reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Hej dziewczyny!
Malutka, no to super ze przetrwalas ten kryzysowy czas!:) Teraz kazdy dodatkowy dzien na pewno bedzie na + dla maluszka, ale w razie jakby mu sie spieszylo, to przynajmniej mozesz byc spokojniejsza o jego zdrowko:tak:

Kurcze tez sie dzisiaj wzielam za pranie rzeczy dla malego, bo jakby nie bylo to cc juz za 5 tyg, wiec nie mam az tak duzo czasu... Przy okazji robie porzadki w naszej szafie i z ciuchami mlodej, bo czesc oddaje co armii zbawiienia, a czesc wysylam siostrze, a do tego szukam rzeczy dla kolegi R bo sobie mieszkanie znalazl i zaczyna samodzielne zycie od 0, wiec trzeba wspomoc mlodziez;-) Ale szczerze mowiac juz jestem troche umeczona tym bajzlem, zwlaszcza ze konca nie widac;/
No i mam jeszcze plan zeby lozeczko porzednie wyszorowac bo mamy uzywane, ale nie wiem czy dam rade z tym wszystkim dzisiaj...

I ogolnie to wspolczuje co poniektorym remontow i przeprowadzek... ja bym sobie nie dala teraz rady, za szybko wysiadam jak cos robie... brzuch mi twardnieje i maly sie niesamowicie prezy, wiec wiekszy wysilek jest mega meczacy dla mnie.... Jedyne co, to mozecie sie pocieszyc, ze chociaz bedziecie ladniej mieszkac jak juz wszystko za Wami bedzie:tak:

reklama
aaaargh wyprałam ubranka i nie są miękkie :-( welur mi się taki niemiły zrobił :-:)-( a dodałam jelpa różowego.. czy jak je potraktuje żelazkiem to zmiękną? no kurcze jestem zła :( i kocyk taki milutki już nie jest :((((

aaaargh wyprałam ubranka i nie są miękkie :-( welur mi się taki niemiły zrobił :-:)-( a dodałam jelpa różowego.. czy jak je potraktuje żelazkiem to zmiękną? no kurcze jestem zła :( i kocyk taki milutki już nie jest :((((
po potraktowaniu żelazkiem z parą powinny zmięknąć :)
elifit kocyk tez prałaś i rożek? :-p
ja wyprałam wszystko co jest dla dzidzi, tylko wózka nowego nie prałam:)

pysia kocyki, rożki, pościele.. bo ja mam wszystko po siorce a to leżało na strychu.
kasiadz dziękuję zbawicielko :) bo miałam już nastawiać jeszcze jedno płukanie. Niby płyn zmiękczający, może za dużo proszku? Płukałam podwójnie i w sumie proporcje właściwe dałam.

reklama
Pysia ja jestem zdania zeby wszystko przeprac maluszkowi, bo czasem sie moze zdarzyc ze jakies uczulenie wyjdzie dziecku... Moja cora dostala raz pokrzywki na nogach i to juz spora byla jak jej takie nowki spodenki zalozylam... Po wypraniu ciuszka problem zniknal...
No i zwlaszcza jak cos dotyka skory dziecka (cialka, buzi), to polecam wyprac.

Do góry