reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

witam i ja - nawal 2 w 1
dzisiaj termin z om i cisza
zauważyłam jedynie że jak mam nieopróżniony pęcherz to pojawia się bolesny skurcz
więc wysłałam męża po olej rycynowy do apteki:) na sr mówili że można go pić więc sprawdzę dzisiaj wieczorkiem jego skuteczność. Ponoć w Austrii (chyba) podają go podczas porodu zamiast lewatywy.
wklejam cytat z innego forum z przepisem na olej:

"mieszkam w Austrii i ten przepis dostałam z szpitala w którym co trzy dni chodziłam na KTG i przepis dokładny to: łyzka stołowa oleju (nie więcej) i łyżka stołowa mocnej kawy albo łyżka stołowa mleka. Ten przepis i naklejkę na pamiątkę mam wklejoną w książeczkę matki i dziecka
usmiech.gif
więc to nie jest jakaś zła mikstura ale pamiętaj że nie cała buteleczka tylko łyżka
oczko.gif
. Powodzenia i szybkiego porodu i śliczego zdrowego dzidziusia życzę
usmiech.gif
"

spróbuję dzisiaj z kawą, najwyżej będzie nocka na kibelku, rozwarcie już mam więc może coś zadziała:)

Atram i Herbata urodziły, super. ale się namęczyły, Harbata 26 godzin:szok: masakra

Ostatnia edycja:
reklama
Ja nie mam przekonania do tego oleju. Może gdyby na porodówce go podawali to owszem bo to już tuż tuż i nawet jak dziecko smółkę walnie w brzuszku u mamy to zaraz będzie na świecie. W domu nie miałabym odwagi tego pić tym bardziej, że wszędzie piszą, żeby stosować tą metodę po wcześniejszej konsultacji z lekarzem lub położną prowadzącą ciążę.

kurcze 26 godzin, matko nieźle się Herbata namęczyła :szok:
Kasia moja siostra urodziła w planowany dzień porodu wieczorem i to 2 razy, więc może i u ciebie wieczorkiem coś się rozkręci :)

ja tam jednak się skuszę, tym bardziej że na sr o tym mówili, zobaczymy jaki będzie efekt:) jak jutro się nie odezwę tzn że podziałało:)
poczytałam na forach i bardzo dużo osób kilka godzin po koktajlu urodziło, niewiele kobiet pisze że to nie zadziałało. A że termin mam na dzisiaj, to myślę że mogę próbować metod wywołania porodu. Seks nie działa, a teraz jak mąż usłyszał że mam rozwarcie to powiedział że absolutnie seksu nie będzie bo jeszcze mała za przyrodzenie go złapie:-D

ja tam jednak się skuszę, tym bardziej że na sr o tym mówili, zobaczymy jaki będzie efekt:) jak jutro się nie odezwę tzn że podziałało:)
poczytałam na forach i bardzo dużo osób kilka godzin po koktajlu urodziło, niewiele kobiet pisze że to nie zadziałało. A że termin mam na dzisiaj, to myślę że mogę próbować metod wywołania porodu. Seks nie działa, a teraz jak mąż usłyszał że mam rozwarcie to powiedział że absolutnie seksu nie będzie bo jeszcze mała za przyrodzenie go złapie:-D
:-D

kasia jak masz rozwarcie to i spore szanse, że zadziała. Jak któraś to bez rozwarcia pije to nie dziwne, że efektów nie ma. Dla mnie to tylko wspomagacze :) ale muszą mieć co wspomagać. Ja się jeszcze wstrzymam. ostatnio któraś pisała o oleju i soku pomarańczowym.

Herbatka urodziła malutkie dziecko a namęczyła się przy tym, że hej. Tymczasem niektóre rodzą dzieciaki prawie 4 kg i wkładają w to mniej wysiłku. Tak więc chyba nie ma reguły i nie należy trząść portkami na zapas.

Ostatnia edycja:
Macie jakieś wieści od Atram,męczy się cały dzień,a wieści zero.Ciekawe co u niej?Kurcze teraz każda co sie nie pokazuje dłużej niż dzień podejrzana jest o poród:tak:
Hehe podejrzana ostatnio widziana byla dnia 14.10.2011 o godzinie 16.47 na forum internetowym zwanym baby boom, po czym slad po niej zaginal. Wszelkie osoby ktore widzialy badz mialy kontakt z poszukiwana po tej godzinie proszone sa o kontakt pod numerem telefonu ... :-D:-D:-D

Witam się i ja :-)
Widzę ,że nie tylko ja dałam się nabrać na opis w ulotce np espumisanu od 1-go miesiąca życia :tak:
Otóż była wczoraj u nas Pani doktor z wizytą i mnie oświeciła, że to nie znaczy ,że jak dziecko skończy miesiąc tylko ,że można podawać już w pierwszym miesiącu życia i bez obaw już mogę maleństwu podawać :tak: To samo się tyczy np herbatki koperkowej na której jest napisane od pierwszego tygodnia, tzn ,że już w pierwszym tygodniu życia, szkoda tylko ,że producenci tak nie jasno piszą :wściekła/y: Śmiała się ze mnie, pyta się mnie ,a skoro soczki jabłkowe są np dozwolone od czwartego miesiąca życia to kiedy Pani dziecku je poda? No to mówię ,że jak skończy cztery miesiące, a ona na to no i błąd, wtedy dziecko już wchodzi w piąty miesiąc, dziecku się podaje jak skończy 3 miesiące bo wtedy właśnie zaczyna 4 miesiąc...

