reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

jagmar
welcome back w domu!
nie dołuj siebie i nas tutaj swoją nieobecnością!...

tez pije maliny i dupa- od poniedziałku nic;/ ale ja pije wg przepisu z neta a nie z opakowania- 0,5-0,7 l wody- 3 kopiaste łyżki stołowe herbatki, gotuje 3 minuty we wrzątku a potem pije z imbryczka taiego do herbatki -wychhodzi z 4-5 filiżanek przez cały dzień. z tym że herbatka podobno na szyjke własnie działa i pomaga w rozwarciu. A olej jest na skurcze. Ale też doczytałam że jesli szyjka za długa itd to i olejek może nie pomóc... widzisz Ty przynajmniej coś już wiesz... może nie przyjemne wieści ale jakieś są. A ja nadal w kropce. A wizyta dopiero w środę...

ja na dziś kończę i nie wiem kiedy powróce bo jutro do nieszczęśnej szkoły a potem musimy z męzem troche posprzątać itd więc jak tlyko znajde czas to wlezę :) i licze na miłe zaskoczenie ilością rozpakowanych!

Tak, tak, a jak wrócisz i nadal bede w dwupaku to obiecaj, że kopniesz mnie w dupsko :-D

a ja ciagle mysle co to bedzie w poniedzialek, boje sie komlikacji porodowych, utkniecia glowki w kanale itd.
zastanawiam sie czy nie lepiej bedzie miec cesarke
kurde, trzese portkami

Kochana trzeba być dobrej myśli!!! Wiara czyni cuda a nie ma co sie spinać na zapas. Zobaczysz że bedzie dobrze!

reklama
a mialam jeszcze poodpisywac a tylko was poczytalam i zapomnialam

Justys fajnie maz sie zachowal, a rozmowa pomaga jak widac

ja tez moge sluzyc wam pomoca w kupowaniu sab simplex, koszt cos kolo 10 euro z tego co pamietam

wlasnie rozmawialam z moja przyjaciolka, rodzila dzieci po 4 i 4,5 kg, mowi zeby nie rezygnowac za szybko z naturalnego porodu i najpierw sprawdzic czy glowka przejdzie przez miednice

monika spoko, wszedzie gdzie pojawi sie bolacy brzusio
ilonka no wlasnie, musze tak myslec

ja pierdziu, samoloty lataja nad blokiem co 30 sekund, ruch jak na ulicy, dobrze ze za rok zamykaja lotnisko bo zwariowac idzie

Macie jakieś wieści od Atram,męczy się cały dzień,a wieści zero.Ciekawe co u niej?Kurcze teraz każda co sie nie pokazuje dłużej niż dzień podejrzana jest o poród:tak:

Hejo,

Justyś cieszę się że się wyjaśniło z mężem :happy2: hmm i korci mnie żeby zamówić u cb te kropelki ale najpierw spróbuję bobotic, apropo te wszystkie leki mają ten sam skład: simeticon..to czemu jedne skuteczne drugie nie?:confused: :-p
mój mały też tak charczał, ale nic w nosie nie było, pewnie się odśluzowywał.. a jak grzać zaczęli to od razu mokry ręcznik na kaloryfer :tak:

no właśnie co u atram?? mam nadzieję że nie ma tak jak ja miałam, tyle godzin meczarni :baffled:

Ostatnia edycja:
witam z rańca

elifit
u nas bardzo dobry na kolki jest Debridat ale na receptę

też jestem ciekawa co u atram, mam nadzieje, że już jest z małym i odpoczywają już, bo namęczyła się kosmicznie
ja dziś mam troszkę lepszy humor, dziś mam kolejny termin z usg, zobaczymy czy coś się ruszy :-D pierwszy najwcześniejszy termin miałam na 10 października, kolejny to dzisiaj, następny 18, 25, 31 i 1 listopad :-D ciekawe czy w którymś się Iga zdecyduje wyskoczyć, a wybór ma kosmiczny :-D

Ale tu pustki :-(
Apropos terminów porodu, to ja jednak biorę pod uwagę termin liczony od ostatniej miesiączki, bo USG miałam dużo więcej niż ustawa przewiduje (dosłownie i w przenośni :-) ) i za każdym razem ten termin był inny. Mam tylko nadzieję, że dzieciak się zlituje nad matką i wyjdzie wcześniej- ale to już w jego rękach, tudzież głowie, bo ona pierwsza wychodzi....

reklama
dzisiaj od rana siedze w necie i szukam metod wywolywania porodu po niemiecku, moze maja inne metody

znalazlam ze na skurcze pomaga kapiel z olejkami etyrycznymi z gozdzikow, cynamonu i imbiru, tez herbata z tymi ziolami pomaga
o olejku rycynowym tez jest, tylko radza laczyc z sokiem brzoskwiniowym i odrobina szampana lub koniaku:-)
olejek przeczyszcza jelita a dzieki ich ruchom dochodzi do skurczy
jednak radza go probowac po uzgodnieniu z polozna lub lekarzem wiec chyba dzialanie ma kontrowersyjne
moze lepiej sprobowac tego cynamonu

a mi juz na dobre sie zbliza, skurcze ucichly ale rano piekny brazowy sluz na papierze

Do góry