reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
Hej kobitki

Dziękuję za wszystkie kciukasy :-D:-D:-D:-D

wczoraj wyszłam do domu...ale synuś nie dał nawet na minutę do kompa podejść :-p...a wieczorem padłam po tym "pobycie w spa"

Ogólnie powiem wam było średnio...w niedzielę miałam bardzo silne skurcze na KTG dochodziły do 80%.... dzięki Bogu szyjka trzymałam się dzielnie i rozwarcia nie było :-)...

Po serii kroplówek, nospie i relanium siła spadła i częstotliwość też.

Teraz mam tak po kilka dziennie więc luzik

byle jeszcze 4 tygodnie wytrzymać

Buziole

No kochana stracha narobilas jak nie wiem!!! Trzymaj sie tam dzielnie. Ja zaciskam nogi w domu chociaz otarlam sie o szpital w poniedzialek. Kojarze Cie jedynie ze zdjec ale nigdzie Cie nie widziałam:] No i dbaj o siebie:*

Rudson- witamy w domku :) Tulimy tulimy :)

Ja po zakupach kupiłam proszek i płyn do prania dla dzidziunia , będę jutro prała haha :)
A tak w ogóle to mnie się tęskni za m :(((

Rudson o wreszcie jesteś! :-) dobre wieści! teraz z górki :-)

Mnie dziś dzidziol stracha robi, słabo się rusza, przez kilka godzin w ogóle go nie czułam. Coś chyba dziwnie się ułożyło, czuje jakby w poprzek??

Kolorowo nie jest prawie u nikogo, czasem ludzie stwarzaja rozne pozory a tak na prawde kazdy ma jakies problemy. Wiekszosc mlodych ma kredyty na karku, problemy z praca itp itd ale z perspektywy mojego zawodu tak jak ktos napisal zdrowie jest najwazniejsze.Brzmi banalnie ale jak sie to ma to mozna wszystko ;-)

czeee

ja dzisiaj piore ciuszki białe dla dida :) a później gości będę mieć, szwagierka przyjeżdża a jutro wesele znów!!! :-O ale ostatnie dzięki Bogu bo już ni mom siły ;-)

dowiedziałam sie ze ponoć gmina daje cos takiego jak "dodatek mieszkaniowy dla młodych małżeństw" al boję się że się nie kwalifikujemy :-( co prawda oboje pracujemy ale ponad pół wypłaty idzie na kredyty, nawet nie chce myśleć co będzie po moim macierzyńskim. :-O Mam umowę do 2013 więc jeśli wezmę wychowawczy to mi nie przedłużą umowy. Na ten moment nie stać mnie na opiekunkę ;/

kurde tak napisałam tego posta i po przeczytaniu go stwierdziłam ze i ja narzekam. Otóż nie nie!! ja jestem dobrej myśli :tak: mimo tego że po spłaceniu kredytów niewiele zostaje to i tak jest dobrze:tak: najbardziej na świecie się cieszę że będzie dzidziuś, nasz potomek, taki malutki kochany szkrabek.. a resztą się nie przejmuję :tak:

Ale mozesz wziasc wychowawczy tak zeby wrocic przed koncem umowy do pracy i powinni ci wtedy przedluzyc umowe, no chyba ze nie beda chcieli dalej cie zatrudniac, ja tak pewnie bede miala.

Hej kobitki

Dziękuję za wszystkie kciukasy :-D:-D:-D:-D

wczoraj wyszłam do domu...ale synuś nie dał nawet na minutę do kompa podejść :-p...a wieczorem padłam po tym "pobycie w spa"

Ogólnie powiem wam było średnio...w niedzielę miałam bardzo silne skurcze na KTG dochodziły do 80%.... dzięki Bogu szyjka trzymałam się dzielnie i rozwarcia nie było :-)...

Po serii kroplówek, nospie i relanium siła spadła i częstotliwość też.

Teraz mam tak po kilka dziennie więc luzik

byle jeszcze 4 tygodnie wytrzymać

Buziole

Super ze juz w domku! Bylo nerwowo ale najwazniejsze ze juz sytuacja opanowana :-)

Mnie dziś dzidziol stracha robi, słabo się rusza, przez kilka godzin w ogóle go nie czułam. Coś chyba dziwnie się ułożyło, czuje jakby w poprzek??

Wiesz co ostatnio jak bylam u lekarza to w czasie jak robil mi usg to sie smialam ze chyba zasnal bo sie nie rusza, na co lekarz mowi ze nieprawda bo rusza sie tylko osiowo. Tak sobie smiesznie tulowiem falowal ze nic nie czulam.

wiesz, ze ja ostatnio tez zaobserwowalam ze on jakos dziwnie lezy
mowila mi polozna ze juz glowka na dol lezy
a od kilku dni jak mi kopy sprzedaje to mi bokami brzucha szarpie, ale to tak konkretnie
jakby sie wyciagal i w poprzek lezal ...
no bo jakby lezal glowka na dol to wychodzi na to ze mam bardzo uzdolnione dziecko, szpagaty robi, kung fu poanda normalnie ..
kurcze martwi mnie to troszke powiem szczerze , no ale zobaczymy
nie bede sie nakrecac za bardzo

reklama
Mój własnie już też był obrócony główką i wyraźnie czułam jak sie przekręcił pośladkowo. Kopie w zupełnie innych miejscach. Ale to tylko mój mi taki numer wykręcił :) Wasze dzieciaczki na pewno ślicznie ustawione główkowo!

Do góry