Ilonka dzieki, nie wiedzialam tego o wodach, uspokoilas mnie:-)

ja kupilam soczek ananasowy i popilam sobie
dzis skurcze na ktg byly na 30% i cholernie bolesne wiec nie wiem jak to z nimi jest ze wczoraj na 60-70% ledwo czulam
ale dzis nie schodzily ponizej 25%, taki jeden wielki skurcz przez pol godziny
polozna powiedziala ze pieknie i wsio do domu, jutro powtorka

matko wspolczuje herbatce, ale dobrze ze juz jest po porodzie, oby teraz dzidzia jej wynagrodzila i pieknie spala

reklama
hej :)
u nas nocka spokojna :)

maly spi czekam az sie obudzi zje i na spacerek smigamy :)

Dziewczyny,a gdzie Tricolor sie podziała??

Asionku przeważnie na wszystkich specyfikach tzw. bez recepty piszą od 1m-ca to jest ich asekuracja.Zauważcie,że niektóre kosmetyki dla niemowląt też mają taką informację.Ja bym na Twoim miejscu podała,jak mówisz,że Nathanielek tak się męczy.

no wsumie racja :) tez przemyslalam sprawe poczytalam i jeszcze Malutka dala to info i przed karmieniem nastepnym daje malemu , niech sie biedak nie meczy :(

wlasnie we Fr tv mowili o babce z Chicago co w 9 miesiacu poszla na maraton jeszcze 40 km zrobila i pojechala na porodowke hehe , niedziwne ;))
moze to jakis sposob ? :)))

a mialam jeszcze poodpisywac a tylko was poczytalam i zapomnialam

wlasnie rozmawialam z moja przyjaciolka, rodzila dzieci po 4 i 4,5 kg, mowi zeby nie rezygnowac za szybko z naturalnego porodu i najpierw sprawdzic czy glowka przejdzie przez miednice

najwazniejsze glowka reszta pojdzie o ile male nie zrobi psikusa jak moj i nie wystawi lapki w gore hehe

Witojcież!

Ślę radosną nowinę iż nasza biedna Atram wreszcie urodziła :-):-):-)
Nie znam na razie wymiarów malucha ale dostałam śliczną wiadomość z pięknym Dawisiem, więc zaraz bedzie w odpowiednim wątku :)

A mi zaczyna sie dziś 42 tydzień... Ale mnie zaszczyt kopnął....:confused2:

jej super :))) w koncu sie biedna doczekala :))

Witajcie dziewczyny,
Jestem Listopadówką i poczytuję Was czasem po sąsiedzku :-) Widzę, że piszecie o Sab Simplex, ja sama szukałam informacji na temat tych kropelek. Myślę, że ich skuteczność jest związana z wysokim stężeniem Simeticonu (który przecież zawierają też inne kropelki na kolki dostępne w Polsce). Wklejam cytat z Bangli nt.tych kropli:

dzieki za info :)
Witam się i ja :-)
Widzę ,że nie tylko ja dałam się nabrać na opis w ulotce np espumisanu od 1-go miesiąca życia :tak:
Otóż była wczoraj u nas Pani doktor z wizytą i mnie oświeciła, że to nie znaczy ,że jak dziecko skończy miesiąc tylko ,że można podawać już w pierwszym miesiącu życia i bez obaw już mogę maleństwu podawać :tak: To samo się tyczy np herbatki koperkowej na której jest napisane od pierwszego tygodnia, tzn ,że już w pierwszym tygodniu życia, szkoda tylko ,że producenci tak nie jasno piszą :wściekła/y: Śmiała się ze mnie, pyta się mnie ,a skoro soczki jabłkowe są np dozwolone od czwartego miesiąca życia to kiedy Pani dziecku je poda? No to mówię ,że jak skończy cztery miesiące, a ona na to no i błąd, wtedy dziecko już wchodzi w piąty miesiąc, dziecku się podaje jak skończy 3 miesiące bo wtedy właśnie zaczyna 4 miesiąc...

fajnie , ze to napisalas :) teraz juz sie przekonalam , ze warto podac cos malemu niz zeby mial sie biedak meczyc :(
i masz racje szkoda , ze nie pisza jasniej w tych ulotkach :/

Do góry