reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

reklama
dzięki dziewczyny, w takim razie będę brała tą luteinę mimo tego pieczenia do następnej wizyty, może pozniej zmienimy na podjęzykową. zdaję sobie sprawe ze te 1,5 cm szyjki to bardzo mało szczególnie, że jest mięciutka :(

ciężko w domu wyleżeć, zwłaszcza jak jeszcze nie ma się poprane i poprasowane, a mama daleko.

Myślę, że ta szyjka może przez to się skurczyła tak, bo przytyłam tylko 6 kg, a mały waży prawie 2 i ciągle głową cisnie w dół.

dzięki dziewczyny, w takim razie będę brała tą luteinę mimo tego pieczenia do następnej wizyty, może pozniej zmienimy na podjęzykową. zdaję sobie sprawe ze te 1,5 cm szyjki to bardzo mało szczególnie, że jest mięciutka :(

ciężko w domu wyleżeć, zwłaszcza jak jeszcze nie ma się poprane i poprasowane, a mama daleko.

Myślę, że ta szyjka może przez to się skurczyła tak, bo przytyłam tylko 6 kg, a mały waży prawie 2 i ciągle głową cisnie w dół.

To ile przytylaś lub nie przytyłaś nie ma znaczenia na stan szyjki!!!!

mariolcia
nareszcie! :)
z przeprowadzką jakoś dasz radę, ale tak naprawdę to skąd wy to mieszkanie macie? to Wasza własność będzie? czy jak...
i duże przestronne- to fajnie naprawdę :)

wyciągnęłam męża na spacer po 20 i powiem że dobrze robi. Poszliśmy polną drogą przez pola kawałek i musze bez bicia przyznać się że ukradliśmy 4 kukurydze. Pomyslałam, ze temu gospodarzowi nie ubędzie, 4 kukurydze, a dobry uczynek dla ciężarnej zrobi :-p

teraz zmykam spać także miłej nocki i wyspijcie się kobietki!!

a i dzisiaj się nieźle wystraszyłam:eek:. gotuję sobie obiadek a tu czuję jak mi coś po nogach cieknie:szok: biegnę do kibelka i co się okazało? bardzo obfity śluz czy coś w tym rodzaju, a że gdy jestem w domu wkładki nie nosze żeby pipka sobie oddychała, to wszystko przez majciochy przeciekło i po nogach leciało:szok:

ja też się tak kiedyś bardzo wystraszyłam a to takie mega upławy :eek:

Przykro mi że musisz leżeć bo się tak podziało ale czego się nie robi dla Dziecka ...
byle tylko było zdrowe ...
Myślę że to ile przytyłaś a ile waży Dziecko nie ma wpływu na szyjkę
bo ja jak narazie przytyłam 3.5kg a Dziecko też ciśnie w dół,
jest w dół obrócone i waży 2,200kg a moja szyjka jest ok ...

Kolejny zimny, wietrzny dzień :crazy:
Płacić tyle kasy za nocleg a tu zero słońca :sorry:
ale jod czuć aż słono w nosie :tak:
chodzimy i dychamy z Milenką

Idę czytać dalej czy są jakieś nowe wiadomoż=ści od Rudson

Dobrej nocki

Dzień dobry śpioszki :-D

witam z kawą

mariolcia - super z mieszkankiem ale kiepsko, że remont...przerabiałam to w pierwszej ciąży, po CC wróciłam ze szpitala a mój chłop jeszcze kończył malować :dry:

monysia - współczuje pogody, to chyba przez tą polską aurę wole jechać do Chorwacji bo wychodzi cenowo tak samo (zabieramy swoje jedzenie) a pogoda ładna i ciepełko jest zawsze ;-)

Ostatnia edycja:
wstawać mamuśki!!!!! ja nareszcie w domku u siebie, remont skończony...dzisiaj mam wielkie sprzątanie i finito...uffffff....

a wczoraj byłam u gina....i muszę leżeć jak placek...szyjka nadal skrócona...ale nie muszę leżeć w szpitalu tylko w domciu uffff....
niestety nie ważył mi dzieciaków...:( ale wiem że nadal są główkowo...ale zagadałam go o cc, i nie powiedział że nie ma opcji, tylko że porozmawiamy o tym innym razem....że do porodu jest jeszcze czas...:)

aa wy jak tam się czujecie dzisiaj??

