reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

becikowe jest nadal tylko zmieniły się zasady przyznawania trzebaż mieć zaświadczenie od ginekologa/położnej, że w trakcie ciąży było się pod opieką :tak:

kasia - dokładnie sprawdź polisę i jak już urodzisz dziecko idziesz do PZU po kpl dokumentów wypełniasz je i tyle

reklama
z tego co wiem becikowe nadal jest normalnie,a co NFZ to z tego co mi lekarka powiedziała to to że bede miec o wiele mniej kasy na pacjenta i może byc tak że np braknie jej na badania,masakra jakaś

kasiadz a od kiedy jesteście ubezpieczeni? bo jak się ubezpieczyłaś zachodząc w ciąże to lipa, bo jest okres karencji 9 miesięcy
my się ubezpieczyliśmy jak tylko zaczęliśmy się starać o dzidziusia a więc jakieś 1,5 roku temu:tak:. bo jak by nie patrzeć 2 tys. drogą nie chodzi, chociaż mój już coś mówił że jak się dziecko urodzi to rezygnuje z ubezpieczenia, bo miesięcznie idzie na to 67zł to wcale nie mało

becikowe jest nadal tylko zmieniły się zasady przyznawania trzebaż mieć zaświadczenie od ginekologa/położnej, że w trakcie ciąży było się pod opieką :tak:

kasia - dokładnie sprawdź polisę i jak już urodzisz dziecko idziesz do PZU po kpl dokumentów wypełniasz je i tyle
i na tym zaświadczeniu to zaświadczenia od lekarza ma dotyczyć tego że się jest pod stałą opieką lekarską od przynajmniej 10 tc:tak:.
Muszę mężowi powiedzieć żeby w pracy pogadał z dziewczyną która się pzu zajmuje, ona chyba powinna wszystko wiedzieć i mieć potrzebne druki?

kasia - z ubezpieczenia nie rezygnuj bo nigdy nic nie wiadomo :yes: tylko wyłącz sobie zapłatę za urodzenia dziecka bo to podwyższa składkę :yes: a z drukami się nie spiesz przecież jeszcze nie urodziłaś ;-)

kasiadz
napewno nie trzeba byc dodatkowo ubezpieczonym. Becikowe przsługuje bez ubezpieczenia. Natomiast za urodzenie dziecka z ubezpieczenia wypłacają już po urodzeniu jak się jakieś tam dokumenty wypełni. My też obydwoje ubezpieczeni i od babki w pzu dostalismy rozpiske ile za co, no to przysługuje nam 1500 zł na głowę, czyli razem będą 3000.

może NFZ wyczerpał już środki dostępne? też może tak być... z tym naszym zasrutkanym budżetem wrrrrr;/

hej
doczytalam was w koncu :)
u mnie siorka z rodzinka jeszcze 2 dni jest ... ja juz mam dosc hehe
zmeczona nimi jestem wsumie

widze , ze rozne dolegliwosci was zlapaly ... chyba teraz to juz coraz ciezej bedzie :/
ja juz mam niezly brzuchol , maly szaleje niekiedy tak , ze malo z brzucha nie wyjdzie :)
czasami cos poboli na dole , ale tak to jest ok
za to ze spaniem mam lipe na maksa :/ ciekawe czy jeszcze sie wyspie w tej ciazy troche ?? :)

Zaraz wyjeżdżam po Domela do Krakowa...ale niestety w nocy burza przewaliła drzewo na wyjazd z garażu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: czekam na pomoc z piłą i usunięcie tej pierońskiej przeszkody:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: bo ja chcę już do dziecka!!!!!!!!! a on tam już od rana dokazuje a obok leży chłopczyk do cewnikowania serca i musi spokojnie leżeć pod kroplówką a mój diabeł go prowokuje do szaleństw :baffled::baffled:

Kurde przede mną ok 3h drogi :dry:

o kurcze to nezle z tym drzewem :/
szerokiej drogi i fajnie , ze juz maly do domku jedzie :)

eeee cisza się dopiero zacznie jak już urodzimy dzieci bo nie będzie już tyle czasu na siedzenie przed kompem ;-)

oj tak po porodzie to pewnie cisza przez jakis czas bedzie :)
ale pewnie nie za dlugo , bo pozniej masa pytan , watpliwosci i nie ma to jak drugie mamusie :)

No to milych akrobacji.
Moje blizniaki maja dzisiaj urodziny.Ale udalo mi sie ich przegadac ze bibke zrobimy po powrocie z wakacji ,bo i tak polowe kumpli z klasy nie ma.
A dzisiaj z rana do mojego Masia zadzwonila kolezanka z klasy z zyczeniami ,ale mi szczeka opadla.

:happy2:

Moj m. przesadza w ogrodku Giga dynie ,zasadzil w tym roku po raz pierwszy zeby dzieci na halowen mialy.Ciekawe czy mu cos wyrosnie.

wszystkiego naj najlepszego dla blizniakow !! :)))

kochana nic nie mów zachowywała się jakby dostawała tym sprzętem do ratowania życia jakby ją reanimowano tak skakała :szok:

wow to sie musialas niezle wystraszyc :/
najwazniejsze , ze jest ok :)

reklama
A becikowe przysługuje nawet jak nie byłam dodatkowo ubezpieczona?
tak becikowe przysługuje każdej matce która pozostawała pod opieką lekarską od 10tc do końca ciąży i która złoży oczywiście wniosek. tu macie odpowiednie info: Becikowe - Przewodnik Krok po Kroku

kasia - z ubezpieczenia nie rezygnuj bo nigdy nic nie wiadomo :yes: tylko wyłącz sobie zapłatę za urodzenia dziecka bo to podwyższa składkę :yes: a z drukami się nie spiesz przecież jeszcze nie urodziłaś ;-)
ja nie zrezygnuje aale coś mąż się zastanawia. Na ubezpieczeniu na którym jestem nie mogę sobie wyłączyć składki za ubezpieczenie dziecka bo jest to specjalne ubezpieczenie stworzone dla zakładu pracy.:tak:

Do góry