reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

reklama
No niestety takie są lekarze !!!!!!
Ja chodziłam, płaciłam ponad pół roku prywatnie , no nie powiem bo lekarz dobry, bardzo szczegółowe usg( wszystkie kobietki do niego chodzą zeby dowiedziec sie jaka płec) , bardzo dokładny itd ale jak przyszło co do czego to sie bardzo zawiodłam, bo w gabinecie na wszystkie pytania odp , pyta interesuje sie itd a w szpitalu to szkoda gadac !!!! na wizycie dał mi skierowanie na wywołanie w 38 tyg bo stwierdził ze mały jest juz duzy i nie urodze sama np za 2 tygodnie (3,700kg , mu wyszło z usg ) wiec przyszlismy o 7 rano, karta załozona przebrana w piżamke czekam zadowolona ze juz bedzie po wszystkim a ten jak mnie zobaczył pyta co ja tu robie !!:szok: wiec mówie ze mialam na wywołanie skierowanie a on ze nie ma czasu teraz zebym lezała jeszcze tydzien albo dopóki sama nie urodze :szok: jaka ja byłam wściekła !!!!!!!!ehhh ale ubłagałam go zeby zrobił usg albo ja wychodze ze szpitala. wiec zrobił usg i stwierdził ze biegiem na porodówke bo i rozwarcie wieksze i mały duży (3700- dla mnie nie taki duży przeciez) ale i tak jego nie było, tylko ordynator przychodził i pytał jak postęp w porodzie itd, potem juz na koniec przyszedł ten ordynator zobaczył łożysko i poszedł mojemu oznajmić ze został tatusiem!!! A ten mój lekarz miał mnie w nosie !!!!!! I tacy są własnie lekarze, zakichane !!!!!!!
:szok:Ojjj sorki ale sie rozpisałam !!!!!!!!!!!!!!!

Mamuska o ja cie co za palant :szok:
a z tym USG i waga tez pojechal ... przeciez waga moze byc sporo zawyzona :/ jeszcze nie slyszalam zeby ktos z tego powodu wywolywal porod ... tym bardziej , ze maly nie wazyl 5 kg
porazka
dobrze , ze sie wszystko ok skonczylo , ale wyobrazam sobie twoj stres i nerwy :(

o jejku znowu sie spisalyscie ale widze ze temat lekarzy na piedestale:)
ja cala ciaze slyszlalam ze moje dziecko bedzie duze, chodzilam prywatnie 100 zl za wizyte cala ciaze, poszlam do szpitala gdzie pracowałą moja doktorka- wciaz mialam nadzieje,ze przy takim dziecku i moim wzrocie (1.58) zrobia od razu cesarke (na ostatnim USG maly mial miec 4200g. ale wolelli mnie pomeczyc na wywołaniu 15 godz i dopiero wtedy zdecydowali o cesarce :/ a moja pani doktor spała smacznie w domu:(maly urodzil sie z wagą 3880g a na wypisie napisali niewspolmiernosc płodowo- miednicza- tez mi odkrycie

a ja posprzatałam, poprała, wywiesiłam nowe firanki, zrob iłam gołabki i jeszcze sałatka mnie czeka bo wieczorem mamy gosci:)

Witamy serdecznie :):) Gratuluje fasolki :):):):):):):):) W którym dniu cyklu testowałas ??? heheh ja teraz bede kazdego o to chyba pytac !!:szok:!
Ja mam synka z pażdziernika 2009

Nie mam pojęcia w którym dniu cyklu robiłam test bo rodziłam 4 miesiace temu i jeszcze mi okres nie wrócił. Wiem kiedy było zapłodnienie - test zrobiłam 12 dni od zapłodnienia.

Witajcie kobietki:)
Jak Mamuska wczesniej wspomniala jestem nowa od dzisiaj..jutro moze bedejuz "swoja". Chcialam sie z Wami podzielic, że dzisiaj poszlam na pierwsza wizyte ( w piatek zrobilam dwa testy i wyszły dwie czarne wielkie krechy w kazdym). w sumie nie zrobilam mi usg ale dala skierowania do szpitala i kazała za 2 tygodnie zrobic, chociaz uwazam ze JUZ jest odpowiedni czas na jego zrobienie...? nie uwazacie??
Po zatym nie mam mdłosci czuje sie w miare dobrze, ciagle tylko pobolewa mnie brzuch dołem jak na okres i mam piersi jak balony (pomijajac fakt ze i tak mam duze to wygladam teraz jak Pamela :D)
Mam nadzieje ze mdlosci predko nie przyjda...albo moze wogole nie przyjda:)
No pozdrawiam Was mojekobiety wszystkim oczekującym na dwie kreseczki życze grubaśnych dwóch kreseczek, a przyszłym mamusiom powodzenia :*

Pierwsze usg (takie ważne, na którym bada się wielkość płodu itd. aby ustalić na tej podstawie termin porodu) robi się koło 10-14 tygodnia. Więc spokojnie masz jeszcze czas :-) A co do mdłości to ja miałam poprzednią ciażę przeżyganą dosłownie, całą, a na początku potwornie schudłam, nic nie mogłam jeść bo po wszystkim wymiotowałam nawet 6 razy dziennie, pić też mało co mogłam małymi łyczkami, po 4 miesiacu ciutkę się polepszyło ale tylko trochę bo dalej się zdarzało. Pod koniec ciaży znowu ostro. Aha, i przez to wymiotowanie na początku wylądowałam w szpitalu bo sie odwodniłam....

JEST TU KTOŚ Z WROCŁAWIA?

Dobranocka to nie ciekawie było w pierwszej ciązy !!! Ledwo co odpoczęłaś i znów moze być powtórka z rozrywki !!! mam nadzieje ze jednak nie bo to juz inaczej jak sie ma dziecko i takie incydenty !!!!!!!!!!!! Wtedy to mogłaś sie położyc kiedy chcialaś teraz juz obowiązki przy małej !! No ale miejmy nadzieje ze ta ciąża bedzie spokojna i tego CI życzę, bo ja mialam bardzo podobną ciąze co TY !! Wiem jak sie wymęczyłas !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hej dziewczyny....wiem że ja tak z doskoku...ale początki mam takie że ciągle śpię....:-)

Widzę że mamuśka i edytka jeszcze są strasznie się cieszę....wiedziałam że zostaniecie z nami....

i cieszę się że jest nas tak dużo już na październik...super.....

No Rabbit w koncu jest :)
Jak sie czujesz poza tą sennością ???? Widocznie senność jest podwójna ze względu na te dwie fasoleczki :)
My nadal jestesmy i na pewno zostaniemy bez względu na to czy jestesmy w ciązy czy tez nie !!!!!! Ale ja tam wiem ze sie nam udało :) @ nadal nie mamy wiec nadzieja jest :):):):)

reklama
Mamuska obys miala racje :-)

Dobranocka juz jestes na liscie...

Rabbitku a kiedy masz nastepna wizyte????

Do góry