reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
czeeeeść!
przepraszam za całodniową nieobecność, ale od rana zapieprz :p
odebralismy autko- wygląda jak nówka funkiel, jeszcze pare poprawek, sprzątanko i wystawiamy na all otomoto i inne takie, mam nadzieje że niedługo dogonimy werke i też zaczniemy szukać nowego.
zamówiliśmy sobie mszę i poszliśmy do kościoła z okazji 1 rocznicy.

Ewa- m w morzu :( przesunął sobie rejs do 6 tyg bo chce być we wrześniu w domu.Później na 2 tyg płynie a potem wraca znów na 4tyg .Taka praca :( I zawsze trafia Nam się tak że jakiekolwiek święta, rocznice itp to on na statku:(
z jednej strony to mam 2 wujków na morzu- kapitanów i wiem że oni to nawet na kilka miesięcy wypływają, ale podobno na morzu dobrze zarabiają. Z drugiej strony, współczuje bo żadne pieniądze nie wynagrodzą rozłąki. To tak samo jak z tirowcami itd.
Także nie dziwie się że tęsknisz, bo pewnie samotna się czujesz, ale nie martw się, skoro zdecydowaliście się na taki los to napewno jesteś przyzwyczajona, a czasem łapie taka chandra :) głowa do góry, zajmij się czymś przyjemnym :)

mileczka
kochana, kiedyś w życiu bym na kombi nie spojrzała, ale teraz od ponad dwóch lat jeździmy kombiakiem, i nie zamieniłabym na inne! Nie dość że dosłownie wszystko nim przewoziliśmy- wszystkie meble, i wogóle cały nasz dobytek, to można w nim spać nawet! Teraz jak go sprzedamy, to następne bedzie albo kombi, albo coś dużego.

atram
zaraz i jutro to wręcz nieodłączne domeny mojego męża również. Jedyne co, to że skarpetki już nauczył się nosić do kosza na pranie :p
śmieszni są faceci, niby się nie znają, a tyle mają wspólnego.

magda
spoooko! wyluzuj, zawsze możesz się tutaj wyżalić, dziewczyny chętnie podpowiedzą i pocieszą. Nie jesteś sama:) A decyzji o wyjeździe nie podejmuj pochopnie, przemyśl to jeszcze, czy wogóle potrzebne Ci teraz stresy itd.

werka
Ty to masz twardą ręke do swego chłopa
chociaż ja też sama się obsługuje kartą, ale wszystko staram się z glową. A męża oduczyłam już kupowania na własną rękę.
Dziewczyny, zwlaszcza Magda, wspolczuje klopotow w domku i remontow tez!

Ja wprawdzie padnieta dzis bo spalam malutko... ale wychodzimy wlasnie na moj urodzinowy obiadek :-)

Udanego weekendu wszystkim zycze :)

Sto lat sto lat niech żyje żyje nammmmmm!! jeszcze po kropelce, jeszcze po kropelce, póki woooooooda jest w butelce :D

Ponieważ mąż wykpił się jakoś ze służby i cały week spędzi w domq to jutro obchodzimy rocznicę. Tak więc napewno też zzajrzę dopiero we wtorek chyba że jakos wygospodaruje czas :)

Asionek co do skurczy tez tak slyszalam, ale zawsze jak je mam to panikuje :sorry2:

jezeli nie sa bolesne mocno i nie ma ich wiecej jak 10 na dobe to jest ok i nie ma co sie martwic :)
niech trenuje bedzie nam latwiej moze ...

ależ jestem padnięta, wybaczcie ale nie nadrobię was:zawstydzona/y:

dzisiaj sama posprzątałam mieszkanie, ugotowałam obiad, porządnie umyłam wszystkie szafki w kuchni i zrobiłam ogórki małosolne i już nie mam siły na nic, od kiedy jestem w ciąży to nie zdarzyło mi się jeszcze tak dużo porobić :)

a teraz to już nie mam siły na nic

tez sie dzisiaj narobilam :/ no moze ogorasow nie robilam , bo u nas nie ma takich gruntowych :/

Ewa udanej rocznicy w takim razie !! :)

dobrej nocki !!

