reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Witam:)
WROCILAM po mojej TRAUMIE lekarskiej!
Wiec to bylo bardzo nie rzyjemne badanie. Niby babka byla mila, pielegniarka mnie glaskala po rece a ja myslalam zeby jak najszybciej to sie skonczylo. Wiec pani DOKTOR siedziala z mikroskopem miedzy moimi nogami, az sie dziwnie czulam. Na ekranie widzialam wnetrze swojej pipki...
Mialam kolposkopie, biopsje, wymaz i maly wycinek macicy! Najgorsze bylo czyszczenie z wymazu przed wycinkiem. Nie byl bol, ale jak mi wacikiem jezdzila to az dreszcze przechodzily po plecach:-:)-(
Wyniki beda za 2-3tyg wysla mi do domu;-) Teraz mam uplawy i bole podbrzusza. Szczegolnie w nocy, ale Doctorka poinformowala mnie wczesniej o tych dolegliwosciach!!:-):-D

Witam nowe MAMUSKI:-D:cool:

A dlaczego mialas robione to badanie? To nie jest niebezpieczne w ciazy takie gmyranie w okolicach szyjki? Wiem ze w ciazy nie wolno na przyklad wymazow z kanalu robic ani nic w tym stylu.

reklama
cholerka u mnie dziś nuda mamy 5 rocznicę ślubu a mąż w pracy gdzieś w Polsce i cholerka wie kiedy wroci :-(

dziewuszki mam pytanie macie czasami tak że brzuch boli was jak na miesiączkę mnie ostatnio prawie codziennie:eek:
Wszystkiego najlepszego!
Ja taki ból miesiączkowy miałam przed porodem i to były skurcze porodowe ;). Teraz raz mi się przydarzył po wysiłku, połknęłam no-spe i przeszło. Zapytaj się lekarza czy to normalne i jak często takie skurcze powinny występować. Możliwe, że takie bóle pojawiają się w różnych okresach ciąży i z różnych przyczyn. Moja lekarka przy każdej wizycie się pyta czy nie mam żadnych bóli w dole brzucha. Zawsze lepiej się upewnić
Bóle brzucha w ciąży? Groźne, niegroźne - poczytaj - BabyBoom

rabbit to super! ja też moją kuchnię lubię dopieszczać :) w sumie ulubione pomieszczenie moje :)

aaaargh nie wiem jak sie uczesać na jutro :(((

Werka a dlaczego ty takie badania miałaś??? współczuję ci..

tricolor....wiesz na targu zamawiałam...koleś przyjechał wymierzył wszystko....a teraz już montują....ale się cieszę....

muszę kupić tantum verde.....ale Julka mi wchodzi pod żebro ałć.....

Pytałam bo ja zajmowałam się projektowaniem mebli kuchennych właśnie :-)

Hej dziewczynki wlasnie wrocilam od gin. mam termin na 31 październik ... a ona do mnie zebym przyszla teraz na wizyte 5 wrzenia jak jeszcze nie urodze :szok: ja do niej "słucham' a ona głucha pani jest :/ od niej cokolwiek się dowiedziec to prędzej niemowa przemówi... tylko narzeka ,ze w tym glupim kraju pracowac nie bedzie... a ja w szoku jestem... co do porodu

Porypana baba. Idź gdzie indziej i dokładnie się dowiedz co i jak zebyś nie miała niespodzianki :tak:

Dziewczyny ja sie zegnam na dwa tygodnie .
Uwazajcie na siebie i malenstwa.
:happy:

Przyjemności :-)

Zapraszam na obiad, jeszcze zostało trochę :) dobrze że mi małż ziemniaki starł :-D
a basen fajna sprawa, ja mam tankini to mi troszkę brzuszka przykryło ale i tak śmiesznie wyglądałam ;) i rzeczywiście śmiesznie się pływa w ciąży ;)

mamuśka trzymam kciuki, uda się na pewno!! tylko nie myśl obsesyjnie o tym :p
ja do prania kupię dzidziuś, mówicie że i do białego i do koloru? Ja nie mam dużo ciuszków białych, większość kolorowych.

Mnie mały naparza po pipce, oj ałć aaaa hehe
a ja jutro na wesele!! :)

karolina miłego urlopu!!!! Wypoczywaj ile wlezie!! :)

No tankini mi się strasznie podobaja i po porodzie też wskazane chyba będzie więc może się zaopatrzę :-)
Z tym naparzaniem mam dokładnie tak samo :wściekła/y:
No i super zabawy na weselichu :-)

cholerka u mnie dziś nuda mamy 5 rocznicę ślubu a mąż w pracy gdzieś w Polsce i cholerka wie kiedy wroci :-(

dziewuszki mam pytanie macie czasami tak że brzuch boli was jak na miesiączkę mnie ostatnio prawie codziennie:eek:

Wszystkiego najlepszego dla Was :tak:

Wiec to bylo bardzo nie rzyjemne badanie. Niby babka byla mila, pielegniarka mnie glaskala po rece a ja myslalam zeby jak najszybciej to sie skonczylo. Wiec pani DOKTOR siedziala z mikroskopem miedzy moimi nogami, az sie dziwnie czulam. Na ekranie widzialam wnetrze swojej pipki...
Mialam kolposkopie, biopsje, wymaz i maly wycinek macicy! Najgorsze bylo czyszczenie z wymazu przed wycinkiem. Nie byl bol, ale jak mi wacikiem jezdzila to az dreszcze przechodzily po plecach:-:)-(
Wyniki beda za 2-3tyg wysla mi do domu;-) Teraz mam uplawy i bole podbrzusza. Szczegolnie w nocy, ale Doctorka poinformowala mnie wczesniej o tych dolegliwosciach!!:-):-D

Bożę, już mnie wszystko boli po przeczytaniu Twojego opisu :szok:

Witajcie, pogoda coś sie psuje, lepiej zeby nie padało bo zaczelismu kryc dach. Ja natomiast wzięłam się za mycie okien, pranie i ogólnie generalne porządki i juz padłam ....wczoraj zrobiłam pokój , dzisiaj kuchnie i jeszcze została mi łazienka to chyba zostawie na jutro. Mam jeszcze w planach posadzenie truskawek, i drzewek owocowych ale z takim tempem pracy to cienko to widzę.

Powodzenia :-)

Mnie dzisiaj napierdzielaja jak nigdy nogi, a dokładnie łydki. No normalnie jak bym zakawasy miała mega. Magnez biorę od 3 dni i dupa. Mamy zaproszenie na grilla jeszcze dzisiaj, ale chyba przez te bóle sobie odpuszczę :-(

jewcia33 to ci współczuję że z teściową... :p

Nat my mieliśmy tak samo....stare budownictwo...i pomału wszystko robiliśmy...ale już mieszkaliśmy...masakra...z jednego pokoju do drugiego przenosiliśmy....w ciągu 4 lat 4 remonty....bleeeee.....

nieeeee
napisałam wam całą strone chyba, ale mi sie skasowało, bo zdążyło mnie wylogować w tym czasie...;/ nie mam nastroju żewby zaczynać od nowa...
odezwę się jak sie lepiej poczuje :(

Hej dziewczynki wlasnie wrocilam od gin. mam termin na 31 październik ... a ona do mnie zebym przyszla teraz na wizyte 5 wrzenia jak jeszcze nie urodze :szok: ja do niej "słucham' a ona głucha pani jest :/ od niej cokolwiek się dowiedziec to prędzej niemowa przemówi... tylko narzeka ,ze w tym glupim kraju pracowac nie bedzie... a ja w szoku jestem... co do porodu

kurcze jakas nawiedzona ta lakarka :/ idz gdzie indziej lepiej

Dziewczyny ja sie zegnam na dwa tygodnie .
Uwazajcie na siebie i malenstwa.
:happy:

udancyh , slonecznych wakacji :)

Zapraszam na obiad, jeszcze zostało trochę :) dobrze że mi małż ziemniaki starł :-D
a basen fajna sprawa, ja mam tankini to mi troszkę brzuszka przykryło ale i tak śmiesznie wyglądałam ;) i rzeczywiście śmiesznie się pływa w ciąży ;)

tez nie lubie trzec ziemniakow :) maz mnie wyrecza hehe
mnie basen czy plywanie w morzu bardzo relaksuje :)
a kostium mam normalny tzn. bikini :)

wszystkiego naj najlepszego !! :)
mnie czasami tak bolalo ... wsumie zapominam sie zapytac ciagle czy to normalne , ale na wizytach jest wszystko ok wiec mniemam , ze tak i , ze to moze macica sie rozciaga

a po co to badanie ??

no i mam kuchnie juupiiii....jeszcze mężuś musi popodłączać wszystko i będzie git :)

no i super :) bedziesz miala gdzie kucharzyc :)

karolina - wypoczywaj ile wlezie i wracaj do nas :-)

rabbit - hmmmm ordynatorem jest Świtała i to chyba bardziej on decyduję z tego co wiem ( a leżałam już na Raciborskiej w tym roku dwa razy ) o wszystkich zabiegach i planowanych operacjach decydował tylko on, jak chodzisz prywatnie to ciśnij tego Migacza, że się boisz o zdrowie dzieci i tyle

reklama
nieeeee
napisałam wam całą strone chyba, ale mi sie skasowało, bo zdążyło mnie wylogować w tym czasie...;/ nie mam nastroju żewby zaczynać od nowa...
odezwę się jak sie lepiej poczuje :(
EWA a mnie już nie wylogowuje, bo zaznaczyłam sobie zapamiętywanie hasła i jak wchodzę na BB to odrazu jestem zalogowana i mnie nie wywala.
rabbit, jakbys znała temat, ale już przywykłam, najważniejsze, że każda sobie osobno gotuję.

Do góry