczorajszych smarowaniach
dziś już zaczął odpadać ...

Oj Kobitki przeterminowane, strasznie Wam współczuje tego czekania,
wiem co czujecie, buziam Was i ściskam mocno :tak:

Milena ma dziś urodziny, pewnie znowu ktoś się zejdzie...
kupiłam tylko ciasto i ciasteczka a jakby tak dłużej ktoś posiedział
to mam frankfuterki, kiełbaski cielęce, wędline i ser do chleba
i pierdziele wszystko już mi się nie chce przygotowywać żadnych frykasów ...

idę sobie zrobić zbożówkę :-D

Kingolinka kup spirytus, malutką buteleczkę
i nam kazała rozcieńczyć 3:1 tzn. 3 łyżki wody i 1 spirytusu,
smaruj patyczkiem lekko podważając żeby wytrzeć wydzielinę która się tam tworzy

Tu nie każą nic nie robić z pępkiem, więc postanowiłam ich posłuchać. Po 4 dniach zaczęło to strasznie śmierdzieć. Jak poszliśmy do położnej to powiedziała ze to normalne:confused:, po czym zwilżyła pępowinę wodą i ją ukręciła!!!:baffled::baffled::baffled: myślałam że padne na zawał jak to zobaczyłam!!! Ale się okazało że pod spodem jest sliczny pępuszek. Zostało jeszcze troszke tej pępowiny wokół ale się ładnie wykrusza a pępuszek zaczyna się ładnie chować więc chyba to nie tykanie jednak coś daje!

monysia - nieźle codziennie u Ciebie goście kiedy Ty odpoczywasz ;-)

Kingolinka - spirytem go :-) my zaczęliśmy spirytem smarować i na następny dzień odpadł :tak:

sivi - niezłe praktyki ;-) u nas znowu gadka, że jak śmierdzi to źle bo się zakażenie wdało :dry:

A my po wizycie młoda przybrała 280g przez 2 tydnie :-) widać, że dieta cycowa jaj służy ;-)

Monysia Tobie podała proporcje 3 wody i 1 spirytusu, a mi 2 miary spirytusu i 1 wody. I ta moja jest dobra chyba, bo spirytus powinien miec 70%. Choc co każdy to inna szkoła. Mi w każdym bądź razie po tej mojej miksturze w mig odpadł cały. Dla mnie ta metoda na sucho bądź octeniseptem to o kant doopy. Ja robiąc sobie kiedys kolczyki w salonie tatuażu miałam po zrobieniu psikane tym całym octeniseptem i to nawet nie szczypalo mnie bo to ma taki mały %. Ja uważam, że najlepsze sa stare metody z tym spirytem, chociaż odkażony pępuszek i szybciej wysycha.

monysia wszystkiego najlepszego dla córeczki z okazji urodzinek :) mam nadzieje, że dzisiejsi goście nie będą natrętni

Kingolinka spirytusu użyj, bo faktycznie widzę, ze stare sposoby są najlepsze

Miłka brawo dla małej za przybieranie :-)

elifit dobrze, ze przynajmniej w nocy twój synuś śpi, zawsze to jakieś pocieszenie

Ati mi też sie wydaje, że octenisept za słaby jest

widzę, ze kolejne mamusie tulą swoje maleństwa, a u mnie doopa, ani jednego skurczybyka dzisiaj
wszystkie pewnie rodzą, a ja do listopada sie będę musiała doturlać :-(

reklama
Do góry