Przespałam całą noc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Byłam w takim szoku jak otworzyłam oko o 9tej że odrazu zaczęczłam się zastanawiać czy moje dziecko się rusza bo to nie możliwe że nie byłam siku ani razu :) Ale widocznie nie leżał na pęcherzu tylko gdzieś wyżej, bo czkawka z rana była w brzuszku :)

Ewciu - miłego wieczoru życzymy :*

Witam dziewczynki, jak Wam mija niedziela?
Ja na razie siedzę sama i próbuję bb nadrobić, bo mąż jeszcze nockę odsypia, ale zaraz idę go budzić na obiad.

Rudson super, że wypuścili Cię w dwupaku, teraz uważaj na siebie i jeszcze parę tygodni trzeba wytrzymać :*
Przespałam całą noc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Byłam w takim szoku jak otworzyłam oko o 9tej że odrazu zaczęczłam się zastanawiać czy moje dziecko się rusza bo to nie możliwe że nie byłam siku ani razu :) Ale widocznie nie leżał na pęcherzu tylko gdzieś wyżej, bo czkawka z rana była w brzuszku :)
Justyś ja też ostatnio śpię jak zabita, w prawdzie wstaję z raz do kibelka, ale to normalnie na spiąco i nic nie jest w stanie mnie w nocy obudzić, a wcześniej to każdy szmer mnie budził. Chyba tak zbieramy siły do porodu i opieki nad Szkrabkiem

Co do mężów to ja na swojego broń Boże też nie mogę narzekać. JEdyne na co przeważnie się na niego złoszczę, to że jest za bardzo pracowity, bo wszystkim by chciał pomóc i ciągle ma coś do roboty. Choć i tak już go trochę sprowadziłam na normalną drogę i już jest w stanie poleżeć i oglądnąc tv spokojnie ;) On za to mnie ściga czasem do sprzątania jak mi się nie chce, albo nawet sam posprząta więc jest ok

Plecy mnie nie bolą, za to moje chore biodra napierdzielają coraz bardziej i coraz bardziej przekonuję sie, że nie dam rady urodzić naturalnie. We wtorek pójdę chyba do ortopedy to skonsultowac i pewnie na cc się skończy niestety.

Elifit niezłą miałas jazdę w aptece, ja to w ogóle jestem przewrazliwion na punkcie tych starych zrzędzących i wpychajacych się bab i proszę Boga, żebym nie dożyła takiego wieku

Werka no a Twój sposób na miejsce w ppociągu niezły, hehe

Cytryna wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek :* :* :* :*

Asionek ja pytałam ostanio gina o to twardzienie brzucha, bo u mnie to często tak się robi, i powiedział, że 2-3 razy na godzinę to normalne - macica ćwiczy, mam się martwić jakby były regularne, bolesne i nie przechodziły po no-spie i leżeniu - wtedy do lekarza

Magda ja miewam takie napady słabości i mi wtedy puls nawet do 120 skacze. Gin kazał zrobić EKG, wyszło dobrze więc kazał się po prostu do tego przyzwyczaić, a Małej ponoć to nie przeszkadza

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny melduje że żyję, wczoraj byłam na trzecim i ostatnim weselu.. namiot w ogródku, parkiet z desek i wszystko żarcie swoje.. najlepsze wesele na jakim byłam!!! :tak:skoda że krótko i musieliśmy się zmywać koło 8.

nadrobię was później.. buziaki:*

reklama
hej
znowu sie z wami witam, tym razem chyba juz na dluzej
zepsul mi sie laptop, zlom cholerny i trzeba bylo oddac do naprawy
na glownym ciezko was nadrobic, ale to dobrze ze jeszcze macie czas i tyle piszecie

umnie z nowosci to ZDALAM PRAWKO! ciesze sie bardzo bo wreszcie kupie sobie bryke i bede dzieciaki wozic a nie tluc sie autobusami itd.
skurcze tez miewam, ostatnio tak mnie zlapal w nocy ze sie obudzilam, mowilam poloznej i podobno jest ok ale kazala wiecej wypoczywac
nogi lekko puchna ale tez tylko po wyczerpujacym dniu wiec jest spoko

macie bole krzyza? czasami tak boli ze nie wiem jak sie ulozyc

ide poczytac co u was, mignelo mi cos ze Rudson w szpitalu byla, trzymaj sie jeszcze

Do góry