reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

becikowe jest nadal tylko zmieniły się zasady przyznawania trzebaż mieć zaświadczenie od ginekologa/położnej, że w trakcie ciąży było się pod opieką :tak:

kasia - dokładnie sprawdź polisę i jak już urodzisz dziecko idziesz do PZU po kpl dokumentów wypełniasz je i tyle

reklama
z tego co wiem becikowe nadal jest normalnie,a co NFZ to z tego co mi lekarka powiedziała to to że bede miec o wiele mniej kasy na pacjenta i może byc tak że np braknie jej na badania,masakra jakaś

kasiadz a od kiedy jesteście ubezpieczeni? bo jak się ubezpieczyłaś zachodząc w ciąże to lipa, bo jest okres karencji 9 miesięcy
my się ubezpieczyliśmy jak tylko zaczęliśmy się starać o dzidziusia a więc jakieś 1,5 roku temu:tak:. bo jak by nie patrzeć 2 tys. drogą nie chodzi, chociaż mój już coś mówił że jak się dziecko urodzi to rezygnuje z ubezpieczenia, bo miesięcznie idzie na to 67zł to wcale nie mało

becikowe jest nadal tylko zmieniły się zasady przyznawania trzebaż mieć zaświadczenie od ginekologa/położnej, że w trakcie ciąży było się pod opieką :tak:

kasia - dokładnie sprawdź polisę i jak już urodzisz dziecko idziesz do PZU po kpl dokumentów wypełniasz je i tyle
i na tym zaświadczeniu to zaświadczenia od lekarza ma dotyczyć tego że się jest pod stałą opieką lekarską od przynajmniej 10 tc:tak:.
Muszę mężowi powiedzieć żeby w pracy pogadał z dziewczyną która się pzu zajmuje, ona chyba powinna wszystko wiedzieć i mieć potrzebne druki?

kasia - z ubezpieczenia nie rezygnuj bo nigdy nic nie wiadomo :yes: tylko wyłącz sobie zapłatę za urodzenia dziecka bo to podwyższa składkę :yes: a z drukami się nie spiesz przecież jeszcze nie urodziłaś ;-)

kasiadz
napewno nie trzeba byc dodatkowo ubezpieczonym. Becikowe przsługuje bez ubezpieczenia. Natomiast za urodzenie dziecka z ubezpieczenia wypłacają już po urodzeniu jak się jakieś tam dokumenty wypełni. My też obydwoje ubezpieczeni i od babki w pzu dostalismy rozpiske ile za co, no to przysługuje nam 1500 zł na głowę, czyli razem będą 3000.

może NFZ wyczerpał już środki dostępne? też może tak być... z tym naszym zasrutkanym budżetem wrrrrr;/

hej
doczytalam was w koncu :)
u mnie siorka z rodzinka jeszcze 2 dni jest ... ja juz mam dosc hehe
zmeczona nimi jestem wsumie

widze , ze rozne dolegliwosci was zlapaly ... chyba teraz to juz coraz ciezej bedzie :/
ja juz mam niezly brzuchol , maly szaleje niekiedy tak , ze malo z brzucha nie wyjdzie :)
czasami cos poboli na dole , ale tak to jest ok
za to ze spaniem mam lipe na maksa :/ ciekawe czy jeszcze sie wyspie w tej ciazy troche ?? :)

Zaraz wyjeżdżam po Domela do Krakowa...ale niestety w nocy burza przewaliła drzewo na wyjazd z garażu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: czekam na pomoc z piłą i usunięcie tej pierońskiej przeszkody:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: bo ja chcę już do dziecka!!!!!!!!! a on tam już od rana dokazuje a obok leży chłopczyk do cewnikowania serca i musi spokojnie leżeć pod kroplówką a mój diabeł go prowokuje do szaleństw :baffled::baffled:

Kurde przede mną ok 3h drogi :dry:

o kurcze to nezle z tym drzewem :/
szerokiej drogi i fajnie , ze juz maly do domku jedzie :)

eeee cisza się dopiero zacznie jak już urodzimy dzieci bo nie będzie już tyle czasu na siedzenie przed kompem ;-)

oj tak po porodzie to pewnie cisza przez jakis czas bedzie :)
ale pewnie nie za dlugo , bo pozniej masa pytan , watpliwosci i nie ma to jak drugie mamusie :)

No to milych akrobacji.
Moje blizniaki maja dzisiaj urodziny.Ale udalo mi sie ich przegadac ze bibke zrobimy po powrocie z wakacji ,bo i tak polowe kumpli z klasy nie ma.
A dzisiaj z rana do mojego Masia zadzwonila kolezanka z klasy z zyczeniami ,ale mi szczeka opadla.

:happy2:

Moj m. przesadza w ogrodku Giga dynie ,zasadzil w tym roku po raz pierwszy zeby dzieci na halowen mialy.Ciekawe czy mu cos wyrosnie.

wszystkiego naj najlepszego dla blizniakow !! :)))

kochana nic nie mów zachowywała się jakby dostawała tym sprzętem do ratowania życia jakby ją reanimowano tak skakała :szok:

wow to sie musialas niezle wystraszyc :/
najwazniejsze , ze jest ok :)

reklama
A becikowe przysługuje nawet jak nie byłam dodatkowo ubezpieczona?
tak becikowe przysługuje każdej matce która pozostawała pod opieką lekarską od 10tc do końca ciąży i która złoży oczywiście wniosek. tu macie odpowiednie info: Becikowe - Przewodnik Krok po Kroku

kasia - z ubezpieczenia nie rezygnuj bo nigdy nic nie wiadomo :yes: tylko wyłącz sobie zapłatę za urodzenia dziecka bo to podwyższa składkę :yes: a z drukami się nie spiesz przecież jeszcze nie urodziłaś ;-)
ja nie zrezygnuje aale coś mąż się zastanawia. Na ubezpieczeniu na którym jestem nie mogę sobie wyłączyć składki za ubezpieczenie dziecka bo jest to specjalne ubezpieczenie stworzone dla zakładu pracy.:tak:

Do góry