Werka, niestety jak się koperty nie da to się tyle naczekać trzeba...
mieszkanie w bloku 10 piętrowym, my mamy na 3 piętrze, prawie 60 metrów, trzy pokoje, balkon malutki.
to czekanie to tak nas wyczerpało, najgorsze jest to że nic nie można zaplanować bo ściskamy całą kasę na ten remont.
przecież nawet z wakacji zrezygnowaliśmy :)
Mariolcia,grunt,że już macie...my sie w 1 ciąży przeprowadziliśmy równiutko miesiąc przed rozwiązaniem,ja jeszcze zaliczałam ostatnie egzaminy na studiach...przez pierwsze dwa miesiace zyliśmy w kurzu,brudzie,nawet bez kuchenki...dacie rade,takie spartańskie warunki mocno zbliżają do siebie he he he
my na wakacje w tym roku też nigdzie nie pojechaliśmy,cały lipiec miałam remont,a sprzątam do tej pory:p

wyciągnęłam męża na spacer po 20 i powiem że dobrze robi. Poszliśmy polną drogą przez pola kawałek i musze bez bicia przyznać się że ukradliśmy 4 kukurydze. Pomyslałam, ze temu gospodarzowi nie ubędzie, 4 kukurydze, a dobry uczynek dla ciężarnej zrobi :-p
ewa,ty niedobra dziewczyno!!!!!!!:-D:-D:-D

j

Przykro mi że musisz leżeć bo się tak podziało ale czego się nie robi dla Dziecka ...
byle tylko było zdrowe ...
Myślę że to ile przytyłaś a ile waży Dziecko nie ma wpływu na szyjkę
bo ja jak narazie przytyłam 3.5kg a Dziecko też ciśnie w dół,
jest w dół obrócone i waży 2,200kg a moja szyjka jest ok ...

Kolejny zimny, wietrzny dzień :crazy:
Płacić tyle kasy za nocleg a tu zero słońca :sorry:
ale jod czuć aż słono w nosie :tak:
chodzimy i dychamy z Milenką

Idę czytać dalej czy są jakieś nowe wiadomoż=ści od Rudson

Dobrej nocki
Monysia,dobrze ze z maleństwem okejowo!
No wakacje w tym roku nie popisały sie pogodą,dla mnie osobiście jest superowo,mi może byc chłodno i padać!!!!!Ale Wam współczuje:(
i wdychajcie wdychajcie ten jod!!!!!

a wczoraj byłam u gina....i muszę leżeć jak placek...szyjka nadal skrócona...ale nie muszę leżeć w szpitalu tylko w domciu uffff....
niestety nie ważył mi dzieciaków...:( ale wiem że nadal są główkowo...ale zagadałam go o cc, i nie powiedział że nie ma opcji, tylko że porozmawiamy o tym innym razem....że do porodu jest jeszcze czas...:)
zrobi Ci cesarkę,zobaczysz!!!!!A jak nie,to wyplujesz dzieciaczki jedno po drugim szybciutko!!!!Bedzie dobrze rabbitku!!!!!Moja babcia urodziła tatę i wujka w domu,na imprezie imieninowej dziadka i w 7 m-cu...i dała rade:)
i lepiej nie bierz się za jakieś straszne porządki,niech ktoś ci pomoże z rodzinki!!!po co kusić los,jak lekarz kazał leżeć to masz leżeć;)

A u nas dalej pada,ja sie świetnie czuje przy takim ochłodzeniu:)
Zaraz jak niunia wstanie to zacznę sprzątać dalej moje malutkie mieszkanko...
Najchętniej już bym ubrała pościel dla malutkiej,puste łóżeczko jest takie smutne:(

reklama
hej dziewczyny
widze ze znowu kilka stron mnie ominelo, ale dzis jestem w tak podlym nastroju ze nawet nie nadrabialam zaleglosci:( moze dzisiaj wkoncu wybiore sie na zakupy zeby kupic ten proszek bo juz go kupuje od tygodnia i jakos kupic nie moge;) a juz chcialabym zabrac sie za pranie i prasowanie tych malutkich ubranek na razie tylko wkolko je przegladam h eh e;)
mam pytanko do mamusiek ktore beda mialy kolejne dzieciatko jak ja;) czy jestescie zdania aby uswiadamiac starsze dziecko z kad i jak sie wziela dzidzia w brzuszku mamy i jak sie urodzi?moja corka ma 6 lat i postanowilam ze uswiadomie ja jak to sie dzieje poniewaz zaczela ostatnio dopytywac ktoredy dzidzia wyjdzie.... wiec jej wytlumaczylam na ilustracjach w ksiazce. moj maz nie jest do konca przekonany czy dobrze zrobilam ze tak szybko jej o wszystkim opowiedzialam a z drugiej strony moji rodzice wogole ze mna na te tematy nie rozmawiali bo sex i wszystko co z tym zwiazane to byl temat tabu...

Do góry